25.08.2012

İnsan Hayatı

Ortalama 80 yıllık bir ömrün vardır. Dünyaya geldiğin andan itibaren başlarsın bilmediğin şeylerin peşinde koşmaya. Yapmak istediğin sadece nefes almak. Yapmak istediğin sadece az biraz karın doyurmak. Yapmak istediğin sadece kafana uyan birini sevmek. Yapmak istediklerin çok basittir. Ama sözde. Yarışa girdiğinden itibaren karşına çıkar rakiplerin. Onlarda senle aynı şeyi yapmak istiyorlardır. Kaybeden kendi duygularına yenik düşendir. Kaybetme cümlesi de: "Ulan ne haliniz varsa görün" dür.
Yaşam ya da hayat derler bunun adına. İkisi de 5 harf ama benliğinin bir parçası olduğu zaman yüz milyon katı harf olur. Belli bir amacın vardır. Belli bir dünya görüşün. Engellerde olsa, imkansızlıklarda olsa bunu yapmak zorundasındır. Bir nevi yaratıcın seni bunu yapmaya şartlamıştır. Buradaki şartlama senin beynine yerleştiren kodlardır. O kodlar o işi özel kılar. Bunun en bariz örneği dünyada 7 milyar insan varken gidersin birine aşık olursun. Onu seversin onunla yatarsın. Onu düşünürsün,resmini saklarsın. Ona karşı hep rol yaparsın filmlerdeki gizemli karakteri oynarsın.

Yaşam bu bakıldığında 5 harf ama anlamlandırdığında 7 milyar insan hayatı. Her hayat bir yaşam tanımı. Çoğu insan dünyada göçerken belki küfür eder belki de sevinir bunu bilemeyiz ama hayatın ya da yaşamın bize kattığı biz kabul etmesekte bir şeyler vardır. Bu merdiven basamağı gibidir. En başta küçük adımlarla ufak ufak merdivenler çıkarsın. Yaşadıkların anlamsızdır. Çünkü daha çocuksundur. Sonra bakarsın daha emin adımlarla atıyorum merdivenleri. Büyümüşsündür. Kimseye bağlı kalmadan karar verebiliyorsundur. Bir bireysindir. Amaçların vardır. Ve bir de dünya görüşü. Zaman ilerliyordur. Artık adımları ikişer ikişer atıyorsundur. Artık gençlikten,olgunluğa geçme dönemindesin. Burada önemli olan kararlardır.

Vereceğin her karar senin ayağının takılıp gene başladığın yere gitmene neden olabilir. Kararını verdikten sonra artık ikişer çıktığın merdiveni çıkamıyor hatta bir merdiven bile çıkmakta zorlanıyorsundur. Bu da yaşlılık dönemidir. Bu dönemde gençlikte verdiğin kararların sonuçlarını yaşarsın. Ve merdiveni tamamladığında bir kapı çıkar karşına. Eğer o kapıyı çalabilirsen. Yaradanın senin o eşsiz zihnine kodladığı hayat amacını yapmaya çalışmışsındır. Eğer kapı açılırsa işte o zaman görevin tamamlamıştır bu dünyada.

2 yorum:

Yorum Kuralları
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.
*Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa İletişim Formunu kullanın.

Reklam