30.09.2012

Hayat Denen Bilmece-Bulmaca

Hayat başı sonu belli olmayan ve herkesçe ortak bir adı konulmamış büyük bir boşluk. Belki de insanların çalışması için oluşturulmuş tek ve yegane şirket. Her dünyaya gelen insan bu şirkette bir çalışan olabilmek için iş başvurusunu yapar. İnsanların çalışabileceği tek şirket olması dolayısıyla başvuran kişiler bütün insanlardır. Yani 8 milyar ama işe alınacak insan sayısı sen de 4 milyar ben diyim 2 milyar. Geri kalan 4 ile 6 milyar arasındaki insanlar peki ne olacak?

İşte temel sorun burada başlıyor. Ben ne olacağım? Yaşamın bir lüks haline geldiği bu günlerde,yarının garantisinin olmaması insanlık için çok büyük bunalım. Kimi insanlar istediklerini elde etmekte zorlanmazken, kimileri daha başında pes etmekte. Çünkü ayna baktığında gördüğü o bütünün diğer 7.999.999.999 insan ondan daha üstün,daha zeki ve daha torpilli görünüyor. Ne yaparsa yapsın olmayacak gibi gelir ona.
Ve yaptığı iş başvurusunda kriterlerin çoğunu karşılamadığını görür. Alacağı iş ağırlığı büyük olduğu için imkansızlığı da o kadar büyüktür.

Şirketin en kolay seçilen elemanları kötülerdir. Bu hayatta kötülerin sınırları çok belirgindir. O yüzden onlar çok net seçilir. İyi insanlar ise belirsizdir. Belki de en zor seçilen sınıftır. Çünkü iyi olmak zordur bu hayatta. Sen kendini iyi görsen bile yüzde yüz iyi değilsindir. Çünkü hayatta yaptığın en küçük kötülük seni kötü birisi yapmaya yeterde artar. Bu yüzden iyilik kriterini taşıyan insan sayısı da bu 8 milyar içinde çok çok azdır.

İş başvurusu kabul edilmeyen insanlar genelde "standart kaybeden"dir. Ve onlar için bu hayat sadece bir köprü olarak görünür. Sürekli bunalımda ve işsizliğin verdiği yalnızlıkla boğuşurlar. İnsanlık yaşamı ilerledikçe hayat şartları zorlaşmaktadır. Her insan gün geçtikçe insan olduğunu biraz daha unutmaktadır. Kendini bir takım yardımlarla üst kademlere çıkarırken,esasen orada olması gereken kişileri ise yok etmeye çalışmaktadır.

Bu yüzdende insan hayata geldiğinde kendisini ölüm yarışında bulmaktadır. 8 milyar insanın koştuğu ölüm yarışı. İlk 2 ya da 4 milyarın yaşayacağı gerisinin ise başarısızlıklarında dolayı öldürüleceği o tek yarış...

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum Kuralları
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.
*Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa İletişim Formunu kullanın.

Reklam