4.09.2012

Kısa Dipnot-7: Elden Gitti

İnsanlar düşünebilen varlıktır. Bu özelliği sayesinde diğer varlıklar arasından sıyrılır. Bir merkezi birimi olan ve bu birimden yönetilen bir varlıktır. Hatta bu merkezi birim yüzünden diğer insanlara zarar veren onları yaşamlarından alıkoyan bir varlıktır. Kainattaki yaşamı boyunca insanın doğruları kadar yanlışları da olur. Bu yanlışlar sonucunda kendisine zarar verebileceği gibi başka insanlara da zarar verir.

İnsanın kendisine verdiği en büyük zararlardan biride sağlığıdır. Kendisine emanet edilen bu üretim harikası vücudu korumayı beceremeyen bir yapıya sahiptir. Sürekli bu vücuda takviyeler yaparak kendi egosunu tatmin etmektedir. İnsanın aciz duruma düştüğü an hastalığa yakalandığı andır. Hasta olduğunu öğrendiği an  dünyalar başına yıkılır. Diğer insanlarda uzaklaşır ve yalnızlaşmaya başlar. Hastayken de kendisini diğer insanlarda farklı hisseder. Ama bu farklılık diğerleri gibi değildir.

Sağlık elden gitti zaman insanda bonkörlük artar. Hani buna "ben artık maneviyata önem veriyorum" ya da "para nedir, elinin kiri" sendromu. Önceden yardım etmediği kişilere yardım eder. Kin duyduğu insanlarla bir şekilde barışmaya çalışır. Manevi yönden arınmayı ister. Sürekli bir harcama içindedir. Ama önceden bunları yapmaz.

Sağlık elden gittiğinde yapılan bir diğer uygulama ise manevi arınmadır. Bunu genelde az önce bahsettiğim para ile yaparlar. Ve herkesi düşünür pozisyondadırlar. Konuşmaları bile değişir insanların. Hatta o kadar normalleşirler ki diğer eş,dost,akrabaları sürekli böyle kalsın diye dua ederler.

Herhalde dünyada insanın insan olduğunu anlaması için bir uyarana ihtiyacı vardır. Bir engel sonucunda onu aşmak için çalışma yapması lazımdır. Sağlık durumunda insan umutsuzluğa düşmeden bunu yapmalıdır. Yada sağlığını kaybetmeden önce. Elinde imkan varken koruyamadığı sağlığını ve insani ilişkileri zora düşünce kurtarmaya çalışmak sadece rol yapmaktan öteye gidemez. Zaten insanın hayatının oyunu bu dönemdedir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum Kuralları
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.
*Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa İletişim Formunu kullanın.

Reklam