5.10.2012

Al Senin Olsun

İki kişinin birbiri arasındaki etkileşim sonucu oluşan olaya halk dilinde "aşk" denir. Bunun sonucunda bu iki elemanın birbiriyle vakit geçirmelerine ya da birbirlerine zaman ayırmalarına "birliktelik"  ya da "flört" denir. Tanımlama yaptığımızda bir erkek-kadın arasındaki olaylar dizisinin başlangıcını  "aşk" ve "birliktelik" oluşturur. Hep iyi niyetle başlanan ve çoğu kez bir tarafın ya da iki tarafın fedakarlık gösterdiği o kalıpsal ilişki. Zamanla yaşlanan ilişki bir ötelemenin ya da değersizleştirilmiş duygular zincirinin esiri olur.

Ama bir ilişkinin en acı tarafı, taraflardan birinin doğru insanı bulduğunu sanıp tüm umutlarını,mutluluğunu ona bağlamasıdır. Buna bir nevi ben "intihar ettim" de diyebiliriz. Her insanın umutları farklıdır. Her insanın duyguları,düşünceleri yani yaşam felsefesi farklıdır. Dünyada 8 milyara yakın insan olduğunu düşünürsek her bir insan farklı bir yaşayıştır. Çünkü hepsi dünyaya belli bir amaç doğrultusunda gelmiştir. Görünürdeki amaçları belki de aynı doğrultudadır ama amacın içeriğini incelediğimizde, izlediği yol ve elde etme şekli farklıdır.Kısaca buna yorum meselesi diyebiliriz.

Ama insan kendisinin sanki çok ağır bir yük taşıdığını düşünerek ve karşısındakini "o doğru kişi" diye yorumlayarak kendi umutlarını doğru bir şey yapıyormuş gibi ona verir. Aslında istediği ya da yapmak istediği iyi bir şeydir, "mutlu olmak". Bilmediği ise karşındakinin kendisi gibi olamayacağıdır. O farklı bir yaratılışın ürünü olduğu için umutları da farklıdır. Belki verdiğin emaneti taşır ama sadece taşımak için taşır. Onun için anlam ifade eden senin umutların değildir.

Sığınma dürtüsüyle başlayan bu iş zamanla sonucunu göstermeye başlar. İpleri karşındaki kişiye verdiğin için senin umutlarını/emanetini  korumuştur fakat zamanla onun üzerinde değişiklikler yapmıştır. Verdiğin emanet artık senin o ilk günkü halinde değildir. Gördüğün tek şey yabancı bir umut kırıntısıdır. Bunun için karşındaki kişiyi suçlayamazsın. Zaten hatada buradadır. Görünürde karşındaki kişi suçludur. Çünkü emanete ihanet yapmıştır. Tabi bu görünürde. Burada emanete ihanet yoktur. Sadece zaman o emanet üzerinde değişimlere yol açmıştır. Sen ipleri onun eline verdiğin için o da bunu korumak adına kendinden bir şeyler katmıştır. Bu yüzden her birey kendi umudunu karşısındakine vermek yerine, umudunu o insanın umuduyla yaşamalıdır.

2 yorum:

  1. Dostum siteni yeni keşfettim. Gerçekten çok güzel yazılar ellerine, yüreğine sağlık.
    Bir daimi takipçi daha kazandın ;)
    Kendi umudunu karşındakine vermek yerine, umudunu o insanın umuduyla yaşamak.
    Muazzam...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, değerli görüşün ve yorumun için. :)

      Sil

Yorum Kuralları
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.
*Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa İletişim Formunu kullanın.

Reklam