10.11.2012

Ne Düşündün,Ne Oldu!

İnsanların düşündükleriyle yaptıkları hiçbir zaman bir olmuyor. Bu hayatta ne yaparsa yapsın bunun değişmez bir gerçek olduğu hiçbir zaman inkar edilemez. Hayatın akışının saniyelerle değiştiği, bir insanın ölümünün saniyelere bağlı olduğunu düşünmek bu gerçeğin bir gerekçesi olabilir belki. Düşünceler sadece o anda verilen kararlardır, fakat o anda verdiğin karar saniyeler değiştiği için zaman aşımına uğramaktadır.

Zaman aşımı/değişimi gerçekleştikçe o anda verilen karar önemini yitirmiş bir belge olarak kayıtlara geçmektedir. Zaten zaman her zaman acımasızdır. Sen ne kadar düşünürsen düşün zaman, bu oyunda senin düşüncelerini beğenmezse, değiştirir. Sen ne kadar dilersen dile ona ters gelirse, bu dilek üzerinde müdahale etme hakkını saklı tutar.

Bu yüzdende geniş çerçevede bakıldığında insanın düşündükleri ile yaptıkları hiçbir zaman birbirini tutmaz. Bir yerinden, kıyısından köşesinden, sağından, solundan bir yerinden tutmaz düşündükleri... İnsanla, hayvan karşılaştırıldığında hep söylenen temel cümle, İnsanı hayvandan ayıran en büyük özellik:"İnsan düşünebilen bir canlıdır" olmuştur. Hayvan düşünemediği için bu hayatta hep yaptıklarıyla yaşar, çünkü yaşadıklarını yapar.

Düşünce ise belli bir planlamanın ürünüdür. Ölçüp, biçme,tartma ve karar verme şeklinde ilerler. Düşünme aşamalarını yazarken belki uzun oluyor ama bu aşamalar saniyede gerçekleşiyor. Bu da yaratanın bize verdiği bir nimettir. İnsan bu yüzden zaman aşımına uğramış bir canlıdır. Düşündüklerini hayata geçirme evresinde hep sorun yaşamıştır. Zaman amca bir yerini beğenmeyip kendine göre düzenlemiştir. Ve sonuçta insanın yüzde yüz kendisine ait olmayan bir ürün ortaya çıkmıştır.

2 yorum:

  1. Bende insan'nın hep zamanı aşındıran olduğunu var sayarım :)

    YanıtlaSil
  2. Bilemiyorum ama,İnsan ne yaparsa yapsın, yapmak istedikleri yüzünden zamanın kölesi olmuştur,hep.
    Yorum için teşekküller. :)

    YanıtlaSil

Yorum Kuralları
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.
*Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa İletişim Formunu kullanın.

Reklam