31.12.2012

Yeni Yılınız Kutlu Olsun...

Ee artık bir yılı deviriyoruz. Koskoca 365 gün 6 saat geçti. (küsürleri söylemiyorum) Ömrün bir yılı geçti. Ömrümüzden bir ömür daha gitti. Belki çok güldük, belki çok ağladık. İstediklerimizi elde ettik, belkide edemedik. Ne yapmaya çalıştıysak yapmaya çalıştığımızla geçti bu ömür.

21.12.2012

Kısa Dipnot-14: Doğru mu? Yanlış mı?

Hayatımızın her aşamasında olan ilk önce iş  hayatımıza, sonra evimize daha sonrada yatak odamıza kadar giren teknolojiyi ne kadar tanıyoruz! Genelde her şeyi bildiğini sanan insanlara "ukala/çok bilmiş" deriz ya teknoloji konusunda da aslında hepimiz birer "ukalayız". İnsanlığın gelişiminin olduğu her dönemde popülaritesi olan farklı farklı durumlar oldu. Bu da o dönemin belli bir rasyonellikte popüler kültürünü oluşturdu.

14.12.2012

İnsan İçi Yansıma

Hayat hep birileri için engellerle dolu. Belirli bir dönemde, belirli bir zaman dilimi içinde o engeller yüzünü gösterir. Ya doğuştan olur bu engeller ya da sonradan. Zamanla alışır durumuna insan denen yaratık, alışmasa da alıştığını zanneder dört tarafı engellerle çevrili bu acımasız dünyada. Eğer bugün kabullenmezse, yarın olacaklar bugününkinden daha ağır gelir insan için.

8.12.2012

Kısa Dipnot-13: Global Köy

1967'de Marshall Mcluhan tarafından söylenen "Global Köy" kavramı artık günümüzde dünyası için geçerli olmaya başladı. İnsanlar çağ atladıkça, atılımlar yapmaya başlıyor, yaptığı her atılımda yeni bir şey geliştiriyor. Geliştiriminin bir sonucu olarakta hem teorik hem de pratik olarak bir takım yenilikler, bir takım icatlar meydana getiriyor. Bu bağlamda insanlığın en yakın atılımı ise "internet" oldu.

Reklam