22.03.2013

90'larda Çocuk Olmak: Çizgi Film-2

Geçen yazımda 90'larda severek, tekrarlarını bile ilk kez izliyormuş gibi izlediğim çizgi filmleri sizlere tanıtmaya, hatırlatmaya çalıştım. Bu yazımda, o yazının devamı niteliğinde bir yazı olacak. Geçen yazıda 5 tane çizgi film ve onlara adını veren karakterleri tanıtmıştım. Şimdi 6'dan devam edelim.

7- Çakmaktaş Ailesi/Taş Devri
Taş Devri
Barny, Fred, Vilma, Betty, Çakıl, Dino, Bambam baş karakterlerinin olduğu çizgi filmdi. Geçmişi ve geçmişin teknolojisinin anlatıldığı güzel bir çizgi filmdi. Barny ve Fred bazen arasındaki çekişmeleri ve sürekli olarakta dostluklarının anlatıldığı bir çizgi filmdi. Baş rol biraz daha Fred'e kayıyordu. Sinema filmi de yapıldı. Bunun dışında ülkemizde bazı komedi programlarının bölümlerinden biri oldu.




8- Jetgiller
Jetgiller



Jetgillerde teknolojinin son varacağı son noktayı anlatan bir çizgi filmdi. Uçan arabalar, temizlikçi robotlar vs. Goerge, Jane, Judy, Elroy, robot hizmetçi Rosie ve köpekleri Astro. Jetgillerin en sevdiğim bölümü ise taş devriyle bağladıkları bir bölüm vardı oydu.






9- Road Runner

Road RunnerTürünün ne olduğunu o dönemde çözemediğim bir hayvan türüydü. Hep çakalı(Wile E. Cyote) tutmuşumdur, hep zekice, birazda canice planlar yapmasına rağmen, hızının getirdiği artıyla hep tuzaklardan kurtulmuştur. Bu çizgi filmde günde 5-10 kere verilirdi. Ayrıca, Road Runner'ın kaçarken çıkardığı o sesi de unutmak imkansız.




10- Hızlı Gonzales- Pepe Le Pew- Ayı Yogi
Hızlı GonzalesHızlı Gonzales, çoğu kişiye sevimli gelen benim uyuz olduğum sevimli bir fareydi. Kardeşimin zoruyla izlediğim çizgi filmlerdendi. Road Runner'ın, fare haliydi. Kediler hiç bir zaman kendisini yakalayamaz. Onların planlarını hep suya düşürürdü.





Pepe Le PewPepe Le Pew, aşk düşkünü, dişi hayvanlara aşık olan, çılgınca onların peşine düşen fakat kokusu yüzünden sürekli onları kaçıran bir karakterdi. Ama sürekli dört ayak üzerine düşen biriydi. Üzerine beyaz bir boya dökülen kediyi kovaladığı bölümleri hiç unutmam.




Ayı Yogi
Ayı Yogi, herkesin bildiği klasik bir çizgi filmdir. Ayı Yogi ile ilgili aklımda kalan arkadaşları ile beraber uçan gemiyle yaptıkları gezilerdi.





11- Richie Rich- Tenten'in Maceraları

Richie RichRichie Rich, sadece sembolik olarak zengin olan, fakat görünüş olarak zenginlerle alakası olmayan bir karakterdi. Çizgi Filmin en çok bilinen özellik dolarla olan bağlantıydı. Neredeyse her yerde dolar işaretini görmek mümkündü.



tenten


Tenten, genç ve gezgin bir gazetecidir. Maceralarında, ona köpeği Milu ve arkadaşı Kaptan Haddock yardım eder. Yakın zamanda animasyon bir film çekilmiştir, izlemenizi tavsiye ederim. 




12- Red Kit- Scooby Doo- Müfettiş Gadget
Red Kit


Red Kit, geçmişten günümüze adını ve izini kaybetmeden koruyan çizgi filmlerden biri. Hızlı silah çeken yalnız kovboy, maceralarında ona sevimli, konuşan beyaz atı Düldül ve saf, sevimli köpeği Rin Tin Tin ile ve daltonlarla akıllara kazınmış bir çizgi filmdir. Sinema filmi de çekilmiştir, ayrıca komedi programlarına da konu olmuştur.





Scooby DooScooby Doo, bu çizgi filmde günümüzde en çok bilinen çizgi filmdir. Hala daha yayınlanmakta olan bir çizgi film. Arada denk geldikçe izlemeye çalışıyorum. Shaggy, Velma, Freddie, Daphne ve Scooby Doo baş rollere sahipti. Suçları çözmeye çalışırken düştükleri komik durumlar bu çizgi filmi unutulmaz kılmıştır.

Müfettiş Gadget

Müffetiş Gadget, teknolojinin geldiği son nokta denilebilecek bir karakterdi. Bir insan olmasına rahmen çok amaçlı robotta demek hiç yanlış olmaz. Dalgınlığı onun en önemli özelliğiydi.






Bugün de elimden geldiğince 90'lara ait çizgi filmleri size anlatmaya, kısaca hatırlatmaya çalıştım. Umarım keyif aldığınız bir yazı olmuştur.

4 yorum:

  1. Konuyla ilgili ikinci başlıkta çok güzel olmuş. Yazılması beklenen çizgi filmler burada. :) Taş devri ve Jetgiller izlemeyi her zaman severim.

    Bende road runner çizgi filminde hep Coyote'yi tutardım. Taşa çizilen tünel resminden Road Runner geçipte Coyote takılınca çok sinir olurdum :)

    Müfettiş Gadget efsane. Red kit bir klasik. Çok güzel günler, çok güzel anılar..

    Yazınız için tekrar teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerli yorumun için çok teşekkür ederim. Elimden geldiğince anlatmaya çalıştım, anlatmaya da çalışacam. Umarım iyi aktarabilmişimdir.

      Sil
  2. Harika olmuş bu listeler yahu, gece gece açıp izleyesim geldi :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim bence bir kaçını izlmediysen izle :))

      Sil

Yorum Kuralları
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.
*Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa İletişim Formunu kullanın.

Reklam