27.09.2013

Heykelcik...

Günümüzün değer yargılarında insanlar için, aileler için en önemli olay yetiştirdikleri çocuklarının başarılı olmasıdır. Bir takım çabalar sonunda elde edilen; elle tutulur, gözle görülür bir malzemenin, bir materyalin olması gerekir. Akrabalar arasında konuşurken yada komşularla konuşma sırasında "Bizim çocukta şey aldı..." başlayan cümlelere her zaman tanık olmuşsunuzdur. Tabi bunu duyan kişinin kıskançlığının tavan yaptığını hissetmişsinizdir. Zaten amaçta karşımızdakine havamızı atıp: "Ya seninki ne aldı,hı" gibi bir gönderme yapmaktır.

20.09.2013

Sinema ve Hayat-4: Kara Delik-Black Hole

İnsanların bu hayatta kara delikleri fazladır. Düştükleri her durum onları için sonu olmayan, bitmesi mümkün olmayan bir boşluktur. Kafalarını yukarıya kaldırdıklarında gördükleri bir aydınlık vardır ama onları o aydınlığa götürecek yani düştükleri o uçurumdan kurtara bilecek birinin olması gerekir. Her kara delik insanın yaşadığı uçurumun manasına göre anlamlanır. Kimisi aşk yüzünden düşer bu boşluğa, kimisi kaybettiği yakınından, kimisi de açgözlülüğünden...

14.09.2013

Bilinmeyen Yaşın Yorgunu

Hayat bazılarından hep almayı biliyor. Onun nefesinden dakikalar çalmayı, olması gerekenleri olmayacak şekillere dönüştürüyor. Varolan enerjiyi yok etmeye; geleceğinin adımlarını silmeye çalışıyor. Zordur bu hayatta hep kaybedeni oynamak, sürekli sürüklenmek, sürekli sürünmek gerekir. O zarif bedenin hep dayak yemeyi öğrenmeli, sıradan bir olay gibi gelmelidir. Hep kaybedersin, mutluluk senin için ulaşılmazlar arasında olur; zaten ulaştığında da bir mefta olursun.

4.09.2013

90'larda Çocuk Olmak: Atari-Top 5

Hepimiz çocuktuk, iyi yada kötü bir çocukluk evresi geçirdik. Bazıları çok küçük umutlarla büyüdü, bazıları imkanların arasında boğuldu. Ama takvim yaprakları çevirip baktığımızda kısa da olsa uzunda olsa sahip olduğumuz, başrolünü oynadığımız bir çocukluğumuz oldu. Blogum da yer  yer yaşadığım dönemin bölümlerinde kesitler sunmaya çalışıyorum. Bu bağlamda yazdığım, çizgi film 1-2-3, oyunlar 1-2-3 . Ben doksanlarda çocuk oldum, iki binlerde genç sınıflandırma yaparsam bu statüdeyim. Ve yaşadığım dönem yakın zamanda olmasına rağmen şimdiyle kıyaslanmayacak kadar mükemmel ve keşke bitmese denilecek türden.

Reklam