29.10.2013

Cumhuriyetimizin 90. Yılı Kutlu Olsun...

Bu millet başka milletlerin buyrukları altında hiçbir zaman kalmadı, bu Osmanlı dan beri böyle geldi, hatta daha da evvelinden. Çünkü bizim yaradılışımızda bir bağımsızlık vardı. Varlığımızın yegane nedeni budur ki, biz bağımsız bir milletiz ve bu bağımsızlığımız ilelebet payidar kalacaktır.

Bu günlere kolay gelmedik, nice sınavlardan geçtik, engellerimiz hep zor oldu. Düşmanlarımız her zaman bol oldu, sevenimiz az oldu. Arkamızda kuyu kazanlar peşi sıra birbirini izledi. Ve sonuç olarak kül haline geldik, herkes yerle bir olmuştu, gücümüz kalmamıştı. Ama inancımız tamdı, sadece gerekli olan bir ışıktı, güvenilen bir ışık, bakıldığında göz kamaştıran, insanlara nur veren bir ışıktı.

İşte bugünde, doksan yıl önce olduğu gibi  geldi, MUSTAFA KEMAL ATATÜRK. O öyle bir ışıktı ki, bir ulusu yeniden diriltmeye gücü yetti. İnancını yitirmiş insanlara, gücünü kaybetmiş insanlara bedeninden can verdi. Onları aya kaldırdı ve onlara bağımsızlık ruhunu işledi. Bağımsızlık için:
Geldikleri gibi gidecekler,
Ben size savaşmayı emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum,
Çanakkale Savaşı

Bu bir millet şuuruydu, Atatürk bizim için gerçeği görmemizi sağlayan, kendimize gelmezi sağlayan tokatı attı. Bizi inandırdı ve içimizdeki azmi ortaya çıkardır. Cumhuriyet:

Cumhuriyet, yeni ve sağlam esaslarıyla, Türk milletini güvenli ve sağlam bir gelecek yoluna koyduğu kadar, asıl fikirlerde ve ruhlarda yarattığı güvenlik bakımından, büsbütün yeni bir yaşamın müjdecisi olmuştur. 1936 (Atatürk’ün S.D. I, s. 372)
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Bugün bu açılan ışığın, günümüz ve geleceğimiz için sönmez bir kudretle, her gün daha fazla kuvvetlenerek ülkemizi aydınlatması dileğiyle:

Dalgalan şanlı bayrak, senin için ölenler için, seni yaşatmak için uğraşanlar için bir ömür, sonsuzluğa dalgalan. Başta Mustafa Kemal ATATÜRK'ümüz olmak üzere cephede savaşan silah arkadaşları, onlara silah, erzak taşıyan elleri, ayakları öpülesi analarımız için, kalem tutması gerekirken silah tutan, küçük yaşta kardeşlerimiz için dalgalan, ellerini semaya kaldırıp dua eden, cephede bağımsızlık için namaz kılanlar için dalgalan. CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN...-Ruhsuz Atmaca

2 yorum:

  1. Gözlerim doldu okurken, elinize sağlık.Sizin de bayramınız kutlu olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, mutlu oldum. Anlam ve önemi anlatamasam da az biraz ucundan değinebildiysem ne mutlu bana :)

      Sil

Yorum Kuralları
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.
*Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa İletişim Formunu kullanın.

Reklam