1.11.2013

Üçleme: Tarafsız

Her insani değerin altında bir anlam yatar, bir değerin öncüsü olmaya çalışır. Manalara çözüm bulmaya çalışır; çünkü değerler ve normlar vardır. İnsan varoluşu bireysellik değildir, bireyci olmak değildir, köle olmak, itaatkar olmak değildir. İnsani değerler insanı tarafsız yapar, bölge ayrımı olmayan, kuşatması olmayan bir hayat sunar ona. Karşılıklı saygının kucaklamasını sağlar. (Konuyla ilgili: bknz-1 , bknz-2 )

Her insan dünyaya belirli haklarla doğar, diğer insanlara zarar veremeyeceği ama kendisinin de özgürce yaşayabileceği haklar. Kimisi bunu köküne kadar kullanırken, kimisi kapağını, ambalajını açmadan geri iade etmek zorunda kalır.

Çünkü insani bir parazit onun bu hakları kullanmasını engellemiştir. Kendi ruhunun şeytanının ona oynadığı oyunun esiri olmuştur. Saygıdansa, saygısızlığı tercih etmiştir. Haklar özgürlüktür, haklar düşüncedir fakat bunu başaramamıştır. Girmiştir kanına bir kere şeytan kanı, kaynamıştır temiz kanıyla. Artık sulanmıştır zihniyeti, karşısında gördüğü kişi dost değil, düşmandır. Karşısında gördüğü insan değil, köledir.

Özgürlük=Eşitlik=Kardeşlik
Yaşadıkça değil, yaşattıkça özgürsün...
İnsan ömrü belirli bir süredir, ...80, 90, 100... sene. Dünyaya kazık çakan daha görülmemiştir. Kazık çakmaya çalışıp heba olanları görülmüştür. Her insan belirli düşüncelerin çerçevesinde doğar, yaşamını hep bir doğrunun paralelinde ilerletir. Ama bu bireysel ya da bireyci değildir. Etrafında hep birileri vardır, rengi, dili, dini farklı olan birileri. Önemli olan gittiği doğruda etrafındakileri görerek onların elinden tutmaktır...

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum Kuralları
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.
*Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa İletişim Formunu kullanın.

Reklam