29.12.2013

Yeni Yılınız Kutlu Olsun...

Bir insan her yıla umutla başlamak ister, bir önceki yılda olan kötülüklerin bir sonraki yılda olmamasını ister. Esasen sıradan günlerden bir farkı olmayan yıl dönümü, yıl başlangıcı; tarihin ona yüklediği anlam yüzünden yeni yıl anlamını alır. Yeni bir sayfanın temelleridir, yeni yıl...

27.12.2013

Teknolojinin Konumlandırması

Dünya nereye gidiyor? Bu soru yaşayan her insanın sahip olduğu dönemde, aklını kemiren temel soru ve sorunlardan biri olmuştur. İnsanlık tarihsel olarak, hangi türde olursa olsun; ister pozitif, ister negatif her zaman bir gelişim içerisindedir. Düşünme eylemi ona her zaman bir takım kapılar açmıştır.

21.12.2013

6.12.2013

Bir Garip "Ayrılık" İncelemesi

Bir önceki yazıda Ruhsuz Atmacanın varlığına ters olan bir aşk incelemesinden bahsetmiştik. İnsanların ruh halleri her zaman farklıdır. İnsan her saniye güncellenen varlıktır. Ne olursa olsun saniyesi saniyesini tutmaz. Benzer yaşadığını düşünür, fakat her zaman farklıdır. Onu farklılaştıran zaman ve zamanın yarattığı yıpratma durumudur.

1.12.2013

Bir Garip "Aşk" İncelemesi

İnsanların aşk ikilemi farklıdır, her insan farklı evrenin, farklı yaşamın bir ürünüdür. Kendi içinde bir dünyası vardır ve bu dünya ne sana benzer, ne de başkasına. Zaten ona birey, kişi unvanını veren de budur. Dünya da 8 milyara yakın insan olmasına rağmen bir tanesinin bile birbirine benzediğini ya da bir tanesinin aynı şeyi yaptığını, yaşadığını göremezsiniz. "Tıpatıp ... aynısı" denen cümleler sadece mecazi şeylerdir, bu işin mizahını oluşturur.

Reklam