30.01.2014

Ütopya-2: Sevmek Zamanı

Hayatın çok büyük bir bölümü bekleyerek geçiriyoruz. Anlamını bilmediğimiz o sözleştiğimiz mekanda ben geliyorum, sen ise işin çıkıyor ve durumları erteliyor, gelmiyorsun. Ben, senin olmak isterken, sen topu taca atarak zaman kazanmaya çalışıyorsun. Ben olmayacak anlamlara peşinde koşmayalım diyorum; sen ise seni bir geçiş süreci olarak gören bireylere yöneliyorsun.

Belki aşk çift taraflı yaşanan bir etkileşim sonucu olan bir şey. Ama mezarlıklar aşık oldum diyen, devlerin aşklarıyla dolu... Beklemek güzel şey fakat sonucun olmayacağını bilerek beklemek çok kötü bir şey. Sevmek için bu uğurda yapılanların amacına ulaşmaması tam bir bunalım, tam bir depresyon nedeni.

Beklediğim bu virane mekanda, başladığım cümleye sensiz nokta koymak üzer beni; çünkü o paragraf senle dolu... Senle olan bu paragraf eğer sensiz bitecekse, nereden sağlayacağız bu metnin bütünlüğünü. Yazdığım kitabın bütünü "biz"le doluyken, kitabın sonuna nasıl "ben" diyebilirim ki!

Sonbahar Film
Özcan Alper'in güzel filmi Sonbahar'dan bir kare...
Her resimde seni yanıma çizerken, nasıl olur da; sensizliğin olduğu bir ruha bürünebilirim. İşte bu durumlar bekle dedirtiyor. Beklemek güzel şey; çünkü sonunda sen varsın, gelmeyeceksin ama o sonda "biz" deme isteği var...

Beklemek zor, zamanla acı veriyor, yeri geldi yemek yiyemiyorsun, yeri geldi yağmur yağıyor, kimisi gelip: "Vazgeç evladım bu sevdadan, bugüne kadar gelmediyse bugünde gelmez. Hem gelse de..." diye sıralıyor cümlelerini. Şeytan, ah o şeytan artık seni bana kötülemekten, sana aşık olmaya başlıyor. Rakip oluyor aşkımıza ama ne olursa olsun beklemek gerekiyor, çünkü sonunda sen varsın, çünkü sonunda biz varız...

Beklemek
Yaşamın geri kalanı sensizlikse; beklemek en iyisi...
Beklemek zor şey; fakat -gelmesen de- ben gelirsin de bulamazsın diye orada seni bekleyeceğim, bana yüksek sesle elimi tutarak evet diyeceğin o günü bekleyeceğim. Gelirsen buralardan alıp başımızı ait olduğumuz yere sonsuza kadar mutlu olacağımız kendi ülkemize gideceğiz...

10 yorum:

  1. hiç bir şeyi beklemeyeceksin bu hayatta:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Leyla ile Mecnun daki, İsmail Abi gibi beklemek gerek, "O gemi bir gün gelecek" :) Yoksa ilerde daha çok pişman oluruz. :)

      Sil
  2. cezmi ersöz gibi yazmışsın hoş olöuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Üstada ulaşmam için kaç fırın ekmek yemem gerek bilmiyorum :)))

      Sil
    2. yalnız benim karanlıkta yazdığımda çok belli mi olmuş ne :D olsun olsun varsın o kadar ekmek yiyen kişi ol sen ne olmuş yani :)

      Sil
    3. Olsun, anlaşıldıktan sonra önemi yok, çok teşekkür ederim o yolda adım atmaya çalışıyorum :)))

      Sil
  3. vay beee çok bilgece olmuş bu.

    bi deee, sonbahar filmi benim en sevdiklerimden yaaa.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşşekkür ederim, ukala gibi hissettim kendimi. :))) Sonbahar filmi fena filmdir. Karadeniz'de aşk başkadır :)))

      Sil
  4. Beklemek cidden can sıkıcı. :(

    Evet. :)

    Bir de şu kayan buton haberi sormuştum, sanırım daha detaycı bir açıklama istiyorum. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Eğer gelecek kişi oysa beklemek belli bir süre sonra güzel oluyor. Kayan butonla ilgili mail atıcam size.

      Sil

Yorum Kuralları
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.
*Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa İletişim Formunu kullanın.

Reklam