13.02.2014

14 Şubat Sendormu

Üzülerek belirtmeliyim ki bugün yalnız insan hayatının en zor günlerinden biri. Önemli bir günün arifesinde olduğumuz bugünde insan en bahtsız dönemine şahit olmakta ve elinden bir şey gelememektedir. "Vardı da biz mi yapmadık!" tepkilerini vermemek elde değil... Geçmişe bakmak isterseniz buyrun...

Her sene yaşanan bu 14 Şubat Sendromu gene döndü dolaştı bizi gene buldu. Uzmanlar bugünde fazla düşünememeyi, kafaya takmamayı, önümüzdeki maçlara bakmayı gibi şekillerde tavır almamızı önerirken. Bugünde eğlenen çiftleri gördüğümüzde vücudumuzun vereceği reaksiyonlara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtiyorlar. Genellikle hastalarda baş dönmesi bulantı, iştahsızlığın dışında; kıskançlık, öldürme hissi, ağır bunalım, katil olma isteklerinin çokça görüldüğünü belirttiler.

Her sene bugünlerde artan ağır depresyon ve bunalım oranının yarında bir kez daha tekrarlanması muhtemel. Herkesi sağduyu ve sevgi kanallarını açması önemli. Uzmanların göre bugünü atlatmak için ya da bugünün sonunda zararlı çıkmamak için bütün gün bulunduğunuz evden çıkmamayı ve telefon, televizyon gibi size bilgi ulaşımı sağlayacak şeyleri bugünün sonuna kadar (gece yarısı 12'ye kadar) kendinizden uzak tutmanız gerektiğini belirtti. Dışarı çıkmak zorunda kalan insanlar için ise gördüğünüz her kişiyi kardeş, akraba olarak görmenizi, ya da bunları halüsinasyon ve bir şeytanın oyunu olarak düşünmeniz tavsiyesinde bulundu.

Sevgililer Günü Sendromu
Çok sevdiğim Dave Grohl (Foo fighters)-Learn To Fly klibinden bir kare...

Sevgililer gününde hasta vakalarının çok olması beklendiğinden eczaneler ve hastaneler günün başladığı saatten, gece yarısına kadar tam teşekküllü olarak hizmet verecekler. Belediyeler belirtilen yerlerde psikoloji danışma hizmetinde bulunacak. Ayrıca alınan bilgiye göre bazı vatandaşlar bugüne özel "Sevgilin Olurum Amma Ömür Boyu Senin Olmam" sloganıyla bugünlük makul ücretler karşılığında damsız vatandaşa dam olmaya çalışacaklar. Bizi bekleyen amansız ve zor günde umarım tüm sevgilisiz yalnız arkadaşlar günün sonunda kafayı yemeden, hiç fire vermeden günü atlatırız. Eğer çok sıkışırsanız bugünü kapitalistlerin zalım bir oyunu olarak düşünün ve onlara kin kusun...

36 yorum:

  1. Yapma bunu yapma bunuuu :)
    Böyle özel günlere inan diyorum ayar oluyorum dostum :)
    Ayrıca, şunu da gönül rahatlığıyla söyleyebilirim en güzel sevgi vatan sevgisidir. Gerisi traş bunu bilir bunu söylerim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vatan sevgisi zaten burayla ölçülemeyecek kadar farklı sevgi olduğu için bu kategoridekilerle yarışamaz. Bende bir eleştireyim dedim, haber tarzı en güzelinden :))) Ama kutlayana saygımız var tabi, kutlamasa iyi olurdu :)))

      Sil
  2. Ama kimse de demezki bens enin hayatını mahfedeceğim diye.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diyenler var da hepsi sözde kalıyor :)))

      Sil
    2. valla ben hiç görmedim yalan söylemiim :)

      Sil
    3. Yaşayan bilir öyle söyliyeyim :))) Hele beddualı mahvetme daha bir başka... :)))

      Sil
    4. ama bu ayrılık sonrası söylenecekler arasında :) ben sana hayatına birisi girerken hayatını mahfedeceğim diye girmiyor diyorum hey allam yaa :D

      Sil
    5. Tamam, yanlış anlaşılma için özür dilerim. Onun içinde acele iş ise mahvolması normal; uzun süreli ilişki sonucunda atılan temeller için ise böyle durum genelde söz konusu değil tabi :)))

      Sil
  3. Vural Egemen Sarıgöz'ün de dediği gibi "Sevgililer Günü Hayal Ürünüdür, Asıl Gerçek Adana Dürümüdür" :)

    YanıtlaSil
  4. süper ya :D de mi hep amerikan oyunu :D dışarı çıkmamak mantıklı kızlar çok güzel erkeklerin elinde de gül var herkes bi acayip :D üzerimize sevgilimiz yok yazsak daha az belli olurdu heralde :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben herkesin sevgili olduğu en azından yürürken gördüğüm ortamda böyleydi, taşlayacaktım onları ama linç ederler diye korktum :))) Artık önümüzdeki 14 Şubatlara bakcaz... Amerikan oyunu olayı çok işe yarıyor mantıklı düşünürsek gül ve hediye fiyatları Sevgililer Günü = Para :))) züğürt tesellisi...

      Sil
    2. aslında biz de bu işi fırsata dönüştürüp para kazanabilirdik ama nerde bende o girişimci ruh :D

      Sil
    3. Evet haklısın, bende düşündüm, gül falan satmayı ama o işler günler öncesinden kapılıyor. Hatta bugünü bekleyen insanlar var bize yedirmezler o pastadan :)))

      Sil
    4. neyse zaten bizim de gözümüz yoktu :D bir teselli daha :D

      Sil
    5. Zalım dünya ne diyelim artık, teselliler olmuş gerçeklerimiz... :)))

      Sil
  5. her 14 şubat gelince sokağa çıkmıyoruz arkadaş :D Zalım dünya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Depresyona girdim :))) hani bugün daha bir göze batıyorlar zalımlar... :)))

      Sil
  6. Öyle öyle sevgililer günü sömürme günü paraları... O ne yahu kim koymuş kim çıkarmış saçma. bence anlamsız. Sevgilinle sana ait bir gün değil ki hem... Bir anlam ifade etmiyor....yıldönümü, doğumgünü falan bunlardır bir çiftte önemli olan bir anlam ifade eden çünkü onlara özeldir... herkese ortak olan şeyin hiç bir özelliği ve anlamı yok bence hiç dert etme bence yani:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi? Ben aslında böyle günlerin sınırlama olduğunu düşünürüm. İnsanlar sınırlamasın kendilerini alacaksan hediye her gün al, eğer alabiliyorsan. Bunlar hep kapitalistlerin oyunları hep :))))

      Sil
  7. hah haaaaaa. boşveer en iyisi yalnızlık yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yalnızlık candır ama arada gaz yapıyor :)))

      Sil
  8. kitap artık herhalde 1-2 haftada her yerde olur ya.
    piyasaya çıktıktan bi ay sona kitapçılara dağıtılıyomuş.
    24'ünde çıktı. az kaldı yaneee.
    :)
    alıntılar anlatmıyo kitabı endişe etmeeee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamam teşekkürler :))) Kitap yıllandı dağıtımı yapılmadı :)))

      Sil
  9. hahaa :D Hangi uzmanlar söylüyo bunları ??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha :) bekarlık sultanlıktır diyen ismini açıklamayan uzmanlar :))) Kendileri 7 dil bilen cahillerle işi olmayan uzmanlardan :)))

      Sil
  10. Atmaca, ben de bununla ilgili bir yazı yazmıştım. :)
    Aman girmeyin depresyona, ne yani, sanki çok önemli! ;) ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yoğunluktan kaçırmışım kusura bakma :) Her şey psikolojik istemesekte sokuyor hayat bizi :))) Ama atlattık...

      Sil
  11. Sevdm bunu,takippteyim ;)

    YanıtlaSil
  12. En gereksiz günlerden biri bence de evliyim ama bu güne uyuzum :) aslında ben tüm özel günlere uyuzum hepsi kapitalist yaşamın bize dayattığı günler ....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamamen haklısın, yaşam bir günle sınırlandırılamaz, o gün gelir mutlu olursun ama kompleks girip yok onu alacam yok bunu çok saçma. :))

      Sil

Yorum Kuralları
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.
*Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa İletişim Formunu kullanın.

Reklam