3.02.2014

Deneme 1 2 3: Şiir

Geçen hafta yayınladığım ve yazımı bayağı eskiye ilkokul yıllarına dayanan o ne idüğü belirsiz olan şiirden sonra, bloggerda severek takip ettiğim Sui'nin isteğini kırmayarak bir tane daha ne idüğü belirsiz şiir denemesi yaptım umarım hoşunuza gider...



Varlık ve Yokluk...

Ben kaybolmayı sende bildim,
Yok olmayı, ölmeyi, öldürmeyi,
Bu amansız nehirde nedensizce saplanmayı,
Yeri geldi kaybolmayı.

****
Zamansız gelen zamansız gidiyor,
Midemiz bulanıyor, yüzümüz ekşiyor,
Amansız bir kalp ağrısı başlıyor aniden,
Sonra, kayboluyoruz bu zamansız sevmelere,

****
Tam sevecekken kaybolduk,
Bir vardık bir yoktuk,
Çünkü bazı şeylerden korktuk,
Varlık ve Yokluk...


Sensizlik...
The Rasmus- Stanger(Yabancı) klibinden... Ayrıca bknz...


Son olarak şiir 15 dakika gibi bir sürede yazdım, hani bu şiir yazarken belirtilir mi bilmem; ayrıca bir yerde kafiyeyi yakalamışım iyi yada kötü. Bu aralar karmaşık duyguların sentezi olmuş... Cümlemi sonlandırmadan önce topu Sui ye atıyor ve ondan da bir şiir denemesi istiyorum.... Saygılarla...

12 yorum:

  1. Çok güzel dostum ben şiir yazmayı hiç denemedim ve açıkçası anlamam da hee bir de böyle çok uzunları okumam sıkılırım :) ama bunu sevdim. Seni zaten seviyorum :)
    2'de 2 yaptın diyelim eline sağlık ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şiir yazmayı denemek lazımda; çok yetenek isteyen iş; ben sürekli düz yazıya kayıyorum misal, bu olmamalı :) Birde yazabilemek için ya çok sevmek gerek ya da kaybetmek o zaman daha arbesk oluyor ama :))

      Teşekkür ederim, sevgiler karşılıklıdır :)))

      Sil
  2. Yalnız var ya sonunu okuyunca nasıl kahkaha attım yanımda olmalıydın ve o halimi görmeliydin :)) Hiiççç şiir yazamam. O ayrı bir yetenek. Sen de varmış ben biraz seni iteledim bak yeteneğin ne güzel kendini gösterdi. Ben sadece okuyucuyum bu anlamda :)) Gelelim şiirine, sadece şunu söyleyebilirim çok güzel bir tını yakalamışsın, şaşırttın beni :) Sesli okudum ve çok beğendim. Kelimeler düşmüyor. Bazı kelimeleri de mısralarda değişik yerlerde konumlandırman az önce bahsettiğim tınıyı sağlamış. Çok beğendim. Bu son olmasın, devamını bekliyorum :)) Kalemine sağlık..Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim bakalım artık; ara ara böyle denemelere girişecez. Kısa sürede yazdım hatta yazdığımı okudum desem yalan olur. Senden bekliyoruz artık bir şeyler :))) O güldürme olayı da bana şu gazetelerde abuk sabuk şeylere şiir yazan kişileri hatırlattı. :)))

      Sil
  3. Aşk olsun, benden şiir istemene güldüm ben :) Yoksa şiirini büyük bir duygu yoğunluğunda okudum, gerçekten de çok beğendim :) Ben hiiiççç söz vermeyeyim, sen yaz ben okurum @safransarıya söz verdim onun bir şiirini seslendireceğim, blogum seslendi etkinliğinde, bir de senin bu şiirini, şu kulaklıklı mikrofonumu bir bulayım, sözüm söz olsun anlaşalım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamam :)) Kadınları zorlamaya gelmez :))) Daha iyisini yazarsam paylaşırım ilerleyen zamanlarda. Bu biraz acele oldu. İyi olup olmadığı konusunda bir fikir beyan edemem ama beğendiysen ne güzel :)

      Sil
  4. :)
    güzel şiir ya..
    aşk şiiri bu.
    biraz da hüzünlü.
    sen sanki zaten hüznü seviyo gibisin.
    :)


    (yayınevinin anlaştığı dağıtımcı biraz yavaş davranıyor sanırım. dr mephisto alkım remzi ınkılap filan hepsinde olması lazım aslında. ama henüz istanbulda taksimde bile dağıtılmamış. ama bak dr'a gidip kitabı sipariş verebilirsin. dr merkezde var yani sanırım, ordan getirtiyorlar olsa gerek)

    (mail veririm ama ben maile hiç giremiyom yemin ederim. ayda bir bile bakamıyorum. bak gündüz bir işte akşam başka işte çalışıyom. iş dışında sinema tiyatroya gidip evde yemek yapıp yiyip blog yazıp uyuyom. mail telefon filan olanaksız. annemleri bile haftalarca arayamam habire de laf işitirim onlardan. yani bak bloga günde iki defa giriyom. bişi olunca veya işte bişiler sölemek istersen blogdan yaz bana, yayınlamam okurum filan yazarım işte. blogdan iletişim kolay bana pratiks yani)

    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşk olaylarından darbeyi yemekten kendime olan güvenim sıfıra indir. Güzel şiir mi değil mi ona bir şey diyemem. Genelde yazdıklarım hakkında güvensizlikten midir bilinmez bir ön yargıya sahibim :))) Sui için yazdım, ilerleyen zamanda bir tane daha iyisinden gelecektir. :))) Tamam dediğin daha ideal; ama mail olsa iyi olurdu :)))

      D&R da görevliye sordum hiçbir mağzada yokmuş ama bu aralar bir daha sorarım. Eğer dağıtım olayı gerçekleşirse sende bana haber et. Kaç ay sonra platon, aristo kitaplarını bırakıp normal bir kitaba para yatırayım dedim ona da mani oluyorlar o beni üzüyor :)))

      Sil
  5. bence aşktan uzak durmalı. aşk aptallaştırıyo insanı yaa.

    sui okuyom yorumlaşmalarınızı. o da pek şirin biri.

    bir hafta içinde türkiyedeki bütün dr'larda satışa çıkacakmış.
    son yazımın yorumunda simgee arkadaşım yazmış.

    mail vereyim, sadevederin gmail, ama dediğim gibi belki bir ay sonra filan bakabilirim.
    bişi olunca blogdan yaz daha mantıklı.

    platon bir gün bara girer, çok keyifli yaaaa.

    normal kitap. bu iyi bişi miii ha ha haaa.

    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamam, öyle yaparım no problem. İnternet alış verişi konusunda cahil olunca böyle oluyor, malum öğrenciyik biz kredi kartı hak getire :))) Kendimi çok yoksul gösterdim ağlayacam :))) Platon candır; okunması ve okutulması gereken bir heriftir. :)))) O adam bara girse millet içki içmeden kafayı bulur o ayrı :)))

      Sil
  6. ,çok güzel bir şiir olmuş bizde şiirlerimizi burdan paylaşsak yayınlama imkanınız varmı acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim fakat şu anda dışarıdan yayın alamıyorum. Bunun için kusura bakmayın.

      Sil

Yorum Kuralları
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.
*Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa İletişim Formunu kullanın.

Reklam