7.02.2014

Kısa Dipnot-26: Mânasız Fakir Edebiyatı

Bazen öyle anlar geliyor ki alıp gitsen bir başka, kalıp savaşsan bir başka... Elinde olmayan sebeplerin seni esir aldığı ve senin hiçbir şey yapamadığın amansız anlarda ne yapmalıyım, neler yapmalıyım da rahatlamalıyım deyip duruyoruz bu hayatta. Yaşam bu her günü ayrı bilmecelerle dolu, kendi içine kapalı o manasız ve zaruri kaideler ürünü...

Umursamaz ruh bir gün elbet bir şeyleri umursar hale gelebiliyor. Dün anlamsız ve önemsiz olan o şeyler bugün anlamlı ve önemli hale gelebiliyor. Tam fişi çekerken bu hayatta bir de bakıyorsun: "Ulan daha bende iş var..." deyip vazgeçtiğin oluyor. Fakat bazen de tam huzuru bulduğun anda tepe taklak olan bir hayata bürünüyorsun. Dün olan gülüşmelerin sadece bir iç ses halini alıyor. Dün okşadığın, sevdiğin o beden artık bir yabancı ya da deli saçması hayali bir düşünce haline dönüşüyor.

Yalnızlık
Hayatı önemsemek, anlamını bilmek gerekir...
İnsan yaşamı hep bir bağlılığın ürünü. Öyle bir yaşam formundayız ki; günün günü, saniyenin saniyeyi tutmadığı bir hikayemiz var. Bugün yaşıyoruz fakat bilmiyoruz ki; yarın bir araya gelip bir bütün oluşturan bu organlardan hangisinin bize kelek yapıp yapmayacağını, hangisinin: "Benden bu kadar başının çaresine bak!" deyipte bizi bu ömrü hayatımızda yalnız bırakıp gideceğini.

İnsan hayatı günü kurtarmakla meşgul; sabah göz kapaklarının açılmasıyla başlayan bu olay akşam yatağa mutlu ve sıkıntısız girmeyle sona ermekte. Bu yüzden, santimlerle kazandığımız hayatı, metrelerle kaybediyoruz. Çünkü amaç o yatağa ulaşmak, eğer az biraz mutluluk varsa tadından yenmez...

14 yorum:

  1. Bizler çok şey bekliyoruz belki de hayattan. Amacından varacağı noktadan ya da varması gereken noktadan fazlasını... Her halükarda hayat ölümden daha iyi olsa gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim yorumun için. Belki de ölüm sonrasını bilmediğimiz için böyle şeyler düşünüyoruz. Ama ben hep ölümün aslında insanın miladı olacağını düşünürüm. Bildiğimiz bir yaşam var ve bunda ne yaparsak yapalım nasıl olursa olsun memnun değiliz. Bilmediğimiz bir şey bildiğimiz bir şey den iyidir. En azından istediğimiz gibi olma ihtimali her zaman bana cazip gelir.

      Sil
  2. Huzur o kadar önemli bir şey ki aslında. Hani doğum günlerinde ve yeni yıl dileklerinin içinde geçer ya. Huzur olunca, günlerin her biri birbirinin aynı olsa da, yeni gün eksik, sonra ki gün fazla acı veya mutlulukla dolsa da, huzur olunca, insanı yaşama bağlayan bir şey oluyor aslında. En mutsuz olduğum günler de bile Allah'a şükredecek bir şeyim oldu. Yazını okuyunca aklıma gelen ilk şey huzurdu. Allah kimseyi, huzura hasret bırakmasın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin inşallah, :) teşekkür ederim, çok güzel özetlemişsin. Sıkıştığımda bende hep "Allah büyüktür" derim. Şükür etmek cidden önemli; şükredince biliriz ki aslında bizim durumumuzdan daha kötüleri var, biliriz ki bizimkisi aslında onlarınkinin yanında devede kulak...

      Sil
  3. Akşam yatağa girme olayını en son ne zaman yaptığımı hiç hatırlamıyorum :) heee bir de mutlu ve sıkıntısız girmek hahhh derim ben buna :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende yaklaşık 7 aydır durum aynı :) Sıkıntısız gün yokta umarım kurtuluruz tez zamanda :)))

      Sil
  4. mutlu değilsemde yatağa girip uyuyacağım için acaip mutlu oluyorm :)
    Bunun için şükretmeliyim :)))

    birde fotoğraf sanki max payneden gibi yanılıyomuyum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uyumak güzeldir bazı şeyleri erteler. Tahmin doğrudur, Max Payne karakteri hastası bir gencim. Şuana kadar sinemada iyi değerlendirilmemesi büyük hata...

      Sil
    2. Birisi sinema mı dedi burada :) evet evet bir sinema dendi sanki :)))

      Sil
    3. Hayatımız sinema ama Max Payne karakteri ete kemiğe büründürülse bayağı bir konuşulur. Ha bir tane yapıldı onu filmden saymıyorum. Telif olayı olmazsa ilerleyen yıllara da ben yapıcam herhalde :)))

      Sil
    4. Nasıl sen yapacaksın ya öyle bir şey şey yok :) birlikte yaparız ;)

      Sil
    5. O zaman haydi inşallah diyelim :)))

      Sil
  5. aynen bende hastasıyım kendinin 10 yaşımdan beri bütün oyunlarını oynadım :))
    iyi değerlendirilmemişmi bilmiyorum filmini hiç izlemedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmini izleme ama oynunu oynaman mutluluk sevinci :) Ayrıca oyunu bulabilirsen yedekler derim... :))

      Sil

Yorum Kuralları
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.
*Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa İletişim Formunu kullanın.

Reklam