30.05.2014

Kısa Dipnot-33: Kimliksiz...

Hep çıkar peşinde koşan bu bedenler, yok olmaya yüz tutmuş elemlerini, nasıl ölmeyiz diye avuntularını yüceltir oldu. Küçülen duygularını, kinle, nefretle boyar oldular. Bütün benliklerine aşıladılar kimliksizliklerini, bütün bedenlerine yontular kişiliksizliklerini...

Bir ömürdür yaşamak, başı vardır, sonu vardır. Ortası da vardır ama onu bulanlar pek nadirdir. Onu bulduğunu sananlar ise çok fazladır. Ömür denilen bu uzun ama kısa yolda insan kaç kere pişman olmak ister ki! Kaç kere kendini suçlamak, kaç kere hatayı kendinde aramak ister?

-Hata mı?
-O da ne ben öyle bir şey yapmam!
-Kusur mu?
O da ne ben kusursuzum!

Bencillik büyütür oldu bedenleri, yontmaya başladı o saf haldeki güzelim, naciz, ince benlikleri. Kendine göre insanlı insansızlık yaratmak için... İnsana her defasında olanın yeterli olduğunu, insanlığın insansızlıktan geçtiğini kanıksatır oldu.
Kimliksiz Filmi
Olmadığın bedenin esirisin...(Foto: Kimliksiz Filminden)
İnsanlık, insafsızlaşıyor, artık insan diyeceğimiz kimse kalmıyor. Aslında dünya küçülüyor, büyüyor insanlar arasındaki mesafe. Her insan benliğindeki kötülüğün esiri olup, kendi bağımsızlığını yalnızlığında arıyor. Peki ne oluyor? Bir şey olduğu yok hepimiz hala insanız..!

9 yorum:

  1. Bak işte hep içimden geçenleri yazıyosun sen :)
    Gül azıcık bak o kadar uğraşıyorum gülsene :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha kalp kalbe karşı. Gülüyorum onda sıkıntı yokta bu ara sınavlar bitti, birkaç hafta erteledim :)))

      Sil
  2. Egoist insanlar çok yahu artık :D Birde karşılıksız iyilik yapmayan insanlar şu anda hat safhada. Dediklerine katılıyorum.Emeğine sağlık diyorum.

    YanıtlaSil
  3. her şeyin ortasını tutturmaya meyilli hayatlar, hayatın da ortasında veda etmemek ister her şeye. veda etmemek için de hep oraya iter kendini, başkalarını da. olabildiğince hem de. sıradanlaştırmak, normalleştirmek ve herkesi kendine benzetmeye çalışmak. sanırım moda(!) artık bu.
    Bir rivayet'in sonunda şeytan şöyle der; " ben ben demeyin, ben gibi olursunuz.". bunu ortadaki hayatta görmek zordur, ya başında görürsün ya da sonunda..
    biraz uzun ve biraz da alakasız oldu ama kabul edersin herhalde. :))
    Eline, emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hep kendimize yarattığımız benliğin, kapılarına kimse girmesin diye taktığımız kilitleri yüzünden kaybettik zamanla kişiliğimizi, kişiliklerimizi. Emeğine sağlık demişsin ama yazdıklarının yanında yazım küçüldü, uçtu gitti :)))

      Sil
    2. ne güzel anlattın bir kaybedilişi, ne hoş hitap ettin kaybedenler'e.
      öyle bir şey yapmak değil, olsa olsa naçiz bir yorumdur benimkisi, böyle bir yazının altında. :))

      Sil
    3. Çok teşekkür ederim, umarım yazıyı okuyanlar güzel yorumuna da bakar, cidden anlatmışsın anlatmak istediğimi :)

      Sil
    4. Ben de teşekkür ederim. :)
      bir de, miminiz var. ilgilenirseniz. :)

      Sil

Yorum Kuralları
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.
*Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa İletişim Formunu kullanın.

Reklam