16.06.2014

Koca Yürekli Adama/Adamlara...

Bilmem bu yazdıklarımı o dünya tatlısı herife söylesem ne hissederdi. Gene ekşitir miydi o yorgun ve solgun yüzünü. Düşünür müydü? ben neler yapmışım diye, nelerle uğraşmışım, uğraşmam gerekir miydi bunca yıl? Baba olmak çok zor, her şeyiyle zor. Hayat denilen bu zor ve engebeli yolda, yapacağın her şey tek seni değil, seninle sen olan, insanları da etkiliyor. Belki sana olmasa tınlamayacağın şey, onları etkileyeceği için tınlamak zorunda oluyorsun...

Baba olmak çok zor, çünkü çıktığın yolda ne olacağını bilmeden, bir bütünün mutluluğunu, bir bütünün umutlarını korumak zorundasın. Ayağın takılmamalı, takılırsa hemen kalkmak zorundasın. Çünkü sen kaybedersen, diğerleri de kaybeder.
Olmasan olmazdık be koca adam... (Foto: Blue October-The Worry List Klibinden)

Baba olmak çok zor, yürütmen gerekir, ailenin ihtiyaçlarını, yürütmen lazım bir bütünün ilişkilerini, bölmeden, kırmadan, yok etmeden var etmelisin. Ayrım yapmamalısın,  sevgini vermelisin. Yeri geldi evin kuytu köşelerinde ağlamalısın. Belki onlar üzülecek diye yaşadıklarını içine atmalısın.

Yeri geldi huysuzluklarından dolayı çok sevsen de sevgini gösteremesen de hissettirmelisin. Diyebilmelidir ki evlatlar, yarın bir gün bir şey olduğunda "Bizim babamız var..."  Bu gün babalar günü, (belki geçti ama işte öyle düşün ey okur) git babana sarıl, kırdıysan özrünü dile. Yarın çok geç olur ona göre davran. Bil ki bir ailede anne bir vücudun kalp kısmını temsil etse de baba da beyin kısmıdır. O bütün olmadan anlam olmaz... Geç bir yazı oldu ama önemli gün kavramı yoktur bende hatırlatma yazısı olarak bilin ve gidip sevdiklerinizle sarılın kucaklaşın, gülün, eğlenin demektir amacım. Sevgiyle kalın...

Blue October-The Worry List

10 yorum:

  1. Günü aslında önemli değil kıymetini bilmek önemli :)
    Ve sende bunu çok güzel anlatmışsın yineeee :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Estağfurullah, çok teşekkür ederim varol :))

      Sil
  2. Çok güzel anlatmışsın yahu. Ben çok beğendim. Emeğine sağlık ve yüreğine sağlık. Tüm babaların geçmiş babalar gününüde kutluyorum.

    YanıtlaSil
  3. Ayy azıcık geç gördüm yazıyı. Çok güzel olmuş yazı. Baba ya bu başka bişey. Dayanak, güç, sevgi, hele de kız çocuğuysan ilk aşkın =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geç olsun güç olmasın, canının sağlığı :)) Babaların kız çocuk sevgisini babamdan bilirim, çok çekmişimdir hala çekiyorum :))

      Sil
  4. Kardeş Payı adlı dizide bir bölümde işlemişlerdi bunu. Baba'nın kıymetini...
    sen de o kadar güzel dökmüşsün kelimelere. kıymetli kelimelere. emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet o bölüm fenaydı, ne zaman gülecem dedim ama olmadı. Sağolasın, varolasın elimden geldiğince bir şeyler yazmaya çalışıyorum. :))

      Sil

Yorum Kuralları
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.
*Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa İletişim Formunu kullanın.

Reklam