12.07.2014

Mim-10

Bir mimdir, iki mimdir, üç midir, dört mimdir, on dört mimdir, bana bir mim yaptır ha ninnah, tam bunları yazarken kendi kendim filmlerdeki o klasik Amerikan repliklerinden biri geldi: "Hey lanet olası, neyin var senin dostum." Bir çılgın arkadaşımız olan -olmasa da repliğin verdiği gazla- Zamska beni bir mimde mimlemiş...

Sonra kendi kendime dedim ki: "Hey dostum, şu lanet olası mimi cevaplamalasın. Tımam mı? Are you okey? Are you disco?" Yok yok hatlar karıştı, son iki cümle Cem Yılmaz'ın şovundandı. Neyse şu lanet olası mime geçelim:

-Blog ismin neden bu? Özel bir anlamı var mı?
Bu soru bu blogu okuyan herkes tarafından sorulan en temel, en yegane ve en değişimi, dönüşümü olmayan bir soru. Aslında kendisini burada cevapladım, tıkla öğren... Aslında bunun bir sebebi yok bir çok sebebi var. Karadenizliyim ve kendimi hep öyle hissediyorum. Memleketimi çok seviyorum, hatta okul biterse, şu lanet olası İstanbul'u terk edip memleketimde gidip, orada toprağa karışmak istiyorum. Eeee, Atmaca'da bizim oranın simgesi ve ben duruşuna, yapısına, kısacası yaradılışına hastayım. Her zaman ruhsuz da bir bakışı var. Bundan dolayı gelir diyeyim. Ama "Ruhsuz" eki anlık çıkan bir durum, blogu açmaya sabırsızlanırken bir ön ek bulamamıştım Atmaca'ya ondan dolayı bu daha yakışır geldi...

-Hayatının en acı olayı neydir? Ölüm dışında sana ders veren bir olay yaşadın mı?
Hayatımın en acı olayı, Dikey Geçiş Sınavını ilk senemde kazanamamam, şöyle kazandım ama düşük puanla il dışı. Tek sorumlusu da benim nasıl olsa seneye kazanırım deyip, ertelemem, şimdi sıkıntısını çekiyorum. Ders verdi mi bana verdi. Bugünün işini yarına bırakama demişler... Şu anda ise, Müslüman olarak yaşıyan ve nasip olursa öyle ölecek biri olarak, Gazze'de ölen çocukları görüp bir şey yapamamak benim için çok ve çok acı. Not: Aslında bunu şöyle diyim, benim için sadece Gazze değil bu şekilde ölen bütün çocuklarda girer buna, yanlış anlaşılmasın.
Mim
Hayır bilmiyorum kardeşim ne?
-Yurt dışında görmek istediğin bir yer var mı?
İskoçya'yı bir ara çok görmek istiyordum, çok yeşil diye. Şimdi neresi olursa olsun, öyle ecnebi memleket hayranlığım yoh, gardaş...

-Hayatının kitabı ne?
Aslında pek kitap okumuyorum, hiç desem küfredecekler diye korkuyorum. Ama Tolstoy'un- İnsan Ne ile Yaşar kitabı favorimdir her zaman.

-Koleksiyonun var mı? Varsa nedir?
Var pul koleksiyonum var ama daha bir kıza gösteremedim. Şaka şaka, koleksiyon olayını çok isterdim, ama nasip, kısmet olmadı.

-Hangi enstrüman olmak isterdim?
Soruyu ilkte görünce küfür sandım... Yaw tulum, gayda gibi bir şey çok olmak isterdim. Ama şu senfoni orkestralarında çalınan fakir enstrüman "zil" de olabilirdim. Çok gariban kalıyor yaw...

Şimdi bu mimi birilerinin başına bela etmem gerekiyor. İşte o talihsizler:
Benim mimleye (böyle deyincede hakaret gibi oluyor neyse) güzel insana ve yapacaklara şimdiden teşekkürler... Biraz güldürmeye çalıştım, umarım becerebilmişimdir... Sevgiyle kalın...

16 yorum:

  1. Çok mu güzel cevaplamışın :)
    Pul koleksiyonu iyiymiş :D
    Yine yeniden teşekkürler teşekkürler teşekkürler :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben çok çokteşekkür ederim, varolasın :))))
      Olmasını isterdim esasen :)))

      Sil
  2. gülerek okudum.mim biraz yorucu ve emek istiyor helal size 10.mim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güldürebildiysem ne mutlu bana, amacıma ulaşmışım demektir. Çok teşekkür ederim varolun :)))

      Sil
  3. Zil.. Acıdım birden ya, şimdiye kadar farketmediğim için kendimden utandım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ende şans eseri karşılaştım o enstrümanla çok garibandı, aldım içeri iki çaldım, sesi de garibancaydı. Ayıp olur diye o olabilirim :))) Çok teşekkürler yorum için varolun... :)

      Sil
  4. Zil gerçekten çok fakir duruyor diğerlerinin yanında. :D İnsan ne ile yaşar gerçekten benimde hayatımın kitabıdır. Çok güzel cavaplar olmuş hocam :D Son olarak bu mim sende 100 kadar gider..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zil gariban, zil yitik, zil bitik. :))) Çok teşekkür ederim dostum, varolasın. :) Bu mim olayı yüzünden normal yazı yazamayacam korkum o yoksa mim güzel yazarken eğleniyorum, okuyanlarda eğleniyordur inşallah :)

      Sil
  5. Mimlemek küfür gibi geliyor cidden ya. İlk mimde bana mimlendin yazıldığında ne diyo lan bu olmuştum :D
    Meğer güzel birşeymiş :)
    Blog isminin nedeni güzelmiş :)
    Pek bir ruhsuz bakıyomuş hakkaten ya :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demek ki yalnız değilmişim, yani ilk duygumda tövbe yarabbi dedim, sonradan anladım.
      -Seni mimledim,
      -Ne ettin, ne ettin!
      -Mimledim, mimledin.
      -Ya bir git işine mim ne arar la blogda... diye saçmalıyasım geldi :))) Bundan öncede bir blogum vardı ondan güzel ismi var. Zaten çoğu yazıyı bu ismin motivasyonu sayesinde yazıyorum, inkar edemem. :))
      Ruhsuz bakıyor ama iyi bakıyor he :))) Çok teşekkür ederim varolun... :)

      Sil
  6. Merak ettim Artvin mi bence o =)
    Tolstoy harikadır güzeldir hele İnsan ne ile yaşar bi harikadır =)
    Mimi yaptığın için teşekkürler. Mim bu bataklık gibi bi kere girdim mi çıkamıyorsun ama çok güzel =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artvin değil onun komşusu :))) Ben teşekkür ederim yorum ve mim için, varol :)))

      Sil
  7. Zil mi???
    Hahahahah güzelmiş
    Doğru kimsenin aklına zil gelmiyor, hep boynu büyüklerden

    *Mim not alınmıştır. Teşekkürlerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zil gariban, zil yalnız, zil bitik, zil, zil zil... :) Sadece akan akan aksiyonda bir dınn sesi gerekli... Ah ah... :))) Çok teşekkür ederim varol... :)

      Sil
  8. Atmacanın tutulmasına tanık oldum ben :( Yazık değil mi o küçük kuşlaraaa! Artvinli cevaspları geldi bana (: Tulum ! Rizeli olsan kemençe derdin sanırım,yanılıyor muyum ki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atmaca'yı tutanda da, tutturandan da nefret ederim. En azından vahşi şekilde tutanlardan nefret ederim. Yoo Tulum bizde de var, ben kemençe sesini pek sevmem tulum candır. Bu yüzden cevap Rize :))))

      Sil

Yorum Kuralları
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.
*Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa İletişim Formunu kullanın.

Reklam