9.07.2014

Mim-9

Çok sevdiğimiz güzel insan Şeyma Tanış bizi bir yazıda mimlemiş. Şu Temmuzun aman vermeyen sıcağında, hele birde oruçluyken bu güzel mimi cevaplamamak ayıp olur herhalde. Bakalım bu mimde sizler ve ben neyle karşılaşacağım...


1- En çok kırıldığın/incindiğin kelime?
Aslında karşımdaki insanın ukalalık olsun diye, ya da benim yerip kendini bir üstün gösterme çabası içinde sarf ettiği kelimelerin hepsi buna girer. Ama çocukken bu aile büyüklerinden çokça duyduğum "sen ne anlarsın" kelimesi her zaman beni incitmiştir.

2- Herkesin kullandığı kelime olur. Ama senin için bir insan olur. O özel insan o kelimeyi kullandığında alınırsın. Ne düşünüyorsun?
Soru garip anlamadım diyebilirim. Ama genelde şöyle diyim insanlara saygıyla yaklaştığım için genelde pek bana alınacağım kelimeler kullanmazlar. Bende onlara karşı ama bir insanın bir insana geri zekalı, salak, sığır tarzı kelimeler kullanması onur kırıcı, şahsiyetsiz bir iştir. Her türlü maddi, manevi hayata zarar verir.

3- Seni en çok duygulandıran şarkı?
Aslında bir tane yok, birçok tane var, bende şarkılar yerine göre anlamlandırıldığı için bu durum böyle. Ama son zamanlarda ve bayağı uzun zamandır da Kazım Koyuncu'nun-Tsira şarkısını bu diyebilirim.

4- Daha önce seni bırakan biri geldi. Senden bir şans daha istedi, sende o şansı verdin. Ama yine buna rağmen seni bırakıp gitti. Şimdi yine pişman?
Tam bir dikey geçiş sınavında çıkan mantık soruları gibi oldu, buda. Ya şöyle söylim, genelde beni bırakan ya da benim bıraktığım birinin geri dönme şansı hiç yoktur. O hani ihtimal bu bile söz konusu değildir. Han soruya göre şöyle diyim, mecazi olarak pişmansa bu sefer öyle yaşasın, öyle yaşlansın banane... (Bu tip olaylarda kendimi motive etme amacıyla aklıma hep, "Acıma yetime döner .... diye devam eden test edilip onaylanmış söz gelir.)

5- Nefret mi? Aşk mı?
Aşk diyemem aşk adamı değilim, nefret diyemem kin adamı değilim. Ortada kaldım, ama aşka pek inanmam, ruhsuzluğumun burdan geldiğini düşünmeden edemiyorum...

6- Birinin kalbini kırdığında nasıl gönlünü alırsın?
Bu konuda çok beceriksizim, gönlünü alıyım derken, pot pot üstüne kırarım. Zaten o da görür acır beni, "Gel hadi gel affettim zalım" der, barışırız.

7- Nasıl ağlarsın? Bağırarak mı? İçine atarak mı?
Ben ağlamam gardaş, erkek adam ağlar mı? diye ironi yaparmışım. Sesi sevmem bu yüzden içime atarak, göz yaşlarımla selamlaşarak ağlarım...

8- En korktuğum şey?
Sevdiklerimi kaybetmek...
Mr. Nobody
Mim, mim, mim... (Foto: Mr. Nobody filminden)

9- Ruhun sıkıldığında ne yapmayı seversin? Kendini nasıl sakinleştirirsin?
Sıkıntı konusunda aslında pek bir şey yapamıyorum. Kardeş gibiyiz, hep benle kendileri. Ama sinirlendiğimde bir yerleri tekmelerim, ondan sonra kol, bacak ağrımla uğraşırım unuturum.

10- Bazen kızılmasından hoşlanır mısın? Peki en çok ne için kızılmasından hoşlanırsın?
Çocukluğumdan beri aslında bana hep kızarlar. Hep birçok şeyi rahat yapabilecekken bunları dert edip zorlaştırdığımı söylerler, haklılar vallaha. En çok hoşlandığım şey ise halısaha maçında pas atmayınca arkadaşların verdiği tepkidir.

11- Şiir/Müzik/Öykü/Deneme?
Müzik->Deneme->Öykü->Şiir

12- En son ne için ağladın?
Yakın zamanda kaybettiğim iki kıymetli varlık için...

13- Birinden hemen etkilendiğin özellik?
Hani aslında bunda da birçok var ama bu soruya temel olarak "bakışı" diyebilirim.

14- Dayanmadığın şey?
Verilen sözlerin tutulmaması, doğru konuşmamak, benim gösterdiğim özenin gösterilmemesi falan filan...

15- En sevdiğin duygu?
"En" cevaplarım pek yok şu ana kadar olmadı en azından. Hep alternatifli hayatım var. Merhamet duygusu iyidir, candır.

Bu mim için bir kez daha teşekkür ediyorum bende birine paslıyayım...


24 yorum:

  1. şeymacığımızı gerçekten çok seviyoruz tatlı şeker o yaaa . sorulara cevapların ne kadar ilginç olmuş. çok saygılı olduğunu söyleyip ruhsuzum demen de ayrı bir olay :) gözyaşlarınla selamlaşma cümleciği ise gerçekten sihirli ve harika olmuş. keyifle okudum atmaca :) hadi seni mi kıracaz "ruhsuz" atmaca ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şeyma bir tane gibi bir şey herhalde :))) Farklı bir yapım var esasen benim olmasa da blogcu kimliği olarak öyle :) Gözyaşlarımla hep selamlaşırım, çok karşılaşmasakta. Çok teşekkür ederim, varolun :)))

      Sil
  2. Yaaa çok teşekkür ederim kiiii :))
    Ama şimdi ben sevdiğim insanlara öküz diyen bi insanım deme öyleee :)
    Erkek adam insan içinde ağlamasın ama di mi :)
    Çok güzel cevaplamışın kii :)
    Çoooook teşekkür ederim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Estagfurullah, yaw mim deyince geçen bir tane daha gelmişti kozmetik mimi ne alaka benle diye, hani okuyan bu blogu yazanı ne zannetti anlamadım, o yüzden bakarım dedim. Ben çok teşekkür ederim mim için, yorumun için :)

      Sil
  3. Ooo çok eski bir mim bu vee yanlış hatırlamıyorsam bunu biricik duygu dolu arkadaşımız duygu başlatmıştı! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallaha mim ne zaman olmuş bilmem, ben Şeyma'yı bilirim, o mimlemiş :)))) İsmine uygun mim yapmış o arkadaşta... :)))

      Sil
  4. Duygusuz olmaya çalışan duygulu bir arkadaş gördüm sanki. :) Aynı kuzenim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben duygusuzum diğer insanlar karşısında, odun gibi bir şeyim bakmayın. :))) En azından bu kadar duygulu insan karşısında duygusuz olmayı isteyen avareyim... :))))

      Sil
  5. Pek de Ruhsuz değilmişsin ama sen ;)

    YanıtlaSil
  6. Duyguları iyi deşifre etti bu mim :D Emeğine sağlık kardeşim. Mimi en kısa sürede cevaplandıracağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni duygusal, romantik biri gibi gösterdi o yüzden kırgınım bu mime. Ben teşekkür ederim dostum, varol :)))

      Sil
  7. Aşka inansan şaşardım zaten :D
    Şiiri de en sona atmışsın üzüldüm bak ama müzik en başta olmalı o doğru :)
    Güzel bir mim olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Döv beni sende döv, aşk diye bir şey yoktur. Ben ona çok hevesle içilen kola sonucu oluşan gaz olarak bakıyorum. Heee sevgiye ammenna o var. O zaten insanları bütün edendir. :))) Çok teşekkür ederim varolsın :)))

      Sil
  8. bu mim çok duygulu olmuş :) çok da güzel olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, varolasın. Kaç saattir oturdum ağlıyorum. Ulen bende kalp var mıydı? diye :)))

      Sil
  9. yaa o sinir olayı çok gıcık değil mi tam kırıp döküp yumruklar tekmeler savurmak istersin canın acır sonra daha çok sinirlenirsin :)) "aglama gardas" çok samimi çok içten bence:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya bende olay aslında birine zarar vermemek, o anla yükselen kan basıncı önümde kim olursa olsun ona zarar verecek sonuçlar doğurabilir. Bu yüzden kendime zarar vermem daha yerli yerinde durum, ama sinir bozucu taib. :))) Genelde literatürüm de olan kelimelerdendir. :))) Çok teşekkür ederim yorum için varol... :)

      Sil
  10. Çocuklukta beyne işlenen o cümleler, bir ömür boyu hep karşımıza çıkıyor. Misal bende de, elleme, onu yapma, gibi cümleler, nakış misali işleniktir. Ve modası hiç geçmez. :) :)
    Bizi ruhlu ya da ruhsuz yapan da belki de bu. Sabah sabah konuya iyi yerden giriş yapmadım sanırım. :)
    Teşekkürler mim için. Sağolasınız. Ama işte aması var ki, ben bu mimi, çok eskiden cevaplamışım. Şimdi buraya da konunun linkini verip reklam manyağı gibi görünmek istemiyorum. :D Şeyma'nın mim konusunda var.
    Başka bir mim olursa seve seve İnşaallah.
    Mutlu ettiniz beni.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya sonra ilerde bir işten tutmayınca da seni doğuracağıma taş doğuraydım diyorlar, o garip :))) Estagfurllah hiç sıkıntı değil, :)) Cevabın için çok teşekkür ederim varolun :)

      Sil
  11. tsira dinleyim hemen :) bu mimi kışın yapmıştık yaaa du bi mim bulatım da mimlerim seniii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oww eski bir mimmiş galiba. Tsira candır dinelememen hata :)))

      Sil
  12. Merhametten çok lazım.. Cama yumruk tekme atmadığın sürece tehlike boyutu az gibi..
    Mim mimi çeker sanırım bende yeni bir mimle mimledim seni =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir kere atmışlığım var, bir kere de iki parmağımın ortası çatlamıştı falan önemli değil :), bir mimi cevaplayınca devamı geliyor, virüs gibi bir şey bu herhalde :) Bakim kısa sürede cevaplamaya çalışacam çok teşekkür ederim :))

      Sil

Yorum Kuralları
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.
*Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa İletişim Formunu kullanın.

Reklam