19.07.2014

Ruhsuz Atmaca 2 Yaşında...

Sıcak bir yaz günü, güneş ışınlarının dünyayı yaktığı, kavurduğu bir gün öğlesinde, dikey geçiş sınavı sonrasında dünyaya gelmişti bizim bu hayırsız Ruhsuz Atmaca. Belki de bu hayatının kısa süre olacağını düşünmesine rağmen bu hayat beklediğinden de uzun sürmüştü ve bu gün bu hayatın önemli bir dönümü olan 2 yaşına adım bastı. Yani bugün Atmaca'nın doğum günü, benim söylemimle tohum günü....

Yazıya geçmeden önce bakmak isterseniz, Ruhsuz Atmaca 1 Yaşında tıh tıh... İki senedir zor günler geçirmeme rağmen ayakta tutmaya çalıştığım evladım gibi oldu, çoğu kez artık bu son yazı dediğim günler oldu, fakat nedense bırakamadım. (O düşüncem değişmedi ama!) Ama evlat atsan atılmaz satsan satılmaz, öyle elem bir şey...

Ruhsuz Atmca'nın bana kattığı belki de en önemli şey dostluklar oldu, bir çok kişi tanıdım burda, kimisiyle hala görüşüyorum, kimisi ise nedeni bilmediğim bir şekilde iletişimimiz kesildi. Birçok kişiden yardım aldım, yardım ettiğim insanlarda oldu. Çokça eleştiri alırım diye düşündüm ama hep belli düzeyde övgüler aldım.

Yazma pratiği açısından da güzel bir sene oldu, bu benim için aslında önemli, çünkü ben iletişim öğrencisiyim ve kurgusal, yazınsal birçok şey benim için önemli, hem mesleki açıdan hem hayati açıdan. Bu anlamda bu blog bana çok şey kattı. Önceden 100 kelime bile yazamazken, şimdi çok rahat oturduğumda bir yazı yazabiliyorum, bu anlamda minnettarım.

Geçirilen bayağıda bir yorum aldım, sayısı kendimce az olsa bile gene de hatrı sayılır bir yorum adedine ulaştım. Bunun dışında bu anlamda tüm takipçilerime ayrı teşekkür ederim, özellikle Şeyma Tanış -bazen Şeyma'nın özel radarları olduğunu düşünüyorum, çünkü yazılardaki yorumlara bakarsanız hep ilk yorumlar onun ve okuması eziyet dolu yazılarımı sonuna kadar okuyor-, Eqzdemir, Uyuşuk Hayalperest, Hazioz  
dostlara ayrıca teşekkür ederim.

Yukarıda da dediğim gibi yazma pratiği açısından benim için önemli blog bu anlamda çok önemli yazılar yazdım, gerek kendi mesleğim gerektirdiği yazılar gerekse kendi hayatımdan, başkalarının hayatından. Gözlemlemeyi severim, senaryo yazarken çok yardımcı olur, yazdığım yazılar içinde, bu yüzden aslında birçok yazıda insanlar bu gözlemleri görebiliyor. Hani aynaya baksalar kendilerini görebilirler. Bu sene pek bloga konuk olamadım biraz onu yadsıyorum, geçen sene çokça olmuştum. Belki ben açabilirim misafir yazarlık ama bakıcam ona.

Teknik işlere gelirsek, 2 yıl içersinde şablonumda çok yıprandı, onu da biraz yenilemek istiyorum ama öğrencilik ve buna bir ek gelir ayırmadığım için o iş biraz uzuyor, hem bilen birini de bulmak zor, maazallah blogu uçurabilir... Bunun dışında bu sene maskotu 3. versiyonuna geçtim, hayırlı olsun... Bunun dışında bannerla ilgili çalışmam sürüyor, çizimleri yapıldı fakat daha dijital olarak aktarılamadı, temel nedeni tembellik.



Ruhsuz Atmaca belli bir okuyucu potansiyeline ulaştı, fakat bunun daha da artması aslında ilerki bir hedefim, eğer bir sıkıntı olmaz blog yazın hayatına devam ederse bu sene bunu gerçekleştirmek en tabii görevim olacak, nasıl olur orası muamma!

Doğum Günü
Yazılarda kullanılan resimlerden yapılan bir çalışma...

Son olarak eğer olur da Ruhsuz Atmaca'ya destek olmak isterseniz yapacaklarınıza gelelim...


Eğer banner'ı sitenize eklemek isterseniz yapacağınız basit:
 Aşağıdaki banner kodunu kopyalayıp, sırasıyla Yerleşim-Gadget Ekle-Html/Javascript yolunu izliyoruz ve kodumuzu buraya yapıştırıp tamam diyoruz. Sonra "Düzenlemeyi Kaydet" deyip işlemi sonlandırıyoruz. (Not: Yerleşim bölümü blogger ana ekranda, şablon, yorumlar, kazançlar vs. olduğu yerdedir.) 



 Kopyalama Engeli Yüzünden Kodları Linke Tıklayıp Alabilirsiniz...
---->>>>Tıh Tıh...<<<<----

Bunun dışında sosyal medya hesaplarından da takipte kalıp destekte bulunabilirsiniz...

Facebook Tık...
Twitter Tık...
İnstagram Tık...
E-Mail Tık...
Gfc Tık...(Özellikle :) )
Hedef:
Herkese bir kez daha teşekkür ederim, 2 sene olması benim açımdan büyük başarı, ilk kez bu kadar uzun bir süre ve devamlılığı olan bir şey yapıyorum bu anlamda benim için büyük kazanım. Ve birçok insan tanıyıp onlara ulaşıyorum, tabi ki hedefim daha da fazla insana ulaşmak onların görüşünü almak o ayrı, eğer olur da devam edersem bu serüvene amacım dediğim gibi fazla yorum, fazla kişiye ulaşmak, geçen senelerde belli hedefler koymuştum şartlar dolayısıyla olmamıştı. En olmasını istediğim kitaptı fakat Ruhsuz Atmaca'yı bitirecek diye girişmedim, bu yüzden hedefi blogun kapsamına kanalize ettim. saygılar sevgiler...

50 yorum:

  1. Ay radarlarım var tabi :D
    Yaa iyiki doğmuş seni tanımış olduk :))
    Sen hep yaz biz hep okuruz :))
    Bu arada o banner kısmını benim gibi anlamayanlara daha detaylı anlatsan :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazıyı yayınlamadan yorum geliyor, poliste, askeriyede bile böyle radar yok :)
      Çok teşekkür ederim, yorumlar ve diğer şeyler için... :)
      İnşallah, tükenene kadar yazıcam, artık ondan sonrası ne olur bilinmez :)))
      Ekleme kolay, blogger ana ekranda şablon,yorumlar, istatistik falan olan yer var orada "yerleşim" bölümü bulunuyor. Yerleşimi tıklıyorsun-gadget ekele diyorsun yukardaki kodu ekleyim tamam diyorsun. İstersen eklediğin şeyi sürükleyerek uygun yere koyabilirsin...

      Sil
    2. İçime doğuyo diyelim :D
      Ya teşekkür etme bünyem kaldırmıyo benim :D
      Tamam anladım şimdiii :))

      Sil
    3. :))) Teşekkürü kaldırsın bünyen ayıp. Hatta alıştırma olsun diye, teşekkür ederim Şeyma :)))

      Sil
    4. Alıştırmayalım ya öyle kalsın o :D
      Ya bu arada kodu kopyalıyorum ama yapştırırken sadece bi kısmı kopyalanıyo ama ben hepsini kopyalıyorum :p

      Sil
    5. Kopyalama engeli var, unutmuşum özür dilerim. Link koydum ordan kodları rahatça alabilirsin. Bir kez daha teşekkür ederim hahaha :)))

      Sil
    6. Özür dileme ama ya ben suçlandım şaşkınlıktan hep bende öyleyim :D
      Tohum günü diyince hemen aklıma can suyu geldi sen de blogun can suyusun işte :))
      Etmeee nolur bünyem felç geçirebilir şuan :D

      Sil
    7. Ya ben bir ara çok uğraşırdım blogla onu ekle bunu ekle benim yazılar bir ara yürütüldü ondan sonra eklemişim ama eklediğimi unutmuşum o kötü :))) Benden can suyu olmaz ya okuyan bunalıma giriyor :))) Bir kez daha teşekkürler hahaha :)

      Sil
    8. Bu son valla başka bişey demeyeceğim :D
      O tık tık hata veriyo ve gayet de güzel can suyu olmuşun bi kere:)
      Bir kez daha söylüyorum teşekkür etme nolursun :D

      Sil
    9. Hahaha tamam yavaş yavaş teşekkür edecem. Gene benim hatam ama bu sefer oldu bu seferde olmazsa ekleme zaten. Uğraştırdığım için özür dilerim :))

      Sil
    10. Bak teşekkür etmek yok oldu bu kez :D
      Özür dileme yaa eridim mi sanki nolacak :))

      Sil
    11. O zaman çok teşekkürler bir kez daha :)

      Sil
  2. Nice yıllara ruhsuz şey :)
    Şu yazılarına bayılıyorum ya blog kesinlikle bir evlat gibi :)
    Nice yaşlara,nice yaşlanmalara ! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evladımız değil mi ama yani :))) Çok teşekkür ederim varolun :)))

      Sil
  3. Nice seneler kardeşim. uzun yıllar yazman dileğiyle. Banneri yeni bir kısım oluşturunca ekleyeceğim. Tekrardan nice yıllara .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim gerek yorumların için, gerek yardımların için, darısı senin başına. :)))

      Sil
  4. nice uzun senelere sayın atmaca. ve bu uzun yıllarda yazman dileğiyle elbette. senin tabirle, tohum günü kutlu olsun. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim varolasın... :))) Bir tohum kolay yetişmiyor... :)

      Sil
  5. Nice yıllara Atmaca! Sen yaz biz okuruz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkür ederim, varolun. Okuyan varsa yazan her zaman olur elbet :)))

      Sil
  6. o zaman daha uzun uzun yıllaraaa, tohum günün kutlu olsunn:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkür ederim, darısı senin başına :)))

      Sil
  7. Bence de Şeyma'nın radarları var, her türlü ilk yorumu o kapıyor :)
    2. yılın kutlu olsun yaa daha nice 2 senelere ve darısı başıma artık :D Benim de daha 5 gün sonra 1. yılım olacak :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fena ya yazıyı yazmadan yorum yapma yeteneğine sahip, ama Allah başımızdan eksik etmesin :))) Çok teşekkür ederim, şimdiden seninki de kutlu olsun, bir yıl değil bin yıl yazasın :)))

      Sil
  8. Nice yillara,güzel yazmalar :)

    YanıtlaSil
  9. Umarım daha nice yıllar bu blog aleminde kalmaya devam edersin
    Mutlu yıllar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim varol, darısı ve sen ve diğerlerinin başına :)

      Sil
  10. iyi ki doğmuş bu blog o zaman :)
    blogumu beraber açtığımız arkadaşım yarım bloglar için 'doğurup doğurup sokağa atıyorlar,çok sinir oluyorum' derdi. sen sakın yapma böyle bişi. :))
    daha nice uzuuuunn senelere :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkür ederim. :) Önceleri çok kızardım böyle işlere ama insanlar blogu keyif almak ve zamanları olduğu için açıyorlar. Amerika'da bu iş meslek insanlar işlerini sırf blog yazarlığı için bırakıyorlar bizde öyle değil. Tek kızdığı adamın, ya da kızın sevgilisi oluyor hemen bırakıyor. Basit sebeplerden bırakanların yatacak yeri yok. Ama işe girmiş, boş vakti olmayanlara sözüm yok.:)))
      Çocuğum olur mu bilmem ama ben bu blogu büyünce miras gibi devrede devrede gitmesini istiyorum olur mu bilmem ? Teşekkürler bir kez daha...

      Sil
  11. iki yıl mı olmuş ne kadar geç tanışmışım bu blogla bak kızdım şimdi kendime
    iyiki doğmuş atmaca :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallaha ne ara olmuş bilgim yok aslında benim 4 yıl falan ama bu blogumla 2. yıl :))) Çok teşekkür ederim varol, sesin soluğun çıkmıyor bu vesile ile yaşadığını öğrendik o iyi :))

      Sil
  12. Daha nicee senelere Ruhsuz (:

    YanıtlaSil
  13. Daha nice, bol yazılı, bol yorumlu, bol bol okunmalı, seneler dilerim.
    Ayrıca da teşekkürü bir borç bilirim. :) Sizinle daha yeni tanışmamıza rağmen, adımı unutmamışsınız. Çok mutlu oldum. :)
    Gönlünüzce olsun herşey..
    Ruhsuz Atmaca, ruhuyla özgürce uçmaya devam...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazılara verdiğiniz yorumlar cidden yapıcı, benim amacım zaten yazının okunması ve eleştirilmesi, yorumlarınız bir şeyler katabiliyor bana en azından yazı bitiminde eee okuduk bir güzel yazı olmuş demiyorsunuz, düşündüklerinizi yazıyorsunuz bu benim için önemli bir kez daha teşekkür ederim varolun :)))

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim... :)

      Sil
  14. Tohum günün kutlu olsun o zamaan :)
    Nice tohum günlerinee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir tohum kolay yetişmiyor... Çok teşekkür ederim varolun :)

      Sil
  15. Dostum nice senelere
    Yazılarını keyifle okumak yetmiyor mu (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, benim blogun keyifle okunması garip ama güzeldir :)))

      Sil
  16. Nice yaşlara ve nice paylaşımlara :)

    YanıtlaSil
  17. İki sene mi ?
    Şahane bir durum ilerde bir gün - bitmemek kaydıyla - kitabını da okumayı dileriz. :)
    Tohum günün kutlu olsun o zaman : )
    Not: geç kalınmış yorumdur malum iş güç uzun uzun okuyamıyorum pek vakit buldukça okuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, varolasın :))) Problem değil, geç olsun güç olmasın... Bakalım kitap olayı şimdilik flu ama olma ihtimali var, en azından Ruhsuz Atmaca'yı ölümsüzleştirmek istiyorum, bunun için gerekli. Ayrıca darısı senin başına :))))

      Sil
  18. Nice yaşlara :)) Bol okuyuculu, keyif veren nice yazılar dilerim :) Bir de şiirler tabi ki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkkür ederim varol, şiir olayında yakın zaman yazabilirim kafiyeyi tutturabilirsem... :)))

      Sil

Yorum Kuralları
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.
*Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa İletişim Formunu kullanın.

Reklam