25.07.2014

Sevmek Zamanı...

Bla bla bla, biraz de vesaire, vesaire, vesaire, biraz da ve benzeri, ve benzeri, ve benzeri... Hayatı tanımlarken hep bunların yollarından geçiyoruz, farklılaşma çabalarına rağmen o çukurlar, o yollar bizi bunlara götürüyor. Çünkü hayat, çok bayat...

Herkesin merakıdır aşk, nasıl olunur? Aşık olunur mu? Var mıdır?, Hurafe midir? Hep film klişeleri canlanır, işte kız girer esas oğlan o sırada hayatın bıkkınlığı, ailesinden yediği darbeler, öğrencilik falan filan bunlar verdiği bunalım sonunda aradığı tek şeydir, aşk. Sonra kapıya yönelen bir topuklu ayakkabı sesi, ve kapı açılır, -slow montion- kız endamıyla, güzelim boyu ve salınan saçları, umursamaz hali ile sırasına oturur.
Metin Erksan-Sevmek Zamanı
Ben hayallerime aşığım, hayallerimdeki "sen"e...(Foto: Sevmek Zamanı filmiden)
Ve yöneldiği oturduğu sıra ya bu esas oğlanın yanı yada önüdür, bunu gören bizim aşk adamı: "Eeee bende neden olmuyor, gözüm dönmüyor, uykusuzluk az oluyor, iştah, iştah hiç kesilmiyor! Yoksa ben hayvan mıyım? Duygusuz öküz müyüm?"

Öyle klişelere kaptırmışız ki, yada bize öyle öğretilmişki arayışlarımız bile benzerleşmiş, bazen düşünürüm aşk nedir? Kelimeler dolanır aklımda, bu aralar misal "varlık" gibi bir kelime dolandı dilime aklıma. Sevmese de, benim olmasa da, bir şekilde varlığının olması, bunun yanımda olması bana yeterli geliyor bana. Aşk enerji değil midir? Yaşam enerjisi, insana her sevdiğinde hayatına bir tuğla koyduran bir eylem... Eeee maden senin olamıyor, varlığı olsun. Hem zaten hayal ettiğin insan, o ilk görüşteki insan, değil o...

Metin Erksan- Sevmek Zamanı
Biz yalnızlıklara ördük hayatımızı bu yitik viranede...(Foto: Sevmek Zamanı filmiden)

Bunu en iyi Metin Erksan, Sevmek Zamanı başyapıtında anlattı zaten. Eli, kolu, dili olan bir varlığa değilde, bir fotoğrafa bir bakışa aşık olmayı, gösterdi. İzlemediyseniz izleyin derim. Şu replikler belkide birçok şeyi açıklar bir aşk için...

Meral: İyi ama aşık olduğun resim benim resmim. İşte ben de buradayım, söyleyeceklerini dinlemeye geldim.
Halil: Resmin sen değilsin ki? Resmin benim dünyama ait bir şey. Ben seni değil resmini tanıyorum. Belki sen benim bütün güzel düşüncelerimi yıkarsın.

Belki de gerçek aşk bu, bir bakış, onuda resim verebiliyor, belkide varlığı. Onu her gördüğünde canlanıyor hayaller, o anı her gördüğünde yeşeriyor umutlar... Ama elde edince?

30 yorum:

  1. Ve aşk biter :D
    Hep diyorum aşk iki kişilik bir duygu değil iki kişi olunca kirleniyor :)
    Radarlarım çok sağlam çalışır :D :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Işık hızından bile hızlı olduğunu kanıtladın önünde eğiliyorum :))) Daha yazının mürekkebi kurumadı :) Aşk ve aşklar biteli çok oldu ama uzaktan sevmek sanki gerçek aşk gibi... Ne bilim elde edince laçklaşıyor, fena, kötü bir şey oluyor...

      Sil
  2. Uzaktan sevmeye razı olmuşken onu dahi kirletenler utansın,
    bloğum olmadığı için böyle yorum yaptım hatta bir ismim dahi kalmadı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen, bunu layık görenlere lanet olsun...
      Tanıdığım biri misiniz, rumuz falan varsa belirtebilirsiniz... Teşekkürler... :)

      Sil
  3. Boş ver amaca tanımasan daha iyi tanıyanlar ne yaptı? Önceden tanışmıştık ama artık ben kendimi bile tanıyamıyorum kusura bakma yazılarını hala takip ediyorum .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boş ver insanlara sitem etme değmez, kim olursa olsun, sen varsın o yeter, hayat bu yazıda da dediğim gibi "bayat", zaman zaman, belki de her zaman "kokar" takma. Bir kusur yok, eğer benim kusurum varsa özür dilerim, bir sıkıntı olursa mailim orda elimden geldiğince sıkıntına ortak olurum.
      Varsa sıkıntın tavsiyem dert etme dua et, belki ilklerde işe yaramaz, ilerde çok işe yarıyor. Sıkıntılarından kurtulman dileğiyle. Sevgilerle...

      Sil
  4. Senin hiç bir kusurun yok atmaca;Özür dilemene de gerek yok yazını okudum duygularım depreşti o kadar ilgine teşekkür ederim böyle zamanlarda dost eli arıyor insan ama ben kimseyle paylaşamıyorum derdimi çünkü suç benim hatalı olan benim ona inanmanın bedelini ödüyorum.Sağlıkla kal tekrar teşekkür ederim bir gün belki yazarım belli mi olur.İyi geceler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eyvalllah, olsun ya hatalar belkide bugün hatadır ama yarın doğru olurlar. Ben çok hata yaptım hatta bu birine inanma olayını da yaptım, ihanete de uğradım o gün belki de çok çok pişmandım ama o ihanet olmasaydı belki de şimdi az da olsa mutlu olmayacaktım.

      Ne zaman istersen beklerim, sıkıntı değil, dert etme. İyilikler seninle olsun inşallah...

      Sil
  5. Aşk...
    Bütün kelimeler tükendi ama hala hakkında anlamlı bir şey konuşabilen çıkmadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O anlamsız konuşanlardan biri de benim :)))) Bilmiyorum varlığı olmayan bir yokluk gibi hatta bu cümleyi bana kurdurmayı başaran bir saçmalık gibi bir şey :)))

      Sil
    2. Aşka saçmalık denir mi hiç, ne ayıp :)

      Sil
    3. Bilmiyorum daha bir tanıma oturtamadım, şimdilik tanımı bu olsun :)))

      Sil
  6. Peki, önemli olan, dahası zor olan yanındaki o insanı, senin gibi nefes alan, yaşayan, canlı olan O'nu sevmek değil mi...
    Resmi seviyorum demiş özetle. Peki resim ona ne verecek.. hiç birşey.. Duygusu yok.. sevdiğini söylese, reddedemeyecek bile.. dahası hiç sevmeyecek..
    Bu mu kolay olan..
    Gerçeği ile yüzleşince kaçmak mı Aşk.. ben seni değil resmi sevdim demek ki..
    Kusura bakmayın ama ben buna sevmek demem. Bu bağımlılık, ikinci bir dünya oluşturmak gibi birşey..
    Buradan da şu anlaşılmasın. Bir insanı ilk resminden görüp aşık olabilir insan. Olmamış şey değil. Lakin, filmde hep resme bağlı kalmış bir insan varmış. Bu kaçış işte.. Gerçekten, gerçekleri yaşamaktan kaçış..
    Madem o resimdekine aşık oldun. O resmin değil, resimdeki süretin sahibinin peşinden koşacaksın. Ki adı Aşk olsun..
    Koşamıyorsun ama gün geldi, karşılaştın. Kadere kulak vermek lazım o zaman.
    :)
    Çok konuştum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Resim belki ona elle tutulur bir şey vermeye bilir ama ona istediklerini inan verir, çünkü aşkının reddi yok, inkarı yok ve o aşık olduğu o yüz, o kare hep onla. Kaybetmekte yok, en kötü yanlışla resmin üstüne su mu düşer, ya da ev yanarsa o ayrı

      Filmi izleyin, şu anda ön yargılı gelebiliyor ama çok güzel bir anlatımı ve doğru, bende biraz o kafadayım, aşk daha zaten tanımlıyamıyorum :)) Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim :)))

      Sil
    2. Demek ki ben o kafada değilim. Şahsen, birinin benim resmimi değil, bizzat beni sevmesini isterim. Her halimle, herşeyimle...Bu açıdan bakmak lazım bir de. :)

      Sil
    3. Yok anladım sıkıntı yok normali o da işte. Hani insanın kaybetme korkusu olurya, o bilmeden önce her şey kendi evreninde güllük gülistanlıktır, o bilince tepe taklak olur bu duygu aslında bu durumu normalleştiriyor. :) Filmi izleyin derim, hatta youtube de bile bulabilirsiniz. :))

      Sil
    4. Bende sizi anladım. :)
      Tamam, İnşaallah kısa zamanda izleyeceğim.
      teşekkürler. :)

      Sil
  7. bir zaman sonra o klişeler de yeterli gelmiyor malum yaş gidiyor bakılan şey maddiyata dökülüyor. Ayrıca o yapıt listeye eklendi teşekkür ederiz efendim emeğinize.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında buda bir klişe "Aşkın yaşı" belki ona evliliğin yaşı diyebiliriz ama evlilik o zaman aşk olmaz. 60 da olsa aşk aşktır. Filmi kesin izle pişman olmazsın... :))) Teşekkürler yorumun için :))

      Sil
  8. Aşk tehlikelidir,o kadar söylüyorum :D

    YanıtlaSil
  9. Bazen sesine vurulursun, bazen onun tenine, bazense bakışına, bazense hiç bir şeyine hayaline tutulursun. Hayalinde olmasını istediğin gibidir mutlu edersin kendini sonra senin olur ne hayal kalır ne mutluluk dünyandakiyle bir olmadığı için yıkılan dünyanla kalırsın oysa sevgini aşkını sömürdüğüyle kalır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür edeirm, süper cevap. :) Aşkın sevgiyi sömürdüğü bir gerçek. İnsanlar aslında severek başlıyor, hani o iletişimin sağlandığı o anda sevgi başlıyor. Ama işte birliktelik olunca ayrılıkta mümkünleşiyor, işte o zaman bazı şeyler köreliyor. Hani vardır ya "ilk günkü gibi" işte o artık anlamını yitiriyor....

      Sil
    2. Birliktelik olunca amaç bitiyor çünkü sevgileri birlikte olmaya amaçlamaktansa ömür boyu beraber bir hayat sürmeye kursalar biraz güven birazdan fazlada bağlılıkla o ''ilk günkü gibi''nin anlamı hi yitmez gitmez. Ama işte sevginin aşkın beraberliğin kıymeti bilinmiyor. Bir elektrik, bir hoşlantının adını aşk koyanlarla dolu dünya onlar gibiler yüzünden de bir çok kişi aşka sevgiye küsüyor bağlanmayı unutuyor.

      Sil
    3. Çok haklısınız, çok teşekkür ederim, bu güzel yorum karşısında bir şey diyemedim. Bir aşk adamı değilim, hani romantizm, yada sevgi falan gibi şeyler bende pek yok az biraz odunluk var ama empati yeteneğim var günümüzde birçok aşk amacını bulmamış sapmış şekilde yaşanıyor, hani görücü usulü sevdalar, aşkı arıyor ama ilk bulduğunu aşk sanıyor, acabalar düşümüyor yolu...

      Sil
  10. uuu kelimeler ne anlama geleceğini bilemediii...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hilmi bunu beğendi mi acep, -Kardeş Payı nı izliyorsanız bilirsiniz-... :)))

      Sil
  11. (Bla bla bla ):D Çok iyi anlatmışsın . Emrah bunu beğendi .Emeğine sağlık efendim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim varolasın... Hilmi acaba bunu beğendi mi? :)))

      Sil

Yorum Kuralları
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.
*Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa İletişim Formunu kullanın.

Reklam