2.07.2014

Sinema ve Hayat-8: Wall-E (Esas Oğlan)

Aşkın organik olanı layıktır herkese. Hani abartısı olmayan, saf ve temiz duygularla beslenen, acemi davranılan, salakça yaşanılanından. Çoğu kez yaptıklarına anlam veremediğin, vermeye çalıştıklarının da anlamı olmayanından. En afili, göz alıcı, gösterişlisinden ama bir kadar göze batmayan, gösterişsiz, monotonundan...

Ne demiş ünlü bir düşünürümüz: "Aşkların en güzeli organik olanıdır. Ben aşka aşk demem, organik olmadıkça..." Ulan hangi düşünür demiştir len bunu, saçmaladım. Frekanslar karıştı, bu sözü bir düşünür dese millet tarih sahnesinden siler onu... Bunu  sözü söyleyen amca tarih sahnesinde "Aşk bir sudur iç iç kudur sözüyle ünlenmiş" amcamızdır.

Aşklara GDO karışmadan önce her şey anormal şekilde normaldi. Ahmet, Ayşe için 200 km yürür evine bırakır. Ayşe'nin evinin önünde bekler, Ayşe'nin balkondan bıraktığı mendili havada kapmak için kaldırıma bakmaz düşer, kafa baş yarar. Ya da, Ayşe'nin abilere yakalanır, -siyah ekran- "El-Fatiha..."

Sinema ve Hayat: Wall E
Yaşasın organik aşklar... (Foto: Wall-E Filminden)
Bugünün konusunu oluşturan Wall-E'nin hayatı da GDO'nun karşımadığı bir hayat stili. Gelecekte olması muhtemel olan bir olay sonucu dünya acayip derecede yaşanılası yer olmaktan çıkar. Terkedilen dünyamızda, kendisine verilen görevi yerine getiren eski toprak robotumuz, bir gün keşif için gelen güzeller güzeli, yeni mi yeni Evo ya aşık olur. Evo dünyaya keşif için gelmiş keşfini çok hırçın hareketlerde bulunmasına rağmen, Wall-E dünyayı terk eden insanlardan kalan şeylerden insani duygular elde etmiştir.

Sinema ve Hayat
Aşk bu her yerde herkeste var...  (Foto: Wall-E Filminden)
Daha sonra Evo dünyada yaşam parçası ararken yani oksijen (ağaç fidan), Wall-E ile kaynaşması sırasında, bizim genç delikanlı Wall-E çöplükler arasında bulduğu ağaç fidanını ona verir. Bunu gören Evo onu oraya bırakanlara onu alması için kitlenir. Aslında işte bağlılık burada başlar. Daha sonrada olaylar gelişir...
VOL·i
Benzer yaşantılar vardır elbet... (Foto: Wall-E Filminden)
Robotlar bile aşkı bulmuş bizim zamane gençliği inorganik ilişkilerle günübirlik sevdaların peşinde harap olmuşlar. Seviyorum kelimesini o kadar fazla söylüyolar ki artık yalama olan bu kelime kimseye tutmamaya başlıyor. Bu film belki de bir çok şeyi ifade etmekle birlikte gerçek aşka yol gösteren önemli ölçütler içeriyor...

16 yorum:

  1. :) Wall-e her sinemaseverin koleksiyonunda olması gereken animasyonlardan.İzlerden hep ulan robot bu kadar duygusal olma diyordum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle ya, çok farklı bir ışığı var filmin. Derste var, gülünç olaylarda ama bir o kadar da aşk. Pixar katmış her şeyi içine, herkes kendine ait olanı alsın, diye. Çok teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Şu zamanın aşkları ancak bu kadar güzel anlatılırdı :)
    GDO çok yerinde olmuş :))
    Hala GDO'suz insanlar yok mu var tabii ama onlarda birbiriyle karşılaşamıyolar :D
    Çok sevdim ya ben bu yazını :))
    Kalemine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol ben pek aşkları anlatamıyorum aslında. :)
      Bu devirde gördüğüm 3 günlük ilişkilerine söylenecek en iyi benzetme, iki tane söylemim var aslında biri "GDO" diğeri de "Kullan At" çok seveni daha görmedim şu ana kadar. Sadece sevdiğini sanan bir sürü insan var. :)
      Çok sağol yorumun için varol :)

      Sil
  3. Organik aşklar sarsın o halde etrafımızı.. en güzellerinden, en derinlerinden..
    Hem bence o günibirlik yaşananlara aşk demek, Aşka hakaret demek.. :)

    YanıtlaSil
  4. heey ruhsuuuuz. senin ödülün yakında geliyooor görcen kiiii :) ben de hep film izliyom bugünlerde bi de dizi. gecede bikaç film bitiyo yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol ben şakasındayım yaw, benim mecburiyetten top 250 ye başlıyayım dedim başlayamadım. Ama baya hayat hakkında öğretici oluyor filmler, özellikle benim için. :)

      Sil
  5. Nerde o organik aşklar... :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önüne, arkana, sağına, soluna bak bulabilirsin belki, herkeste tutmuyor ama şekil A ben ama tutanlar var :)))

      Sil
  6. Organik aşkların yerini tapu kadastrolu aşklar aldı :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha. Bu yanıt tam da istediğim yanıt dostum. :))))

      Sil
  7. Bahsi geçen düşünürün bu filmi izlememiş olması ne kayıp ama. Muhtemelen farklı düşünmeye başlayacaktı.

    Hazel Çelik'e katılıyorum. Wall-E kesinlikle izlenmeli. En beğendiğim filmlerden biridir. Animasyon sevmeyen birini bile animasyon hayranı yapabilir.

    Emrah Özdemir'in cevabına da bayıldım. :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O muhterem izlese incileri dökülür diye izlemiyordur herhalde :) Çok teşekkür ederim güzel yorumun için :))

      Sil
  8. oyyy,içimden bir ses bu filmi mutlaka izlemem gerektiğini söylüyor :)
    sağol kardeş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlememen hata diyorum, estagfurullah ben teşekkür ederim, varolasın... :)

      Sil

Yorum Kuralları
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.
*Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa İletişim Formunu kullanın.

Reklam