6.07.2014

Sinema ve Hayat-9: Memento/Akıl Defteri

Yoruldum ben bugünde her gün olduğu gibi. Anlam veremiyorum, bazen içim içimi yiyor, bazen de normal karşılıyorum hiç bir şey yapmadan yorulma halimi... Hiçbir insanda yoktur herhalde kas hareketi yapmadan, sadece bu dünyada ona verilen dertleri düşünerek yorulma hali... Bazen bu durumuma isyan edesim geliyor, bazen de "dur evlat, ya diğer türlü olsa!" deyip avutuyorum halimin bu şeklini.

Diyorum ki: "Ulan şu bir işe yaramaz sürekli kalbimle takışan beynim, sonsuz döngüye uğrasa da bende artık hiç bir hatıra yaratamasam..." Beddua mı ediyorum bilmiyorum ama bazen bunun insanlık için olmasa da benim için önemli bir durum olduğunu düşünmeden edemiyorum.

Hayat nasıl olsa kıyamete kadar aynı döngüde, sabah güneş doğudan doğacak, akşam batıdan batacak.  Her sabahın bir akşamı olacak, sen takılıp düşsen de, nefesini tutup "ben buna katılmıyorum, oynamıyom yaaa" desende. O zaman ne diye saçma olur bu sonsuz döngü, basit bir hafıza kaybı, her gün resetlenen bir hafıza düşün.Sadece yeme, içme gibi temel bilgilerin olduğu bir hafıza. Her gün sanki yeniden doğmuş gibi aynı şeyleri öğrenme açlığı, her gün yeniden belki milyonlarca yıl çekilmiş fotoğrafa o çekilmiş hissiyle bakma hazzı...
Onu unutmam gerektiğini bir türlü unutamıyorum...(Foto: Memento filminden)
Düşün aşk yok, çünkü öteki gün yeniden uyanacaksın, ağlamak yok, ağlasan da öteki gün ağlamamış olacaksın. Kaybetmek yok, çünkü artık senin için anlamı olmayacak. Ayrıca kimse kimseye yalan söyleyemeyecek, kimse kimseyi kırmayacak, çünkü öteki gün yeniden hayat başlayacak. Kimse için beklemeyeceksin, sadece beklemek istediklerini belki bir yere not edeceksin ama işte öteki gün sıfırlanan hafızan kim bu? diyecek kalacak. Belki kötü görünse de dünya zarar görmeyecek, hayvanlar hür yaşayacak, özgürlükler kısıtlanmayacak, çünkü her gün yeniden başlayacak hayat, belki anlamsız, belki saçma; ama yitmeyecek hiçbir kalacak yerli yerinde kıyamet gününe kadar...

14 yorum:

  1. Bi tek ben hafızamı kaybetmek istemezdim ama :)
    Sonra düzelmem için uğraşırlardı :)
    Ama hergün herkesin hafızasını kaybetmesi fikrini sevdim :))
    Güleriz ağlanacak halimize dedikleri bu olsa gerek o yüzden bak daha çok gülüyorum :D
    Kalemine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel olur ama dert yok tasa yok tam dert etcem bir bakmışsın ki sabah olmuş yeni gün başlıyor :))) Çok teşekkür ederim... :)

      Sil
    2. Mimledim ki seni yapmak istemezsen unut tamam mı :D

      Sil
    3. Tamam, yapabilirsem yapıcam, yapmazsam bakıcam :))) Çok sağol şimdiden ... :)

      Sil
    4. Çok teşekkürler bir kez daha :))

      Sil
  2. kıyamet kopana kadar her şeyin aynı sadece insanlar farklı . Hafızamız kaybolsa çok tuaf olurdu yahu :D Emeğine sağlık hocam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) İnsanlarda aynı ama simalar, yüzler farklı bakma :)) Ben teşekkür ederim yorumun için :)

      Sil
  3. Tek derdimiz unutmamak mı... hımmm.. galiba öyle.
    Ama filmi tam izlemek kısmet olmasa da, adam bu halden pek memnun değildi. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tek dert değil ama dertler arasında yıldızlılar arasında :) Filmi izleyin derim, ama yalnız ve biraz yorulmayı göze aldığınız zaman, çünkü kurgusal ama güzel filmdir. :) Teşekkürler yorum için :))

      Sil
  4. hayıııııııııııır kaybetmeyelim hafızamızı zaten yarım akılllıyım hafif kaybetmiş gibiyim daha da fazlası olamaaaaaz :) ama bazı şeyleri unutabilmek te harika olurdu di mi ;) bu arada bir yöntem bulunmuş özellikte travma yaşamış insanlar için , tecavüze uğramış bir insan için vs.. beyne gönderilen frekansla o anıyı unutuyorsun. bu bulundu abd de , ama sakıncaları çok fazlaymış , yaygınlaşmaması gerekiyor tabi onun için de hayata geçirmeyecekler sanırsam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Unutmak bazen çok iyi oluyor, belki yanında iyi şeyler gidecek olsa bile. O dediğin şeyi bende duydum ama beyinde yapılacak en ufak değişiklik zaten iç açıcı sonuçlar doğurmaz :) Sil Baştan filmini gerçek hayata geçirmeye çalışıyorlar herhalde :)))

      Sil
  5. kaybedelim hafızamızı,en azından acı veren şeyleri kaybetse hafıza kendiliğinden... :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben gerekirse iyi şeyleri unutmaya da hazırım... :)))

      Sil

Yorum Kuralları
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.
*Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa İletişim Formunu kullanın.

Reklam