23.08.2014

Ne Dinliyok...

Yaz ayı sürgün ayı gibi bir şey, bir yıl boyunca beklersin. Gelir, sonra hemen bitsin istersin. Sebeplerin vardır, sıcaktır, dışarı çıkamazsın; en sevdiğin arkadaşların tatile gider; blogun vardır yazamazsın... Ter dibinden çıkar, deodorant yetmez o kokuları örtmeye, toplu taşıma araçları, gaz odaları gibidir...

Neyse amacım yaz ayını sabote etmek değil; fakat bu yazıyı yazarken bile 2 litre su kaybediyorsam lanet gelsin böyle yaza... Uzun zamandır bir içerik planlamam var ama şu anda o içerikler için yaz ayı uygun bir ay değil. Ve bugünkü yazımda amacım; uzun zamandır yapmak istediğim "Ne dinliyorum" tarzı bir post hazırlamak. Umarım beğenirsiniz...

#Seether-Save Today

Seether new albumSeether bayağıdır dinlediğim bir grup hani mp3 açtığımda ilk onun şarkılarını falan dinlerim yani bende gideri olan grup diyebilirim. Yeni albüm çıkardılar, "ohohoho, böhüm böhüm" tarzı anlamsız sevinme yaşasam da tam Seether ekseninde bir albüm olmadı. Bir "Breakdown" değil anlayacağınız... Ama yeni albümde bireysel anlamda 2-3 tane güzel şarkı var ve dillere kulaklara pelesenk olan ve benim favorim olan şarkısı "Save Today" oldu... Ayrıca "Word As Weapon" şarkısına da bakın derim...



#BlueOctober-Say It

Blue October- Say It
Bu grup çok baba bir gruptur, hani çoğu yazımda esinlendiğim kendilerini kaynak gösterebileceğim bir gruptur. Play list yapsam hep olacak daimi grupların başında gelir. Eğer şansınız varsa eski albümlerine bir göz gezdirin derim. Çok yakın olmasa da çıkan albümleri gene standardın bir gıdım üstü bir albüm oldu. Bugün önerebileceğim şarkıları ise eski albümden "Say It"




#Metallica-Bleeding Me

Metallica-Bleeding MeNedenini pek bilmesem de artık eskisi gibi Metallica dinlemiyorum. Lise yılları ve üniversitenin ilk yılları deli gibi dinlediğim, ve çoğu şarkısı dilimden düşmeyen bu grubu bu günlerde pek dinleyemiyorum. Dediğim gibi, nedeni bilinmez!!! Ama tavsiye edeceğim şarkıları tabi ki çok hani ilk akla gelen değil de şöyle sonralarda akılda canlanan "Bleeding Me" Biraz uzun bir şarkı fakat gecenin sessizliğinde, tak kulaklığını dinle o tarz bir şarkı...




#FooFighters-Walk

Foo Figters-WalkDave Grohl benim idol isimlerimdendir. Çok severim kendilerini, gerek Nirvana'dan, gerek diğer grup çalışmaları ve Foo Fighters'tan. Duruşu yeter diyeceğim adamlardandır. Yönetmeliği de var ayrıca. Foo Fighters'ın bir çok güzel şarkısı vardır. Albümler arasında gezinmek gerek. Ama "Walk" çok ayrı bir yere sahiptir... Eski albümleri bir karıştırın derim...




#Nickelback-When We Stand Together

Nickelback-When We Stand TogetherChad Kroeger, Avril Lavigne ile evlenmeseydi bu grup hakkında pek pozitif şeyler düşünebilirdim, hani grubu dinlemeyi bıraktığım değil, bırakmamda sağlam bir grup ama o evlilik olmayacaktı. Bu gelecek albümlerini de etkileyecektir. Nickelback'te lise yıllarımın vazgeçilmezidir. "Savin' Me, Far Away, Gotta Be Somebody, How You Remind..." çok şarkısı bende foreverdır. Daha yazmadım ama iyidir yani, ah o evlilik ah... Benim bu aralar dinlediğim şarkısı ise malum karışık dünya haline barışı çağırıştıran "When We Stand Together" şarkısı...


Elimden geldiğince şu yaz ayında sizlere bir şeyler katacak bir Top-5 tarzı bir liste hazırladım umarım memnun kalmışsınızdır. Bir sonraki yazıda görüşmek dileğiyle keyifli dinlemeler, sevgiyle kalın...

24 yorum:

  1. Ben yabancı şarkı pek dinlemem anlamadığım için sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle bir durum varsa tabi ki dinlemek saçma olur ama yabancı grupların şarkı sözleri dışında şarkılarındaki ritim yani müzik daha ileri bir düzeyde... Hani günümüzün Türk pop müziğini dinleyeceğime anlamadığım müzik dinlerim daha iyi :)))

      Sil
  2. Favorim blue october say it oldu :)
    Yazdan nefret ediyorum ben ama bunu da söylemeden geçemeyeceğim hiç gelmese ne olurdu sanki bahar olsun ama yaz olmasın :)
    Totem mi yapsam ne yapsam malum radarlar gitti :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blue October candır yaw, hani dinle dinle bıkmazsın, gel ki burda paylaşdıklarım benim 5 büyükler hiç birini dinle dinle bırakamazsında :)))
      Yaz ayındadır yaz bitsin radarlar döner normal haline bir de tatil yaptın, bünye kendine yeni yeni geliyor :))))

      Sil
    2. Sayende bir şarkı daha sevdim beeen :)

      Sil
    3. Blue October ı kesin dinleyin eski albümlerine bakın, Hate Me, What If We Could Be tavsiyelerimdir, bunun dışında diğer şarkıları da sağlamdır.

      30 Second To Mars ta bu listede olacaktı aslında da ona bu aralar pek uğramıyor, son 2 haftanın listesi olduğu için dışarda kaldı :)))

      Sil
  3. nickelback çok severim üniversitede takıntı derecesinde dinlerdim, bu aralar telefondan defalarca dinlediğim ise yine eskiden beri dinlediğim Shinedown'dan burning bright tavsiye ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Chad, evlenmiyeydi çok iyiydi de, çok sağlam gruptur Nickelback. Çok teşekkür ederim tavsiyene bakıcam :)))

      Sil
  4. Metallica ve Nickelback <3 <3 <3 Her şarkısı beni benden alır. :)
    Yaz ayını severim aslında. Lanet okul bitmiş oluyor. Ay nasıl seviniyorum! :D Zaten sırf bu yüzden severim bu mevsimi. Yoksa başka hiçbir şeyi yok. Kış güzeldir ama okul başlıyor işte. Bak yine bunalıma grdim :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okul olayında haklısın ama yaz ayı çekilmiyor be, bu ayda doğdum, herkes tatilde olduğu için hatırlamaz bile mesela :))) Tüm yıl arkadaşlarla vakit geçirecem dersin memlekete gider, işe girer falan filan...

      Paylaştığım diğer guruplarda iyidir... :))) Nickelback bir single çıkardı bak derim. "Edge of a Revolution"

      Sil
  5. Metallic diyince akan sular durur.Kapat gözünü dinle müzigi :)
    "Sanitarium"
    "One"
    "ORION"
    Dün uykum kacinca dinlediklerimdem....:)

    Kosarkende Mutlaka dinlerim...Müzik harika ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni can evimden vurdun. Metallica'yı bu aralar dinlemiyorum ama "One" fena yeri var bende. Bunun dışında "Mama Said" çok iyi şarkıdır. Zaten grubun kötü şarkısı yok ki :)))

      Sil
  6. Yanıtlar
    1. Diğer albümlerine de bakın hoşunuza gidecek bir gruptur :)))

      Sil
  7. Bunlar bana uymuyor. :D
    Yabancı şarkı dinlememe gibi bir özellik taşıyorum da...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkiye de pop kültürü yaygınlaştığından beri ingilizce şarkı dinliyorum. En azından müzikleri çok çok ilerde, hani sözleri beş para etmeyenler var ama bu gruplar farklı en azından benim için, birde bunlar bu aralar dinlediklerim yoksa Karmate, Resul Dindar, Kazım Koyuncu bunlar candır :)))

      Sil
  8. Standardım ben Metallica derim dinlerim güne onunla başlarım. Üzülünce onunla ağlarım. Ama devamını da severim :)) ama geri kalanını da tekrar bir dinleyeceğim bak o da senin hatırına :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Metallica ile güne başlamak enteresan ama denenmeli hiç denememiştim deneyecem, farklı olur :))) James Hetfield idoller arasındadır, yaşlanmasına rağmen karizması yeter :))) Bu sene konserine gidemedim ona yanarım :))

      Sil
    2. Sanırım o zamanlarda yaşasaydım bu adama aşık olurdum. Şimdi de hayranım ama olsun :D
      O konsere bende gidemedim izin vermediler. ama olsun umudumu kaybetmiyorum, belki günün birinde olur ya.
      Ayrıca güne başlarken çalan "Nothing Else Matters " defğişmez biraz rahat biraz esnek ne bilim işte :))
      Not: Apocalyptica iyi cover yapar bu şarkılara :)

      Sil
    3. Hahaha önümüzdeki konserlere bakıcaz... :))) Appocalyptica yı da severim, nedenini bilmem rahatlatır beni. Ayrıca The Rasmus'a da bak derim. :))) James reyizdir, yaşlansa da yakışıklıdır :)))

      Sil
  9. İlk baştaki girişe yüzde yüz katılıyorum. Şarkılara gelince hepsi güzel :D Metalika dinlemeyeli tam 4 yıl olmuş bu arada. Son olarak yahu senin siteyi bir türlü düzenleyemedim :( Kuzene verdi m o bakıyo hala bir haber alamadım. Kusura bakma .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Metallica ile aramı düzeltcem bende artık :))) Yok yaw öyle zahmete girme, düşünmen yeterli zaten benim için. :)))

      Sil
  10. Merhaba tarzımın dışında bir liste olmuş (Metallica hariç) ama deneyeceğim! İnsanın ruhu farklı yönlerden de beslemeli..

    gizemsfashionpage.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim pişman olmayacaksınız emin olun ama asıl metallica'yı denemelisiniz... :)

      Sil

Yorum Kuralları
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.
*Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa İletişim Formunu kullanın.

Reklam