13.11.2014

Sinema ve Hayat-12: Max Payne-Koma...

(Yazının önceki bölümleri-->> 1 - 2 - 3 )
Bilmiyorum nereye gideceğimi, ne yapacağı mı? Hangi ellerde çürüyeceği mi, hangi ellerde öleceği mi?  Hayat denen bu girdabın en vazgeçilmez yolcusuyum, kurumak bilmeyen bedenim, Azrail'in bile almaya tenezzül etmeyeceği kadar değersiz iken... Ne diye ben olmak, var olmak değerli oluyor bu kimliksizliğime...

Artık puzzle tamamlıyamıyorum, aklım ermiyor böyle işlere. Sadece bu değil, ne görebiliyorum çevremi, ne de sevebiliyorum. Sanki oksijen almıyor bu beden, sanki kan pompalamıyor bu yalnız kalp... Saat! Saat desen artık durmuş durumda, pili mi bitti acaba? Yoksa o da mı beni tüketmeye çalışıyor! Yoksa o da mı emmek istiyor bedenimdeki olmayan enerjiyi? Yoksa o da mı...

Artık aynalar yalanlarını daha belirgin söyler oldu. Baktığım yüzleri bana yansıttıklarıyla yetiyor da artıyor. Onlarda saygısızlığa başladı, küfürlerini her yüzüne baktığımda sayıyor bana. Ya o aynada bakan ve bana benzeyen iki çift göz?

Çok ukalaca gülüyor, sanki bir şeyler biliyor gibi. Gözlerini benden ayırmıyor, belki de aradığım kişi o, belki de birçok cevabın taşıyıcısı o... Fakat ne kadar bakışsakta o sinsi gülüşü dışında hiçbir şey yapmıyor. Konuşturmam gerek, bilmiyorum, konuşması gerek, tükeniyorum artık... Nasıl konuştursam onu?
Max Payne Resim
Artık ne söylediğimin önemi yok çünkü benlik ben olmaktan çıktı...
Konuşturamıyorum onu; ne denesem de, ne yapsam da... Tehdit, şantaj, para hiçbiri işe yaramıyor. Zamanla anlıyorum konuşmayacağını, çünkü yapmam gereken şeyler var. Öyle şeyler yapmalıyım ki, bu bedeni kabul etmeyen Azrail bile gelip yalvarmalı, öyle şeyler yapmalıyım ki aynadaki ben, ben olduğumu anlayıp benimle konuşmalı...

6 yorum:

  1. ruhsuzum bu hikaye mi yoksa bir filmden alıntı mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu bir oyundan alıntı, oyunun baş karakteri Max Payne ve Ruhsuz Atmaca'nın ortak özelliklerinin bir yansıması diyeyim :)

      Sil
    2. evet ben de dedim senin yazın gibi ama bir yandan da farklı birşey de olabilir , o yüzden sormuştum :) güzelmiş (✿◠‿◠)

      Sil
    3. Teşekkür ederim, benden de bir şeyler var tabi bağımsız bir şey değil :))) Her şeyden önce ruhsuzluğum var yazıda :)

      Sil
  2. İnsan en çok kendi ile konuşur, dertleşir.. en çok, en sadık dinleyicisi kendidir..
    velhasıl, o yoksa insan ne hale düşer, düşünemiyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendinden başka dostu yoktur insanın başka limanlar sadece dinlenme istasyonu olur onun için eğer derse ki orası benim ömürlük yerimdir işte o zaman yanılır kendi kişiliğine... Yorum için çok teşekkür ederim :)

      Sil

Yorum Kuralları
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.
*Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa İletişim Formunu kullanın.

Reklam