30.12.2014

Yeni Mi Yıl?

Acısı ile tatlısıyla bir yılı bitiriyoruz. Hani ne ara bu günler, haftalar, aylar geçti bunu düşünemiyoruz bile. O kadar hızlı geçti ki daha 2014'ün başında yaşadıklarımı hatırlıyorum. Gel ki yılbaşı kutlama, yılbaşına sevinme gibi inancım, anlayışım yoktur.
Birçok anlamda bu blogun gelişimi açısından önemli bir yıldı 2014. Çünkü bir önceki seneye oranla daha fazla insan tanıdım ve daha fazla kişiye ulaştım. Az da olsa insanlara Ruhsuz Atmaca'yı sevdirdim. Birazda düşündürebildiysem ne mutlu bana.

2014
2013'de sevmezdim, 2014...
Çok saçma bir espri olan "Seneye görüşelim!" esprisini neden kullandığıma gelirsek; 2014 belki de bu toplum açısından çok dramatik bir yıl oldu. Hani "nefes alıyorsak, yaşıyoruz" havasında formlara dönüştük desek yeridir. Daha 2014'ün problemleri haledilmeden, 2015'e neden geçilir ki! Herhalde beyinlere reset atmayı seviyoruz. Bu yüzden bu seneyi halletmeden seneye görüşmesek mi?  Bu yüzdende yılbaşı önemli bir unsur ama bakacak olursak,

- Ayşe teyze hala aldığı üç kuruş emekli maaşıyla ayı nasıl geçireceğini düşünüyor.
- Ahmet madende kaybettiği babasının acısını yaşıyor.
- Her gün bir kadın anlamsız ve acımasız yere kocasından işkence görüyor.
- Kızların okuması konusunda beyinlerde beyinsiz soru işaretleri.
- Üniversiteyi bitirecekler de açlıkla yaşam imtihanı...
- Alpertunga ölmedi, ıssız acun kalmadı...
Neyse sıkmaya gerek yok fakat, 2015 için sevinmeye de gerek yok kanımca...

Yeni Yıl 2015
2014 gibi olmayacağına söz verirsen severim seni 2015...
Kendi açımdan bakıcak olursam; geçen sene başı birçok şeyden bahsetmişim. Koyduğum hedefleri gerçekleştirme açısından olaya bakarsak, yine tembelliklerim tuttu ve gerçekleştiremedim. Bu sene için ise; Kişisel açıdan;

- Mezuniyet durumum var, kuvvetle muhtemel mezun olup aç kalıcam. Zaten okurken de acım, sıkıntı yokta, okul bitince sırf işsizlik durumundan, avare olmamak için yine okuyacam galiba...
- Hayat yine büyük monotonluklarıyla devam edecek, saçma insanlarla saçma şeyler yaşıyacam, sonra unutacam.
- Otobüste yanıma oturan yaşlı amca bana nispet olsun diye, birine yer verecek, tüm otobüs beni yerin dibine gömecek...
- Saçma sapan şeyler uzun süre takıp, psikopat özelliğimi ortaya çıkaracam.
- Yönetmen olucam diye çıktığım yolda, bakkal olarak büyük bir yatırım yapıcam.
- Çöpçatan teyzelerin yakın markajlarından maruz kalıcam...

Blog Açısından; 
- Blogun 3.yılı olacak ve büyük bir gece klubünde parti verecem. (dermişim)
- Ruhsuz Atmaca'yı yine bitirme planları yapıcam ama büyük ihtimal bitiremeyecem. Ama eğer yazın kitap çalışmasına girersem, serüvenin sona ereceğini söyleyebilirim.
- Daha fazla kişiye ulaşmaya çalışacam. Daha fazla, yapısal yorumlar almaya çalışacam.
- Geçen sene misafir yazarlar alacağımı söylemiştim, büyük ihtimal bu olayı sonsuza dek yapmıyacam.
- Daha fazla komik yazılara yer verip, insanları bunalıma sokmamaya çalışacam.
- Tasarımla ilgili değişiklik planım var ama iyi bir tasarımcı bulursam bu gerçekleşecek.
- Vesaire, vesaire...

Bunun dışında yeni yılda değiştirecektim fakat, 3 yıldır kulladığım header, bir haftalık çalışma sonucu farklı ve özgün bir hale geldi, yorumlarınızı beklerim.
Ruhsuz Atmaca
Yeni yılın yeni süprizi; Lord Of  The (ruhsuz) Atmaca...


Bu yıl her ne hata ettiysem, affola, umarım yeni yılda da Ruhsuz Atmaca'yı yalnız bırakmazsınız.  Ayrıca şu şu şu olsa iyi olur diyeceğiniz bir şeyler varsa, yeni yılda şunları da görelim diye bir isteğiniz varsa çekinmeyin belirtin... Umarım yeni yıl herkese; mutluluk, sağlık, para, saadet, aşk getirir...  Sağlıcakla kalın...

41 yorum:

  1. Güzel.. tabi direk gözlerine bakmazsam. :) Delip geçiyor da..
    header için söyledim bunları. Neden belirttim bunu bilmiyorum.
    Aslında sadece takvim yapraklarının tekrarının olacağı, yılın bir rakamının değişeceği, aslında insanlar için çok da bir şeyin değişmeyeceği bir şey, yeni yıl. Ama biz bağlamışız umutları da kopamıyoruz, kopartamıyoruz..
    Ama umut güzel şey..
    iyi seneler diliyorum o zaman :)
    seneye de görüşelim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Masalın sonlarına doğru geldikçe Atmaca büyüyor, büyüdükçe çocuksu duygulardan, daha büyük duygulara geçiyor. Gözlerine bakın Atmaca'nın çokça şeyler anlatır. Benim birazda inançsal davrandığım için pek kutladığım bir yıl olmuyor, takvim yaprağı misali gibi benim için o gün. Umutlar biterse yaşamanın bir anlamı kalmaz esasen. Hahaha seneye görüşürüz tabi... :)))
      Çok teşekkür ederim. Yeni yıl size mutluluklar getirsin. Yüzünüzden gülücükler eksilmesin. Sevgiyle Kalın... :)

      Sil
  2. yeni yıl için dilediklerinin gerçekleşmesini temenni ederim :)
    işsiz kalıcam kısmına katılmıyorum kısmetin nerede olduğu belli olmaz bakarsın ünlü bir yönetmen olursun o gala senin bu gala benim koşturursun :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. İnşallah ya, zor ama büyük ihtimal, yüksek lisans yapamazsam başka işlere kaydırma yapıcam. Yönetmenlik işleri de bu ülkede torpil bazında yürüyor. Ama bakalım bunu da kırmaya çalışmak benim amaçlarım arasında. Kendinize dikkat edin mutluluklar sizinle olsun :)))

      Sil
  3. Lord of Atmaca harika:) İşsiz kalmazsın sen atmaca gibisin deler geçersin ;) yani en azından işsiz kalıcam dersen bak kesin kalırsın :) senin bu özelliğin de ayrı bi tatlı, hep bardağın boş yanına bakıyon, sonra bi de espri patlatıyon ohooo :)
    duyarlı bir insansın ve mutlaka bunun karşılığını alacaksın ;)
    herşey gönlünce olsun, tüm güzellikler seni bulsun. Musmutlu ol bu sene, sen bile şaşır şoka gir inşallaaah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaptığımız tasarımda yazı fontları Lord of The Rings ten esinlenildi. İşsizlik benim mesleğim için geçerli kurallardan biri çünkü çok fazla ve sektör dışından gelen insan var ve bunlar kaliteli elemanı engelliyor. Ama elimden geleni yapıcam, olmadı zaten yüksek lisans yapabilirim onu yapıcam. :)))
      Kötümser bir yapım var bundan çok çekiyorum aslında. Bu önceden boş tarafını görmeydi şimdi güvensizliğe doğru gidiyor, artık sonu ne olur bilmem. Ama güldürebiliyorsam ne ala. Her zaman bunalıma sokamam insanları değil mi? :)))
      Her şey seninde gönlünce olsun, mutluluklar senin peşini kovalasın, camdan kov bacadan girsinler emi... :))

      Sil
  4. Aslına bakarsak bizim gibi dokunamayacağı, değiştiremeyeceği ve ona koyu bir umutsuzluktan başka bir şey vermeyen konuları haddinden fazla düşünen insanlar için sadece biraz daha az düşünmeyi dilerdim.
    Yaşayabilecek, acı çektirmeyecek kadar daha az düşünsek yeter. Belki biraz aptallığı dahi kabullenebiliriz gibi geliyor bana.
    "Hayat güzel galiba" dediğimiz anlar çok olsun o zaman. Hepimiz için tek dileğim bu.
    Çünkü hiçbir duygunun sürekliliği yokken, bizi yaşatan sadece o anlar oluyor.

    Yoksa yıl hiçte yeni değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar güzel bir cümle, paragraf, anlam yarattınız ki, ayağa kalkıp yorum yapmadan önce alkışladım. Hani umarım bu yazıyı okuyan insanlar sizin yorumunuza da gözleri ilişir de belli sorgulamalar yaparlar... :)

      Sil
    2. Sorgulamalardan mutlu ayrıldığımız bir yıl olsun o zaman :)

      Sil
  5. Sevgili dostum daha önce de söylemiştim öncelikle şu Ruhsuz Atmaca'yı bitirme planlarından artık bir vazgeç :)
    Yazdığın yazı ve gelen yorumlar o kadar güzel ki bu da senin ve blogunun kalitesini yansıtıyor. Eski headerın da güzel di bu da güzel ellerine sağlık. Yeni yıl da her şeyin gönlünce olmasını diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim dostum/kardeşim, ara ara pes etme durumum oluyor. Bilmiyorum bırakmam gerek diyorum ama işte nereye kadar giderse oraya kadar varolacam. Ciddi anlamda aldığım yapıcı yorumlar ve gelen dostluklar beni birazda bu ortamda tuttu, inşallah böylede devam eder. :)
      Sana Max Payne yazısı yazacaktım ama onu film yazısı olarak değiştirecem inşallah :) Yeni yılda şu yoğunluktan kurtulursam ay da bir istersen tabi film yorumları yapabilirim. Fakat üzerimdeki yoğunluğun azalır inşallahta gerçekleştiririm diye dua ediyorum :)) Kendine dikkat et musmutlu mutlulukların bol olduğu dünyan olsun... :))

      Sil
    2. Dostum ben Max Payne yazısı değil Max Payne dosyası bekliyorum senden şöyle en kalınından ;) ilk yazınla birlikte düzenli olarak ayda bir (en azından) beklentimiz olur ama bak onda peşin peşin anlaşalım ;)

      Sil
    3. Hahaha Max Payneyi boşlukta biraz daha incelersen belli bir kalınlıkta dosya çıkar her halde. :))) Bakayım şu ay yoğunluklar azalırsa bir planlama yapıcam dönüşünü yaparım sana. :)

      Sil
  6. Valla yeni header'ına bayıldım. Çok güzel olmuş.
    Kişisel isteklerini umarım bu sene içinde gerçekleştirme imkanı bulabilirsin.
    Özellikle iş konusunda ben de benzer sıkıntıları yaşadım zamanında çünkü ben de bir İletişim Fakültesi mezunuyum. Kendi alanında olmasa da yakın sektörlerde iş bulabilirsin diye düşünüyorum. Şimdiden bol şans dilerim.

    Ben de müzik zevklerimizin benzediği ve önerilerini keyifle dinlediğim bir Ruhsuz Atmaca tanıdım bu yıl. Keyifli, eğlenceli ve bol müzikli bir yıl diliyorum.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, header zamanla daha da güzelleşecek, sabırsızlığımdan dayanamadım değiştirdim aslında tasarım tam bitmedi. :))) İş bana bağlı bir şey değil, özellikle iletişim sektöründe, bakalım Allah sonumuzu hayır eylesin. Madem iletişimcisin senle gel ortak iş yapalım yada ben çırağın olayım, hiç bir şey yapmasam müzik öneririm :))) Eğer sektörde tutunamazsam laz bakkal açacam o da ayrı :)))
      Bende seni tanımaktan büyük mutluluk duydum, umarım yeni yılda sana mutluluklar ve güzel bir ömrün sonsuz anahtarını verir. Çok teşekkür ederim... :)

      Sil
  7. Cooooooook mutlu yollar olsun bak mutluluktan olelim o derece cookk mutlu hayirli huzurlu geçsin e mi? Misketleri unutma Maç Payne :)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim tembel şey :)) Her şey seninde gönlünce olsun, mutluluklar kovalasın da kaçama emü... :))) Misketler akılda finallerden sonra onlara ulaşma planım var, fakat istedikleri biraz zor bulunan cinsten bakalım nasıl olcak :)) Max Payne ismine hakaret etmeyelim please... :)

      Sil
    2. Ahhaa bu bana yeter finallerden sonra bakılacak madem yazili beyani da aldim :))) max max max max.... Tlf kafasina gore duzeltiyo ya vardır bi bildiği :)))))

      Sil
    3. Telefonuna söyle max e hakaret etmesin :)) finallerden sonra araştır, taraştır bakıcaz işte bakalım, şansın varsa kısa sürede bulurum :))) Kaç tane alacağımı ama belirtmedim he... :)

      Sil
  8. Ona bakarsan ben de işsiz kalabilirim. Her meslek grubunun işsiz kalma ihtimali var. Ayrıca dereceden dereceye koşan birisinden bahsediyoruz, sen işsiz kalmazsın na buraya yazdım :)
    Vay kitap mı çıkaracaksın?
    Headerdaki atmaca niye bu kadar sert bakıyo ya digeri daha az sert bakıyordu asdfghj
    Şaka şaka güzel olmuş :) hmm bi de tasarımcı olarak melodram ı önerebilirim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşsizlik benim meslekte dereceye bakan bir unsur değil ki öyle olsa, ben bu mesleğin cumhurbaşkanı olurum. :)) Kitap olayım iki senedir olan bir şey fakat bunun sonucunda Atmaca'ya ve kuvvetle muhtemel blog dünyasına veda var bu yüzden yazılmıyor. :)))
      Atmaca onun ruhuna inen için naiftir inmeyi bil. :)) Meloyu biliyorum ama bende de tasarımcılık var... :))

      Sil
    2. Pozitif ol, herşeyin bir yolu var ben buna inanıyorum. Hahah beni de sag kolun yapsana c.başkanı olunca asddf ..
      Veda neden?
      Vayy be ulan yine yedik lafı iyi mi.
      Benim bloga da birşeyler yapsana madem öyle :l

      Sil
    3. Sen tembelsin seni yardımcı olarak almam :) Bana çalışkan pes etmeyen, ve dediklerimi yapcak biri lazım :)))
      Veda her zaman olması gerek unsur ki, bu Ruhsuz Atmaca içinde geçerli.
      Laf atmadım gerçekleri söyledim :)) Biraz refaha ereyim bakarız.

      Sil
    4. Tembellik ata sporum benim ^^
      Arada çalışkanlıgım oluyo ama bak zekam tavana falan fırlıyo iyi düşün :p
      Vedaları sevmiyorum ama asıl tezat çok sık veda eden bir insanım.
      Tamam sözü aldım ben o zaman.

      Sil
    5. Ben tembel insanlardan çok çektim bana tembel olmayan, arı gibi çalışan insanlar lazım. Anlık dışavurumlar yetmez :)) Sık mı veda ediyorsun bir platonikliğe veda ettiremedik seni beh.. :)) Söz demiyeyim de refaha erersem bakıcam ama. :)

      Sil
    6. Tamam yaa ben de zaten işkoliklerle çalışamam :)
      O istisna, herif unuttugum anda giriyor kanıma benim ne suçum var, masumum ben :)
      Refaha erersen? Ha yapmayacagımın kibarcası bu. Anlaşıldı.

      Sil
    7. Hep öyledir, hep karşıdakiler yaparlar bla bla :)) Öyle bir şey olsa yapmyacam direk derim, genelde patavatsızım, şuandaki yoğunluğum atlatılsın bakarız, :)

      Sil
    8. Tamam yogun insan. Yapacagin günü 4 gözle bekliyorum. Hakkaten 4 gözle bak. İkisi masada şu an gerçi ama.
      Amaann neyse ben gittim.

      Sil
    9. Hımm neyse beklemek güzeldir bekle bakalım. :))) Sınavlar bitsin bakarız. :) Git bir soda iç hadi. :)

      Sil
    10. Eyyy atmacanın sınavları bitin uleyn artık, sus be soda soda diye diye kafanda parcalatcan en sonunda onu deli :)

      Sil
    11. Daha başlamadı ama başlamadan bittim ben. :))) Sodayı iç bak nasıl rahatlayacan sen... Tecrübe konuşuyor, güven bana :)))

      Sil
    12. Pöfff içtim ama o oldugundan degil ama. Uyuyamadım ama. Sodanın laneti mi bu?Tecrübe derken? Aklıma kötü şeyler geliyor..

      Sil
    13. Sen kimsin? Ben sizi tanımıyorum. :))) Fantezi olsun diye sodalarıma hap atıyorum... :) İşin gücün fesatlık, işin gücün fesatlık. :)

      Sil
    14. Beni nasıl tanımazsın ayıp ya.
      Hahah itiraflara gel. Hadi ordan. :)

      Sil
    15. Hadi gülüm yandan yandan... :) Siz kimsiniz, isminizi duymadım daha önce. :))

      Sil
    16. Valla bayım ismimi duymamış olmanızda sizin ayıbınız ne diyim yani :p
      Bence hemen atın kendinizi aşagı oldugunuz yerden :p

      Sil
    17. Benim ayıbım mı Allah alla çok tanıdık biri olmalısınız, sandalyeden attım ölmedim daha da atmam :)... Soda içermiydiniz peki... :))

      Sil
    18. Atma bencede, sınavlara yakın bi yerlerini kırarsın falan mazallah :DD
      Ver içicem ver, neyli? :p

      Sil
    19. Sade tabiki diğerleri soda değil. :) Şeker şurubu... :)

      Sil
    20. Pff hayatta icmem sadeyi.

      Sil

Yorum Kuralları
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.
*Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa İletişim Formunu kullanın.

Reklam