2.01.2015

Gerçekler Sıfır, Hayaller Yüz...

Yeni yıl, yeni yıl, yeni yıl sizlere kutlu olsun, yeni yıl, yeni yıl, yeni yıl sizlere kutlu olsun... diyerekten bu güzel olmasını umduğun yılın final çalışmaları arasında sizlere ilk yazımı yazmak istedim. Aradan belki bazı arkadaşlar: "Pardon ama o "biz" olmayacak mıydı?" diyecektir, iç geçirecektir. Bu şarkı böyle değildi, hatta bundan dolayı biz, siz ayrımı yapacaktır.

Ama, fakat, lakin  bağlaçlarının hatrı üzerine, ben final döneminde olduğum için bana kutlu değil, sinirli bir süreç olacağından size olsun, bana olmasın modda girdim. Her final dönemi insanın içini ayrı bir hüzün, ayrı bir karamsarlık kaplıyor. "Ne yapacağım?" soruları ve türlü türlü eylem planları insanın beynini kemiriyor.

Sırf sınavlardan dolayı, 2014'de kalmaya kendimi direttim fakat arkadaşların: "Hadi be oğlum, içerde muazzam ortam var!" bende uyandırdıkları saçma merak sonucu 2015'e girdim. Ama şundan umutluyum ki diğer yazılarda da belirttiğim gibi her ne kadar bu sen eğitim-öğretim yılım olma ihtimalinden finaller daha bir duygusal oluyor. Hatta çoğu notları okurken yanlarına parantez için haklısın, tartışmayalım yazdığım oluyor. Finallerin en önemli 3 özelliğini söylersek;
Kül Yutmaz Kopya
Karanlık günlerin vazgeçilmezi kopya değil... 

1- Vize konuları da dahil style...
Yuh be hoca ne yaptın sen, öldürseydin de söylemeseydin bunu. Bu bir öğrenci için ölüm fermanıdır. Belki benim için değil ama, zaten vizelere çalışmaya ve ondan dökülen eleman, bütün konular dahil olunca, yaşıyacağı 3 günlük ömrü sınavdan bir önceki akşamdan sabaya notlarla yemesi demek. Yapmayın hocalar etmeyin dahil etmeyin konuları. Bunu bir kere yaşamıştım, hoca: "Çocuklar vize konuları da dahil..." dediğinde. Hocanın arkasından: "Hoca hoca, yuh..." demek istemiştim ama sesim kısıktı hocaya ulaşmadı. Allah bu olaya maruz kalanlara sabır versin ne diyeyim.

2- Not bulamayan zalım...
O güne kadar okula gelmeyen arkadaş, son gün okula gelerek; "ne varsa alayım!" düşüncesi ve felsefesiyle hareket eder. Genellikle fotokopicinin önünde sınıftan not tutan kişinin gelmesini bekleyerek onlara fotokopi sırasında; "hazır iş üzerindesin benimde işimi hallet" şekilden dramatik baskı uygulayarak genellikle iyi ya da kötü amacına ulaşan zalım kişilik. (Kanki sende .... notlar var mı? Adamsın adam... )

3- Finaller ve Hayaller...
Genellikle vize zamanlarıda kurulan hayaller final zamanı bir hoş daha oluyor. Belki sevmediğin hocanın dersini son kez alacaksın; belki de güzel bir tatilin ilk adımları atılmış olacak. Tatil olayı çok tatlı geliyor. Ama bütünleme tehlikesi de kuvvetle muhtemel. Bu yüzden hayaller seni çalışmaya, hayat ise çalışmanın doruk noktasında itmeye çalışır, genellikle uyursun...

Öğrencilik zor uzaktan hoş görünen, kolay bir iş olsa da; maaşı yok, emeği çok ve sonucu belirsiz bir meslek. Her türlü insanla muhatap oldu ve istemediği bilgi yığınlarına maruz kaldığın garip bir meslek... Sınava girecek arkadaşlarıma ve kendime başarılar dilerim... Ayrıca yeni yılınız bir kez daha kutlu olsun...

18 yorum:

  1. heeey dert yanma bakiiim :) bense o günleri çoook özlüyorum amaaa :) yine de zorluklarını hatırlıyorum elbette;) sana kocamaaan başarılar diliyorum, inşallah hocaların bildiğin yerden sorarlar:)
    sınavlar felan gelip geçiyor zaten. özgüvenle mezun olursun inşallah , o olduktan sonra inan o ışık herkesin gözünü karartıyor. ne dediğimi anlayacaksın." ÖZGÜVEN" bunu unutma , bunun için elinden geleni yap arkidişim. Özgüvenle ilgili mutlaka araştırmalar ve egzersizler yap. Tüm kapıların anahtarıdır o, inan bana ;) Bunu geliştirme yolları var bi araştır,sonra da gel şu şapşik arkidişin kreatife teşekkür et hehhe :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben negatifliğimden kurtulmadıkça yanarım herhalde. Ama bu dert yanma şaka maiyetinde ya. Bakma işsizliği takmıyorum, her şey akışında olursa olur. Bugüne kadar hep öyle yaşadım Rabbim nasip etti, bu şu anda okuduğum üniversiteyi kazanmam da misal aynı şekilde oldu. Özgüven eksikliğim hat safhada onu yenmem lazım nasıl yapıcam bilmiyorum inan. :) Çok teşekkür ederim, şapşik arkadaş demeyelim sadece iyi niyetli, güzel kalpli arkadaş diyelim ona :)))

      Sil
  2. Akbiller ögrenci bastıgı sürece hayat cok güzel :))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tek üzüntüm akbildir, akbil büyük veli nimet. :))

      Sil
  3. kızçemde buna yakın bir ruh halinde.uykudan sıyrılabilirse telefondan kopamıyor.aklını almasından korkuyorum o akıllı telefonun :)
    mutlu yıllar.
    başarılar diliyorum finallerde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Kopmak lazım, bağımlılığı çok kötü yapıyor ya.

      Sil
  4. Takma bu kadar büt var yaz okulu var olmadı alttan alırsın. Hem okulu bitirip ne yapacan? azcık tadını çıkar. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dgs yüzünden 6 senedir öğrenciyim artık yeter... :))

      Sil
  5. vahooyy üniversite yıllarım geldi aklıma. Nasıl bir evrenselliktir o 3 madde. her ünide her şehirde nasıl oluyo ki, zeki müren de bizi görecekk mii :)) hele o son gun gelip not isteyenler.. ulan bi tanesinin agzını kıramadım ya ona ıcım yanıyo neyse :)) biter biter dert etme, tembellik etme çalış, ulu misket hatrınaaaaaaağğ !! :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benden artık kimse not istemiyor, vermem gerekenlere istemeden veriyorum onlarda paylaşmıyor, oluyor bitiyor. :) Hahaha son senem diye birtirmesem diyorum ara ara ama çok oldu bu dgs yüzünden, bitirmek sıkıntı değil sonrası karanlık olmasa... :) Ulu misketler kovalasın seni... :)

      Sil
  6. takipteyim sizi de beklerim http://ciziyorumdikiyorum.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  7. merhaba sizi takipteyim bende bloğuma beklerim sevgiler:)

    YanıtlaSil
  8. açım, yemek için cevap vermemi bekleyen arkadaşlarım var ama ben azıcık kaldı bi tanecik daha diye diye 2015 yazılarının hepsini okudum, mutluyum mesudum her ne kadar aşağı inince linç edilecek olsam da ^_^ hatta yarın derse girmemeye karar verirsem 2014ü de bu gece okumak gibi bi isteğim var :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ohoho arkadaşları ekmek kötü bir durum bence gitmelisin; bunun dışında sıkılmadan yazıları okuduysan ne mutlu bana. Uzun zamandır bu kadar seri bir şekilde yazılarımın okunduğunu hatırlamam mahçup ettin beni. Okulu asacaksan okuma derim yazılarımı eğitim önemli okuyacak vakit elbet sonra olacaktır :)) Teşekkür ederim bir kez daha.

      Sil

Yorum Kuralları
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.
*Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa İletişim Formunu kullanın.

Reklam