23.01.2015

Hastalık Hastası...

Uzun bir aradan sonra, bu satırları yazarken bugünlerin en iyi dostu olan elimde mendilim, gözümde hissizliğimle bloguma anlamsız bir yazı daha yazma çabasına girdim. Aslında mendil deyince duygusal bir çağrışım yapmak isterdim. Hani; çok sevdim zulm etti göynüme, vurdum kendimi kimsesizliğin çaresizliğine... edebisinden bir hava varmış gibi amma velakin mendilin dostluğu gözümden akan yaşlara değil, burnumdan akan sümükleredir.

Her sene rutin olarak yakalandığım gribal enfeksiyon tarzı, öksürük, halsizlik ve ekstraların bulunduğu karma hastalığa bu senede yakalanmış bulunuyorum. 3 günlük tatilimi, İstanbul'un ücra köşelerinde gezmek yerine; evimin ücra köşelerinde bir başına mendille beraber geçirmek insana zor geliyor... 

Allah kimseyi hasta etmesin; şükür ki atlatılmayacak bir hastalık değil ama hastalık dışında onun getirdiği "dinlen!" komutu yüzünden evde bir ev hanımı edasına dönüşmek kötü bir şey tabi. Yaklaşık 3 senedir; birkaç program dışında izlemediğim televizyonu 24 saat katıla katıla anlamsızca izlemek ne kötü bir şey bilir misiniz?

Artık bende aptal kutusunun müdavimlerinden biri olmaya başladım. Tek sorumlusunun annem olduğunu söyleyebilirim. "Ahh anne, ahh!" Sürekli ağzıma bir şey tıkıştırıp: "Hasta olursan kalursun evde, biraz dikkat et da, biraz dikkat. Millet gezeyi, sen kalmişsun evde..." Neyse bunları hep duyuyorum, en azından terlik show ara verdi. Kumanda iktidarı sabah annemde olduğu için ne kadar anlamsız program varsa izliyoruz. Artık doktorların programları izleyip:
Veba-Film
Hasta mı oldum? Oldum da ne oldum...(Foto: Veba filminden)

-Grip mi oldunuz! Salgın mı var! Limon+bal+süt karıştırın için... İyi gelmeyebilir ama siz yine için...

Hani başka bir bölüme "çap" şansım olsa doktor olabilirim, anlamsız şeyleri karıştırıp anlamlar yaratabilirim. Bunun dışında moda programları var. "Off abi ne kızlar var!" mantığı ile bakmak istedim fakat yarım saat sonra kendimi "Bizimla değılsın!" derken buldum. Evlendirme programlarını demiyorum bile; hani arayıp talip olabilme potansiyeline kadar gitti. Elimde mendil var bir yandan burun bir yandan gözümü siliyorum, dermişim. Bunun dışında babamın izlediği siyaset programlarını izleyip, siyasi tartışmalar yapmakta çabası, nöff ulan nöff...

Hastalık olması normal, hatta normal yaşantının akışını görmeme vesile oldu. Birebir tanık olmadığım şeylere uzaktan ahkam tutmak kolay ama birde içine girince iş daha da kötü tabi. Aslında araya hastane anımı da sıkıştıracaktım ama o bir sonraki yazının konusu olur inşallah. Bu arada hastalığın bir golü de bir önceki yazıda yazdığım ilham olayını çekmemi engellemek oldu, hayat güzel ama bana değil... Sevgiyle kalın...

14 yorum:

  1. oyyy uşağum :) çok geçmiş olsun arkadaşım , çok güldüm ben yaa sana:)
    anneler ah yaa hep tıkıştırırlar öylee , hepsi aynı:) bak hemen iyileşeceksin annen sayesinde ;) bizimlasın ruhsuz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, Allah razı olsun. :)) Annem yedi beni yedi... Sizinlaysam sorun yok o zaman :))

      Sil
  2. Geçmiş olsun. Bir hafta kadar uçmayıver sen de atmaca, sıkıntı olabilir . Annenin sözüne kulak ver; "Hasta olursan kalursun evde, biraz dikkat et da." :) Allah acil şifa versin kardeşim...

    Bu arada memleket Rize mi? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Allah razı olsun. Atmaca uçmalı, uçmazsa Karadeniz tehlikededir. :)) Bu hastaluk yedi beni... :)
      Evet, memleketim, Atmaca'dan da anlaşılacağı üzere Rize. :))

      Sil
    2. Atmaca'nın bir iki gün uçmaması, hiç uçamamasından iyidir. İyileşince, Karadeniz semalarında gezerken Trabzon'a uğrarsan bir çayımı içmeye beklerim :))

      Sil
    3. Çok teşekkür ederim, varolasın dostum. Bu sene inşallah yaza doğru İstanbul'dan Karadeniz semalarına geçecek Atmaca, çok teşekkür ederim düşüncen için. :))

      Sil
  3. Sen yine haline şükret psikoloji dersi görenlerde de hep hastalık hastalığı olurmuş. Bi kesin gribim ben demek nerede bir şizofren miyim acaba ben demek nerede :D
    Bu arada hastalık hastalığı da psikolojiye göre zaten bir hastalıktır :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neden bu psikolojiye karşı kin, neden bu isyan :))) Ben şizofren miyim demiyorum ama şizofrenim zaten onu biliyorum. :)) Yani şekilde hastayım doktor hanım o zaman :))

      Sil
  4. Geçmişler olsun. İnşaallah geçmiştir bile.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir haftadır kötüydüm, Allah a şükür şu son iki gündür kendime geldim. Allah kimsenin başına hastalık, bela vermesin. Yazıda dalgasını geçtim ama çok feciydi. Çok teşekkür ederim düşüncen için. Allah razı olsun :)))

      Sil
  5. Geçmiş olsun, atmaca dediğin hastalıkta sağlıkta sürekli uçmalı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, çok teşekkür ederim varolun... :)) Atmaca her zaman uçmalı... :)

      Sil
  6. Geçmiş olsun kardeşim. Bilgisayardan film izleseydin keşke. Tv programlarına maruz kalmışın yaw.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolasın varolasın, yaw bilgisayar masaüstü olunca ve evinde değilde başka bir yerde (dedemlerde) olunca mecbur kalıyorsun televizyon izlemeye :))

      Sil

Yorum Kuralları
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.
*Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa İletişim Formunu kullanın.

Reklam