5.02.2015

Bir #İnstagram Masalı...

Her şey aslında ilk Arpanet bilgisayarının bulunup, ulen bunu hep askeriyede kullanıyoruz, halkın kullanımına açalım denilmesiyle başlandı. Masaüstü bilgisayarlar geliştirildi; fakat yetmedi, William Ethernet (sallıyorum) ethernet kartını bulup bilgisayara eklemesiyle, bilgisayarın çağ atlanması, bizi asosyalleşmiş bedenlerimizin (a)sosyalleşmesine mum dikti.

Ama velakin şuanda mezarda kemikleri sızlayan, sırf aşkı uğruna mesafeleri kısaltan Graham Bell abimizin telefonu sadece telefon olarak bulması; bizim muzip ve çakal icatçılarımızın bu icatı "Efenim bu yetmez, ben bunu internete de bağlıyacam..., insanlar görüntülü konuşacak, Alo Alo demenin dışında; slm,nber, kib, aeo... saçma şeylerle birbiri ile iletişim kuracak... Ayrıca Graham Bell canı cehenneme, bu icat benim ve William Ethernetle bir modül geliştirdik." deyip bilgisayara interneti getirmesi bugünkü vahim durumun bir sonucu oldu.

Zaten, Graham Bell neden telefonu buldu ki, ulen buldu da ne oldu, önceden evin bir köşesine mülk edinen ahizesi olan telefonlar, çaldığı zaman ulaşamadığımızda "Acaba kim aradı!" soruları sorduran; sürekli sapıkların arayıp "hohoh" şeklinde nefes verdikleri o telefonlar tarih olup, akıllı dediğimiz telefonlar neden geldi. Ne yaptın Graham abey... Sevgilin varsa git yüz yüze konuş, başımıza icat çıkardın bak ne oldu.

Neyse günümüzün derdi nedir acaba? Tabi ki sosyalleşme, erkek ergenlerin kız çevresinde nam sağlamak, kız çevresinin her iki cinste nam salmak. Bunun temel araçları olarakta  sosyal medya ortamları ve onun getirdiği uygulamalar başımızın derdi. (Bir yazıda sosyal medya da amaca ulaşma yöntemlerini söyliyecem orası sonraya kalsın... ) Günümüzün baş belası ise instagram, ulen ne zalım bir yer; sürekli yemekler, içecekler, sosyalleşmeler sosyalleşmeler. Sürekli bir mutluluk pozları, sürekli bir keyif pozları. Hani o akıllı telefonun ellere gelip dillenmesi sonucunda ne çektin be internet... 

Düne kadar twitter daki yer bildirim özelliği için gitmediği yerin yanından geçip yer bildirimi yapan zalım ergenler bugün artık yanına kankası alıp, kankası olmasa da "Çok eğleniyoruz!" poz vermesi çok zalımca... Ayrıca kanka nedir abi, bilen açıklasın?, lütfen...
selfie
Gelin bir nefs-i suret çekelim gardaşlar...
İnstagram felsefesi çok farklı felsefe; etiketlerin hunharca ve anlamsızca kullanıldığı ve insaların ulen ne hatunmuş, ulen ne yakışıklıymış, söylemlerine neden olan bir ortam. Bu anlamda üç tane instagram felfesi belirledim:
1- #Likenılikelarım: Anlamsız ve seri biçimde sevdiğin yiğidine/hatununa mesaj verme sellektör yapma işlevi. Ben burdayım, gel takip et, takipleşelim, Takibin takibim olsun...
2- #Favınfavımolsun: etkileşim kuralım, sen sırtımı kaşı bende seninkini kaşıyayım felsefesi. Zaten bu döngüde ilerliyor.
3- #Açılsaçılfollowerolalım: bu da cinsel dürtülerin dile geldiği tam bizim millete özgü kavram, dikkat edin böylelerinin takipçilerine abe dostlar.

Neyse bu yazı karanlık geçen günlerimin bir aydınlık yazısı oldu; ilerleyen yazılarda daha sosyal medya da bir iki taktik içeren yazım olarak orda olayı detaylandırabiliriz. Ayrıca Graham abi buldun telefonu bak ne oldu, hiç olmadı, madem seviyon git konuş ne diye telefonu buluyon...
Bu yazı üzerine takip ediniz...


10 yorum:

  1. :)) ben de şu twitterı çözemedim , ne yapmaya çalışıyos ki biz orada ^-^
    hımm şu stratejierini merak ettim doğrusu :)
    ah graham bell iki çift laf yazamamış , mektup döşeyememiş :)
    instagramda sen kendi fotoloarını mı kullanıyn ruhsuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Graham yatcak yerin yok... :)) Yıllarca sevgilisini dillerimize pelesenk etti zalım herif. :)) Git arayacağına konuş yüz yüze, sonra niye iletişim sorunu bundan var işte :)))
      Ben genellikle kendi çektiğim fotoğrafları koyuyorum.
      Twitter yokluktan varlık çıkarma ortamı... :))

      Sil
  2. utanan maymun yollayalım diye mi icat edildi leen bunlar :D takipe takip hızlı takip seri takip :D bloggerda da buna yakın mantık işliyor, takip edersen takip ederim olayına çevirdiler. twitterı bende kapadım bu arada hala çözemedim :D insta güzel ama ya sadece yemek çekip koyanları anlamıyorum. gecenin köründe mücver koymuş lan nasıl yapcam ben onu şimdi malzemesini nerden bulcam nöbetçi manav mı sanki :/ cok eziyorlar koruyun benii :(( :D :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz kendi kişiliğimizi bu icatlara alet ettiğimiz için o hale geldi. Twitterı bırakma ya orası da bir ulaşım, iletişim kanalı. #takipedenitakipetmem... :)) Bloggerda o bayağıdır var da, bu aralar sayıları arttı çünkü bayağı blogger sayısı arttı. :)) Vallaha ben sırf nispet yapmak için yakışıklı çocuklarla fotoğraf çektirip kankam koyanı gördüm, bunun dışında bize nispet yapmak için yemek fotosu koyanlar aç kalsınlar lanet gelsin evlerine ateşler salınsın... :)))

      Sil
    2. off transılvanya bedduası kaçııııııııııınnnnnnn :D ahhaha yakışıklı kanka resmi mi hiçbiri bi Messi etmez pehh -_- gidip dolabı tırtıklayım biri yine yemek paylaşmış acıktım :D

      Sil
    3. Hahah en etkili beddua türü yan etkisi ters tepebilir. :))) Bunun dışında takip ette edeyim instagramdan seni :) Bir nolike falan tuşu ekleselerde onlara onu versek. Nedir bu açlık nedir bu görmemişlik... Paylaşınca ne alıyor acaba... :)

      Sil
    4. hadi yine acıdım bak kızsal mim değil bu seferki, mimledim seni gel bak eheheheh :D

      http://cam-misket.blogspot.com.tr/2015/02/sosyal-medya-mimi.html

      Sil
    5. Sende hep mimden mime geliyon he, kızsal olmadığına emin misin? Bak öyle olursa yakar, yıkar yok ederim :)))

      Sil
  3. Mrb, tatlım blog etkinliğinden buldum seni, hemen takibe aldım, bana da beklerim
    http://meleginhediyeleri.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

Yorum Kuralları
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.
*Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa İletişim Formunu kullanın.

Reklam