23.04.2015

Sakatlıklar Şampiyonu Atmaca...

Çok heycanlı ve yorucu geçen vize haftası bitmişti, belki de öğrencilik hayatımın son vizesini geçirmiştim. Her şey güllük gülistanlıktı; üniversiteden sevdiğim arkadaşlarım hafta sonu ter atmak amaçlı bir basket oynayalım dediler. Bende dört yıldır oynamadığım ama ulen hadi bu kadar demoralize olmuşum oynayayım dedim. İşte bana kaderimin bir oyunu burada başladı...

Sahaya gittiğimizde oradan gençlerle birlikte iki takım kurup tek pota maç yapıyorduk. Her şey güzel gidiyordu. Ta ki o topa zıplama eylemini yapıp, yere ayağı ters basana kadar. O andan sonra ekran siyaha düşer ve sek sek sekerekten şarkısı çalmaya başlar.

İki haftadır, hatta üçüncü haftaya giriyor; yürümenin ve ayağın değerini bana hatırlatan günler geçiriyorum. Yürümek güzel şey ama acısız olanı hele ki ayağımı bu denli mor görmek, çok ve çok acı bir durum. Zaten ilk başlarda doktora gitmeme isteğim ve insanlara halim normal midir? sorularına aldığım cevaplar tam bir bunalım işi... Aslında bugünkü yazımda da bu psikolojiye binaen bir takım maddelemeler yapıcam, hasta mı oldunuz? sakatlandınız mı? o zaman yandınız, mottomuz...

Şimdi gelelim olaylara; sakatlandım ve ne yaptım:

1- Arkadaşlara sorular, sorunlara dönüşür...
İnsanlar başına bir şey geldiği zaman arkadaşlarından tavsiye ve yardım ister ama esas amaç olumlu bir cevap alıp mutlu olma eylemidir. Askere gideceksin, gitmiş arkadaşlarına sorarsın aldığın cevap: "Oğlum aklın varsa oku, gelme lan!" Liseye geçeceksin okumuş abilere sorarsın: "Oğlum 3 al, takla atarsın, öyle 4-5 düşünme."

Bende büyük eşeklik edip arkadaşlara sordum ve aldığım cevaplar: "Vallaha abi benim başımda gelmişti, şuanda normal yürüyorsun değil mi? Aynısı bana da oldu, hatta üstüne 3 tane halısaha maçı yaptım, sonra doktora gittim kırıkmış. 6 ay yattım!" Bunu duyunca bende yusuf yusuf... sesleri alt fon olarak gelmeye başladı zaten. Diğer bir arkadaşta: "Ya geçen bir kız merdivenden düştü hiç bir şey yok geziyor, doktora gitti ayak alçıda..." Abowww. Hep bir pozitif cevap aldım nafile...

2- Anneler ve ilaçları, yarar mı? zarar mı?
Bal-tuz karışımı 2 gün boyunca ayağıma uygulayan anneme: "Millet bulup yiyemiyor, biz ayağımıza yediriyoruz..." dedim ama o bana terliğini gösterince sür bakalım, sür bakalım... Annemin hakkını ödeyemem, tek ve tek o ilgilendi bende orayı es geçmeyeyim.  Yalnız karışım için şunu söyleyeyim, bir işe yaramıyor.

3- Bilgisayar aramaları, ona öyle demeyelim ne diyelim...
Baktım arkadaşlardan bir hayır yok, dedim google, her şeyi bilir bir ona danışayım, o da kelek yaptı. Eğer bir hastalığınız, sıkıntınız varsa, dedikoducu kadınlar gibi biri bin yapan google, bana ayağın kesilmesine kadar bir sonuç gösterdi. İçime at düşüren google sonuçları yüzünden doktor direnişimi sonlandırdım ve randevu alma eyleminde bulundum. Aklınız varsa arama yapmayın!
Google Search
Aramam sormam bir daha...
4- Ben ki otobüsün lordu...
Sakatlığın tek pozitif yanı topallayan, insan bünyesinde:"Buyur evlat otur!" sözleri oluyor. Bundan faydalandım mı? Tabi ki, çünkü ayakta duramıyorum, ayrıca başıma dikilen amcaları savmak için sargılı ayağımı gözüne gözüne soktum. Sürekli yerimi almaya çalışan kişiler artık bana bir hürmet ediyor bir hürmet ediyor, kendimi otobüsün lordu zannettim.

5- Doktor amca ben geldim.
Şubat ayında hastalandığımda aile hekimine gitmiştim, kapıda bir teyze şikayetlerini sayarken: "Nerde eski doktorlar, açıp bize ellerlerdi." demişti. Onu duyduğumda gülmemek için kendimi zor tutarken ardına yapıştırdığı o zalım ve vefasız iç geçirmesi: "Ahhh evlat ahhh" demesi, doktorların sanki önceden; üretim ilişkilerine katkı sağladığı gibi intiba uyandırmıştı. Bende doktora gittiğimde içeri girip oturdum ve doktor emin adımlarla geldi, dedim elleyecek bari çare olsun.
-Çıkar çorabını...
--Tamam efendim, -Yanlış anlamayın!-
Ama fakat ve lakin, tüm bağlaçları kullanıyorum ki vurgu olsun, uzaktan bakıp:
-Git film çektir gel bakalım, deyip beni başından saldı. İçimden bir elleseydin diyesim vardı, mosmor ayak bir bakar be odun herif. Neyse filmi de çektik, filme baktı ve:
- Siz hamilesiniz, yok yok pardon repliği şaşırdım, o senden sonraki hastada, bir şey yok ya geçer. Ayak bu buraya kadar yürüyerek gelmişsin, yürüyorsan yaşıyorsundur. Al kremi, geçersen senindir, geçmezse senin olmamıştır, çok takma, bir tane daha var...

Kendimi, itilmiş, örselenmiş ve paçavra halinde atılmış hissettim. Kendimi hastanenin köşelerine tuta tuta eve attım, ve teyzenin son cümlesi geldi. "El el olalı dillere dert oldu, doktor doktor olalı; hastalıklar verem oldu..." Sağır duymaz uydurur salladım. Neyse hayat güzel, uzuvlarınızın değerini bilin. Aslında benim sıkıntım daha önce amatör basket oynarken benzer sakatlık yüzünden bırakma durumum olmuştu, benzeri olma nedeniydi neyse ki olmadı. Şükür her zaman önemli; yaklaşık 15 gündür şükrediyorum. Vücut parçaları bina gibi, bir tuğla alırsın devrilir. Bugünde biraz tebessüm ettiysem ne mutlu bana, sevgiyle kalın...

Not: Başta Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarının bize emanet ettiği, ve bugünü çocukların günü olarak ilan ettiği 23 Nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı kutlu olsun. Mübarek üç aylara girdiğimiz şu günde Regaip Kandiliniz mübarek olsun, dualarınız kabul olur inşALLAH...  

36 yorum:

  1. Şubat ayında hastalandığımda aile hekimine gitmiştim, kapıda bir teyze şikayetlerini sayarken: "Nerde eski doktorlar, açıp bize ellerlerdi." demişti. Onu duyduğumda gülmemek için kendimi zor tutarken ardına yapıştırdığı o zalım ve vefasız iç geçirmesi: "Ahhh evlat ahhh" demesi, doktorların sanki önceden; üretim ilişkilerine katkı sağladığı gibi intiba uyandırmıştı.
    Bi dakika sandalyeden düştüm.koptum yaa :D :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama yani ne diyeyim, teyzenin daha çok söylediği şeyler var onları sonraya saklıyorum. :)))

      Sil
  2. Ayak burkulmasi,zedelenmelerinde ilk anlar özellikle ilk 10 dk. Bug konilmasi,souk uyun altinda tutulmasi, bölgenin ogutulmasi gerekir,tibbi öneridir.(futbolcu annesi olarak,bilinir ve denenmïstir)
    Agri bir kac gün sürer,gecmezse lif yirtikligi,vb.. tehlikler olabilecegi icin Doktora göstermelidir..

    Gecmis olsun....(Isinma hareketleri yapmadan sportiv hareketler yapmak sakatlanma rizikosunu artirir, özellikle ham vücuttlarda..)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. :) Her şeyi yaptım ama buz koymadım, sadece morarma vardı doktora gittim bir şey demedi, sadece jel verdi sürüyorum. Ağrı sızı yok sadece küçük morluklar kaldı. Ama çok haklısınız fazla ısınmamıştım, birde ayakkabılar basket oynamaya uygun değildi.

      Sil
  3. Öncelikle geçmiş olsun diyeyim de o arada kaynamasın :)
    Aynısını bana yapıyorlar her seferinde. Yıllarca spor yapmış insanım ayağım çatladı, kolum kırıldı bileklerim de burkuldu. Oldu hepsi yani en başlarda panik yapıyordum ama şimdi yanımda felaket tellallığı yapanları def ediyorum. Burkuldu mu? Buza koy şişmesini önle ya da lasonil sür sonra sar sıcak tut tamam bu kadar. Ha bir de uzatmak var tabi üzerine basmamak gerek. Neyse yapılması gereken bu ama bir keresinde "kesin liflerin koptu ameliyat olman gerekecek kesin kesin" diyerek paniksiz beni panik yaptırmıştı bir arkadaşım. Canlarım benim sağolsunlar bir burkulma için doktora görünmüştüm oysa öyle bir şey olmadığını anlamıştım bile ahh ah.
    Google cidden çok yanlış bir yöntem ama. Ben bir baş ağrısı yüzünden beyninde tümör vara kadar gitmiştim. Ölüyormuşum da haberim yokmuş anlayacağın ahahahaahahaa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, ufak tefek sıkıntılar kaldı, belli bir dönem basket oynadım ama işte ilk ciddi sakatlıkta bırakıp daha devam edemedim. Ayak o ayak olunca tabi ne söylense bire bin oluyor, sağolsun olsun sıkıntı değil geçer diyende yok halimiz nanay, bende doktora ayağım kırıldı diye gittim, hatta alçıyı falanda kafama koymuştum neyse ki olmadı :))) Vallaha google yüzünden intihar eden ne den yok bilinmez :)))

      Sil
  4. Sen bir kurşun döktür Ruhsuzzz bu sefer ciddiyimmmmm :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağlam bir beddua aldım kurşun kurtarmaz. :))

      Sil
    2. Allah korusun yaa ne bedduası!
      Dikkat et biraz sadece (:

      Sil
    3. Vallaha ben çok dikkat ediyorum ama olmuyor, halim yaman. :))

      Sil
    4. Allah'tan ediyorsun yanii bir de etmesen başına neler gelecek acaba (:

      Sil
    5. Vallaha artık kendimi bıraktım çevremdekileri düşünüyorum, onlara sıçramasa bu şansızlık. :))

      Sil
    6. ooooo durum o kadar vahim diyorsun yaniii :) :)

      Sil
    7. Lanet geldi başa, iş nanay oluyor :)

      Sil
    8. ne laneti yaaa :)
      Vardir mutlaka bisey dee lanet degildir o :)
      dikkat daginikligin mi diyelim, hasta olasin mi diyelim bilemedim amaaa lanet demeyelim bencee :)

      Sil
    9. Lucifer'ın laneti :))) Bakalım ya bir okuyup üfletecem kendimi. :))

      Sil
    10. Üflet üflettt ama şöyleee nefesi güçlü bir amcamıza üflet ki işe yarasınnnn
      heheheheh :))

      Sil
    11. Sağlam bir hoca arıyorum, bir kaç tanesi ile iletişimdeyim, hatta hepsine aynı anda yaptırıp bir sinerji yaratma planım var, okuma, üfleme partisi yapabiliriz :))

      Sil
    12. hahahahahaha ciddi ciddii sesli güldüm amaaa :))
      yılın partisi olacak yaniii, üfürükçü imamların Ruhsuz ile imtihanı! :))

      Sil
    13. Hahaha, bilmem yılbaşında yapabilirdik ama o zaman şanslıydım, bu senenin tüm şansızlıklarını atıcaz artık, bir fiyatta anlaşalım da :))

      Sil
    14. hahahaha yaa sen en son bıraktığımda fakir değil miydin heemmm anlaşamazsınız o fiyatlarda hiç bakk benden demesi :)
      bu arada sen yılbaşında napıyordunn acaba, o zaman da mı böyle bi sakatlıklar peşindeydin acepp :)

      Sil
    15. Ben doğduğumdan beri fakirim hatta adımı fakir koyacaklardı olmadı. :)) Yılbaşında fakirliğimle baş başa oturup geriye saydık, o zaman sakatlıklar yoktu bu yıla sarktı :))

      Sil
    16. Hehehehehe :)
      E desene sen fakirligin ve sakatligin gül gibi geçinip gidiyorsunuz bu seneee :))

      Sil
    17. Galiba ama fakirlik hadi neyse de sakatlık zor geliyor artık :)

      Sil
    18. Yaaa saka bir yana da hala gecmedi mi :/

      Sil
    19. Hayır tedavi süreci var hala birde ben burkulma üzerine bir kaç kere de ufak buruklma yaşadım bakalım Allah büyük sonumuz hayrola :)

      Sil
    20. Yani Allah büyük de senin de dikkat etmen gerekiyor kul olaraktan dimi ama?
      Altı üstü bir fanisin sonucta.. :)
      hem yat dinlen hareket etme ne demek ufak ufak burkulmalar da yaşadım birkaç kere. -_-

      Sil
    21. Bakalım sonumuz hayrola :)

      Sil
  5. Bir ruhsuz, bir yıl içinde kaç kez ayagını sakatlar?
    Bu konudan ciddiyim, güzel matematik sorusu çıkar :))
    Geçmiş olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşin espri yönü bir yana bu sene cidden hiçbir şey yolunda gitmiyor, hani fena beddua aldım herhalde. Çok teşekkürler... :)))

      Sil
    2. Ahahahaha belki büyü falan yaptırmışlardır :D

      Sil
    3. İnkar edemem ihtimaller dahilinde. :))

      Sil
    4. Bence bi fal baktır bakalım ne çıkacak ahahah :D

      Sil
    5. Kesin içime at kaçmıştır, ne çıkacak :))

      Sil
  6. Ayy Allahım üzüleyim derken gülüuorum yaa çok komiksin sen.
    Geçmişler olsun ruhssuzum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boş ver ne üzülecen başkan, başa gelen çekilir. Bu sene biraz terslikler fazla, bakalım iyi üfleyen hoca arıyorum :)))

      Sil

Yorum Kuralları
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.
*Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa İletişim Formunu kullanın.

Reklam