19.07.2015

Ruhsuz Atmaca 3 Yaşında...

Öncelikle herkesin Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutlarım, inanan, inandığı uğurda orucunu tutan, kendini maddi manevi pisliklerden arındırın, insan olmaya çalışan herkesin bayramı bayram olsun... Bundan tam 3 sene önceydi, belki de kısa soluklu olacağı düşünülen bir blog temellerini atmıştı, Ruhsuz Atmaca. Hiç mi hiç bu kadar yazabileceğimi, kendimi bu kadar ifade edemeyeceğimi düşünmediğim bir ortam oldu, blog. Belki de kendimi normal hayattan daha iyi bir şekilde ifade edebildiğim ortamda diyebilirim. Bugün geçtiğimiz yıllarda da dediğim gibi bu blogun doğum yani tohum günü...

Bir tohumun tomurcuklanması, filiz vermesi, yeşermesi, sararması yani bir şey olması çok fazla zaman alır. Daha alınacak çok yol var ama belli bir olgunluk dönemi atlatıldı bu blogda. Ne şaşırtıcıdır ki kötü tepkiler almadan biraz da olsa birilerine sevdirdim kendimi, yardım edebildim birilerine. Bir takım kişilerin dertlerini dinledim, bazılarına yardımcı oldum, bazılarından yardım aldım, bazılarıyla dost oldum. Bazılarını kızdırdım, bağlantımı kopardım. Ama bana bunlar hep bir şeyler kattı, tohumun azda olsa çatlamasını sağladı.
Ruhsuz Atmaca
Onlara rağmen onlardan ötürü... 
Peki neden Ruhsuz Atmaca?

Benle tanışanların çoğu aslında bu soruyu soruyor. Tek bir nedenle anlatılabilecek bir şey değil bu aslında. Birçok birikmişliğin sonucu bu isim, tesadüfi değil, eğer tesadüfi olsa bu kadar yıl sürmezdi. Çünkü ben çok çabuk sıkılan biriyim ama bu isimle yazmaktan sıkılmıyorum. Hatta blogumun ismini ve şuan ki header görünce ne yazacağımı o an kararlaştırıyorum. Bana motivasyonu çok; heee bir neden vereyim. Ruhsuz Atmaca ismi ve yapısı aslında benim bu hayatta olmak istediğim yönümü gösterir. Aslında hayalim onun gibi olmaktır. Onun gibi korkusuz, dik, ters, düşünen, yalnız ve güçlü...

3 sene içersinde aslında yazma pratiğimi çok geliştirdim diyebilirim, ilk yazılarıma baktığımda geveleyen kelimeler, artık elle tutulur haykırmaya başladı. Bu da benim istediğim bir durum aslında. Özellikle son 5 aydır yazdığım yazılar benim önemli gelişimimi gösteriyor. Ayrıca yapıcı yorumlar almak, dostluklar kurmak beni çok sevindiriyor.
Yardım Maili

 Örneğin bu mail 90'larda Çocuk Olmak ilgili yazılarıma yönelik aldığım geri dönüştü. Yardımcı olmaya çalıştım ama geri dönüş alamadım. Umarım sorun halledilmiştir.

Komik Yorum
Güldüren bir yorum...
Max Payne: Bana Ölümü Anlat yazısında böyle bir yorum almıştım. bu tip yorumlar görmek çok hoşuma gidiyor. Hani yapıcı yorumlar, yazıyla ilgili yorumlar tabi ki önemli ama bunların verdiği tebessüm çok çok farklı.

Bunun dışında çok kez blogu kapatacağımdan bahsediyorum, tabi ki her şeyin olduğu gibi bu işinde bir sonu olacak, olmalı. Aslında blogu bugün kapatabilirim. Çünkü yazmaya başladığımda üniversiteye gidiyordum, ve üniversite bitti; bunu bahane eden ben bitirebilirdim de neyse bir son için daha var.

Her ne kadar keyif alsam da blogda yazmak bana çokça zarar veriyor. Bir insanın kendinden ve yaşadıklarından bir şeyler paylaşması çok zor oluyor. Ayrıca blog çocuğum gibi her gün kaç kere baktığımın hesabı yok. Bundan dolayı yıllar geçtikçe bu blogunda bir sona yolculuk etmesi mümkün ama büyük bir sıkıntı olmazsa bunu belli bir süre önceden haber vererek yapıcam, merak edenlerin korkusu olmasın.
Ruhsuz Atmaca 3 Yaşında
Yaşlanıyoruz... 
Son olarak yeni yaşla gelen hedefler:
Blog 2 yaşına girerken 3. yaşımı klüpte kutluyacam demiştim ama malesef öğrencilik, işsizlik olunca para olmuyor, ayrıca oralar bize ters neyse bir yıl içinde eğer para bulursam 4. yaşımı klüpte kutlayacaz. İşin şakasını bir tarafa bırakırsak, yeni yaşla yeni hedef yine çok fazla takipçi/okuyucu, çok fazla yorum. Eğer eski yazılarımı düzenleyecek, bir araya getirecek birini bulursam blog yazıları eksenli bir kitap yazmak niyetim var. Son olarak eğer biri hayrına bu bloga tasarım yapıcam derse o büyük mutluluk verir. Herkese teşekkürler, yaptığınız yorumlar, dostluklar, arkadaşlıklar ve bir takım şeyler için... Sevgiyle kalın... 

28 yorum:

  1. 3.yılın kutlu olsun o zaman sana ve aynı zamanda iyi bayramlar :)
    Burada su an için erken ama ilk blog maceramda blog yollu gelen her mailde sanırım ağlayacak kadar mutlu oluyordum (Beni okuyan insan var gerçekten düşüncesi sanırım bunun temeli) hatta google aramaları bile saçmalık ötesi olmasına rağmen mutlu ediyordu beni. Su an da öyle tabi de o zamanlar küçüktüm bir de girdiğim havaları düşünebiliyor musun ahahahahahahah.
    Ama gerçekten eleştirel ve yapıcı yorumlar ya da reklam amacı olmadan söylenen 1-2 cümle gibisi yok bir blogger için :)
    4.yıl da olmazsa 5.yıl için cidden bir şeyler yapılır ama o da kafanın bir köşesinde ufaktan dursun bence :D
    Tekrar nice mutlu, huzurlu, yeni takipçili ve güzel ortamlı yıllara :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vayy benim İstanbul'lu Mezun Bekar blogger arkadaşım teşekkür ederim, iyi bayramlar. 3 yıl bana çok şey kattı cidden. Yorum cidden önemli, hani yazılarım yorum aldığını görünce garip bir gülümseme beni de alır. Küçükken havalı bir veletmişsin o zaman :))

      #yorumunayorumyaparım mantığı olmayan yorumlar her zaman candır. :)) 4 te yapmazsam 5 değil 15 te de yapamam :))) Para olmalı şart ki şart para :)) Teşekkür ederim bir kez daha varol :))

      Sil
    2. Evet evet "ben şimdi yorum yaparsam o da bana yapar" düşüncesi olmadan yapılıyorsa bi yorum al sana mutlu olmak için çok basit bir sebep :D
      En kötü standartları biraz düşürüp klüp yerine pub ya da kafe gibi bir yer düşünülebilir ahahahahaha. Hemen öyle kestirip atma çocuğun için küçük bir şey bu da :P

      Sil
    3. Zaten diğer türlü yazılarda yorumlar genellikle: "Çok güzel yazı teşekkür ederim, bana da beklerim..., sanırsın kızır gününe bekliyor :) ) Bir ara çok güzel yorumlar alıyordum hatta yazdığım yazıdan bile güzel yorumlar ama o bloggerlar yok oldular galiba benimde vaktim geliyor yavaş yavaş...
      Bu arada ben öyle pub değil bütün bloggerları toplayıp Zemzem party yapıcam, camiye gidip iki rekat namaz kıldıracam :))) Sponsor olursan kafe düşünülebilir. :)))

      Sil
  2. Yeni yaşın kutlu olsun diyelim. Bak ben de bu Ruhsuz Atmaca ismini neden seçtiğini merak ediyordum. Öğrenmiş olduk :)

    Nice senelere kardeşim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Herkese farklı bir açıklama yapıyorum, çünkü bir nedenle açılmadı aslında ama ismin en temel geliş nedeni bu. :))) Seneler senin olsun, darısı başına... :)

      Sil
  3. İyi ki doğmuş o zaman :D
    Nice birlikte yıllara :))

    YanıtlaSil
  4. Nice senelere dostum
    Bir Ruhsuz Atmaca kolay ruhsuzlaşmıyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim varolasın, cidden kolay olunmuyor :))

      Sil
  5. İyi ki 3 yıl önce bu blogu açmışsın o zaman. 19 temmuzda açmışsan senin blogun burcu yengeç o zaman :D yengeçlerin dogasına ters ruhsuzluk. Duygusallığını saklıyor bu blog bence asdfhgh

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haha teşekkür ederim. Normal burcumda yengeç, eğer bu ruhsuzluğu ifade ediyorsa kapıyayım başka bir tarihte açayım o zaman, duygusallık mı o da nedir? :)))

      Sil
  6. Nice "mutlu ve bloglu" yıllara, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim varolun, hepimiz için niceleri olsun :))

      Sil
  7. Merhaba :)
    Bende bloguma fidan derim.. Ve bence meyvelerini almaya erken başladık.
    Ben biraz ara verdim. Dönmeyi düşünüyorum şu sıra. :)
    Yzmayı özlemişim açıp bakınca anladım.
    Ve.. nice güzel yıllara.. ve tavsiye. kapatma kararınız varsa bunu hiç ama hiç haber vermeyin olur mu... dönmek de gitmek gibi anlık olur..
    Sevgi ve saygıyla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, ara vermek iyi oluyor bazen umarım sorununuz varsa halletmişsinizdir. Ya eğer bir şey söylemeden gideceksem kendimi çok kötü hissederim, en azından bir kişi bile merak edecekse onun merakını gidererek gitmek en iyisi... Yazmaya devam,,, Teşekkürler bir kez daha :)))

      Sil
  8. 3. yılın kutlu olsun hemşehrim :)
    Anlamlandıramadığım bir şey var. Özgürce uçan bir atmaca görebilmek zor olduğuna göre sen atmacanın hangi haline hayran oldun?
    Sahibinin kolunda ayaklarından bağlı bir vaziyette etrafına kin dolu bakışlar fırlatan haline mi? Hüzünlü ve yerinden memnun olmadığını belli eden bakışları onu güçlü mü kılıyor?
    Ve yeri gelmişken belirtmek isterim ki atmaca avına karşıyım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, hemşehrim, darısı başına :) Özgürce uçamadıklarını nerden biliyorsun ki! Ben Atmaca'nın esasen duruşuna ve bakışlarına hayranım.

      Ya orası öyle ama av hayvanı olarak kullananları bir kenara bırakırsak gerçekten onu dost olarak sevenler olduğunu görmemek mutluluk verici. Bunu şundan diyorum, ilerde nasip olursa bende bir Atmaca alabilirim. Bilinmez bir sevgi var bende hani insan olmasan ya da bir şekilde vücut bulmak istensen ne olmak istersinin cevabı Atmaca İşin şakasını bir kenara bırakırsak Atmaca yı öldürene, avlayana bilmem ne yapanın canı cehenneme gebersinler...

      Sil
  9. O duruşun o bakışın içinde neler neler yatıyor huzursuz hayvan ben yakından inceledim çok düşündüm acıdım atmacaya ondan böyle gevezelik ediyorum yani :D
    İnsanlar onu dost niyetiyle sevse ne yazar vahşi bir hayvan ve doğaya bırakılması gerekiyor onu yanı başımızda gezdirdiğimizde kendimizi mutlu etmiş oluyoruz, hiç yoktan dinleyicimiz oluyor, arkadaş oluyor ama onun için aynı şey geçerli değil evcimen değil bir kere neden insan sevsin ki?
    Benim fikrim böyle hemşehrim ama al yine de aldığın atmacanın gülümsediğini fark edersen haber et bana ama sanmıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen bakmışın acımışsın empati kursaymışsın aşık olurmuşun :)) Öyle ama bu kuşları seven cidden mutlu eden insanlar var insanda bilinir ki vahşiydi, ama eğitildi, hayvanlar içinde bu geçerli. Hor davranmadıktan sonra Atmaca ya bakanları besleyenleri severim. Benim aldığım Atmaca ile ikimiz dağların yolcusu olacaz o yüzden sıkıntı yok... O bana uçmayı, sert bakmayı ve ruhsuz olmayı öğretcek :))

      Sil
  10. Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, niceleri sizin olsun :)))

      Sil
  11. oleeey nice senelere maşallah 3 yil supersin. son yazimda da sende bahsetmistim son yazıni kacirmisim yaa gec kaldim kutlamaya ozur coook ^-^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ara zaten performansın düştü eski başkan :))) Teşekkür ederim, yaşlanıyorum galiba :)))

      Sil
  12. Gecikmeli de olsa uğrayıp kutlamak istedim. Tıpkı blogu 2 yılının ardından keşfettiğim gibi.
    İyi ki başlamışsın yazmaya. Kutlu ve daimi olsun! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim geç olsun güç olmasın, nice yıllar senin blogunun olsun :)))

      Sil

Yorum Kuralları
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.
*Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa İletişim Formunu kullanın.

Reklam