8.07.2015

#saçmalamaca

Malum blogger okurlarının bu blogda her girdiklerinde karamsarlıkla karşılaşıyor, ara arada olsa pis esprilerle, yaşadığım ilginç görünümlü olayları yazarak birazda olsa onlara blog içersinde geçirdikleri 10-15 dklık süreyi mutlu kılmaya çalışıyorum. Bunu ara ara yapıyorum çünkü çokta mutlu olan ya da espri yapabilen biri değilim. Neyse isteyen mim gibi de değerlendirebilir bu yazımızda #saçmalıyoruz, yani son zamanlarda yaşadığımız saçma olayları anlatıyoruz bakalım neler bekliyor bizi...



#selfiçıbığı
Herhalde gelişen dünyada popüler olan her şey kullanımlık mal olarak hayatta yer buluyor. Hem de çok hızlı şekilde yer bulup çok hızlı bir şekilde kayboluyor. Bunlardan en belirgin olanı son zamanlarda Taksim'de çokça gördüğüm Selfie Çıbığı ve 15 lira. Mezuniyetten sonra iş kapılarının kapanmasıyla aslında arkadaşla işe girişecektik ama alanlar çoktan parsellenmiş. Selfie Çıbığı sayesinde milletten "Gel hele babo iki rekat selfie çektirelim..." sözlerini çokça duymamız mümkün ama saçma... 
Selfie Çubuğu
Alan pişman, almayan bin pişman... 

#klimaçarpar
Aç aç aç şu klimaları ferahlat bedenleri, ama sonra neden cır cır oldu zalım beden, kapa kapa kapa, ah bir karın ağrısı ah bir karın ağrısı. Bir diğer saçmalığımız da yaz ayının çokça tekerrür ettirdiği klima çarpmaları, tutulmalar. Bir insanın aşkına tutulması gibi tutulur insan klima altında hayallerine. Ama velakin sonrasında yaşattıkları için ne diyoruz, ama saçma... 
klima çarpar
Yattım Allah çarpma beni...
#orucututuruykuya
İnanan her insan eğer orucunu, ibadetini buna göre yapıyorsa, yaptığı ibadetin hakkını vermesi gerekir. Gel ki bu konun saçmalığı Ramazan ayında "Napalım,  orucu uykuya tutturmamak için sanayi de işe girelim mi?" şeklinde bahanesi olurken, ramazan sonunda erken kalkmalar faaliyetler faaliyetler. Bu yüzden ne diyoruz, orucu normalleştir o zaman keyif alırsın ondan bu yüzden bunu yapanlara ne diyoruz ama saçma...

#numaralarsilindi
Hayatımıza giren akıllı telefonlarla anormalleşen insan türü artık kendisini kamburlaştırmaya başladı. Günümüz akıllı görünümlü telefonlarımızın en temel sorunu bu akıllı telefonları kullanmayı bilmeden, başka bir tabirle kullanma kılavuzuna bakmadan çata pat kullanma şekli sonuçlarıdır. Genellikle en çok görülen şey "tel fabrika ayarlarına döndü bir zahmet tellerinizi mesaj olarak atın gardaşlar" oluyor. Burda elemanımız numarasını istemeye korktuğu gızların bir umut tellerini yollar bekleyişidir. Ama tabi yine bize hüsran, yine bize hasret. Bari şu telefonu aldın numaraları dışa aktarmayı öğren gardaş, bundan dolayı ne diyoruz, ama saçma...
Komik Caps
Gelsin güzel kızların numaraları... 
#yürümeler
Yoğunluktan çok fazla blog okumuyorum, birkaç gündür biraz boşluk oluştu bloglara ve onlara düşen yorumlara bakıyorum. Aman Allah neler neler gördüm, yürümeler bir yürümeler. yapmayın bari mailden yapın bunu bu yüzden bunu yapanlara ama saçma... diyoruz...
Komik Caps
Yanlış anlamayın ama yürüyorum size...
Evet son zamanlarda yaşadığım saçmalıkları, biraz olsun okuyanları neşelendirsin diye yazmaya çalıştım, umarım keyif almışsınızdır. Yazının tek amacı güldürmektir, sizinde yaşadıklarınız varsa yorum formunda benle paylaşabilirsiniz, çok teşekkür ederim... Sevgiyle Kalın... 

16 yorum:

  1. VALLA HUYSUZ EVLAT,BEN DE TERS VE İSYANKAR BİRİ OLDUĞUM İÇİN(YAŞ 64 HALA SAVAŞIYORUM.AMA NEYLE İNATLAŞTIĞIMI BİLMİYORUM.)NORMAL OLMAK MARİFET DEĞİL.SIRADAN İNSANLAR YORUYOR.ŞU TÜFEĞE BENZER ŞEYİ ANLAMADIM AMA İLGİNÇTİ.NEYSE NEŞELENDİM BEN GİDİYORUM.KENDİ KARANLIĞIMA.BYE BYE.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İsyankarlık kabullenmemeyi getirir, varsın böyle olalım, sizin isyankarlık deneyim kokuyor o yüzden haklı bir haliniz var. Sıradan insanlar, insan olmayı beceremeyenler yoruyor bizi ne yapalım :) Tüfeğe benzer şey günümüzde selfie çılgınlığının aracı bir icat. :))

      Sil
  2. Bir ürünü satmak için önce pazar gerekli. Bu yüzden önce pazar oluşturuluyor. Sonrasında o pazara hiç ihtiyacımız bile olmayan dandik şeyler koyuluyor selfie çubuğu gibi. Daha sonra ise sanki ihtiyacımız varmış gibi gösteriliyor. Kullanım yaygınlaştıkça ya bi selfie çubuğum bile yok diyecek durumu geliyoruz. Ama kimse de çıkıp niye almam gerek diye sorgulamıyor.
    Akıllı telefon kullanmaya gelince birçoğu ihtiyaçları doğrultusunda değil hava atmak gösteriş yapmak daha iyi fotoğraf çekmek için gidip para veriyor. Kullanmayı bilmediği için tabi rehberim silindi diye ortalıkta geziyor. Ama tabi telefon akıllı olunca kendi aptallığını da öngörür salak rehberini yedekle her ihtimale karşı elinde dursun diye bir uyarı bekliyor demek ki.

    Bu yürüme olayı da her yerde var aslında kişinin karakterine bağlı.

    Bu kadar saçmalık arasında en azından bu yazı anlamlı olmuş. Eline sağlık kardeşim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lanet olası kapitaller, vallaha bu selfie çubuğu işine girsek aç kalmayız, işin şakası artık biz hiçbir şeyi sorgulamadan, anlamadan, anlamlandırmadan hayatımıza sokuyoruz, bu gibi şeyler olduğu gibi aşk hayatımızda bu durumda. Akıllı telefonları akılsızların elinde böyle oluyor maalesef, sanallaşan bedenler oluyoruz, hakkımıza hak getire...
      Yürüme olayları yüzünden artık bloggerlar tanışırken dur diyorum yanlış anlaşılmayayım falan diye paranoyaya dönüşmeye başladı. Zamanında az kalsın bende yaşıyordum yürüme olayını da neyse o duruma düşmedim :))
      Teşekkür ederim, okuyanlar karamsarsın karamsarsın deyince araya bir neşe katmak gerek... Gülelim ağlanacak halimize teşekkür ederim varolasın :)))

      Sil
  3. Karamsarsın ya da değilsin benim için önemli değil. Ben yazdıklarını okumayı seviyorum. Sen de fazla kafana takma. Geçen de bir yorumda bana agresifsin demişlerdi. Ben de agresif olduğum halde olmamış gibi yaparsam size hislerimde ve düşüncelerimde yalan söylemiş olurum diye cevap verdim. O yüzden karamsarlık agresiflik gibi duygularını saklama derim. İçinden geldiği gibi yaz gitsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, ama hani karamsarlıktan çok çekingenliğim yok, yaratılışım bu ben yaratılış olarak kötümserim, çok iyi durumda bile. Sadece okuyan insanlara hani hep bu karamsarlıkta boğmaktansa birazda değişik şeyler sunmak gerekir, yoksa benim gibi 5-6 kişi daha olması dünyaya zarar. :) Bu blog varsa bu karamsarlık, kötümserlikte olacaktır, ama ara ara bu saçmalamalar olacak tabi :))

      Sil
  4. Selfie çubuğunu ilk gördüğümde aklıma hemen aa bunu çeşitli şekillerde kullanabiliriz düşüncesi gelmişti kitap taşıma tutma gibi mesela yani bence mümkün :)
    Yok artık şu an ilk defa duyuyorum telefon şeysini çok şaşırdım , bazen yeni numaram bu diye mesaj geliyor diyorum eski numarası yoktu ki niye yeni numarasını göndermiş bu tür şeylerde de amaç aynı olabilir aslında vay be korkulur doğrusu ..
    Benim de günlük hayatta çok güldüğüm şeyler oluyor ama hiç yazmak aklıma gelmedi bi düşeneyim ben bunu
    Ayrıcaaa ,konuyla alakasız yorum yazma uyarısını görmezden gelerek , üç adet uçan karıncayı eve dönüş operasyonuyla ait oldukları yere geri göndermenin huzurunu yaşıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selfie çıbığı düşüncen muazzam bayıldım. Ama öyle olsa Taksim de bu kadar satılmaz. Telefon olayı eğer facebook kullanıyorsan çokça görebileceğin bir şey. Yeni numara olayı bu durum dışında. Sen düşün ve yazınca haber et :)
      Boşver onu zamanında yazmıştım düzenlemedim bak mübarek ramazanda büyük hayra girdin ama bunun ispatını bekliyoruz. :))

      Sil
  5. Karamsar paylaşımdan sonra saçmalıklar içimizi açtı :)

    Akıllı telefon girdabına kendine kaptıranlardan biri olarak dışa aktarma olayında hala iyi sayılmam ama mailimde yedeklenmis duruyor. Hala bir selfie cıbığım da yok. Kalabalık ortamlarda ihtiyaç duyuyorum ama tek başına selfie çekilen biri olmadığım için hala almadım. Ama aklımda :)

    Klima akdeniz insanı için vazgeçilmez teknoloji ürünü. Cırcır olmamak için serinleyince kapatsın insanoğlu ne gerek var fazla çalıştırmaya :)

    Oruç tutmayali epey sene oldu. Uykuya tutturcagina insanlar hiç tutmasın diye düşünüyorum ama sonucta herkesin inanış ibadeti kendine bana susmak düşer; )

    Bloggerda twitterda vs. yürümeceler bitmesi bitmicek galiba :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saçmalamak gerek ki biraz olsun delirelim şu dünyada. Al selfie çıbığı sende gir bir çarkın içine. :) Klima çarpar, diyorum susuyorum :) Oruç tut, uykuya da tuturacaksan ama orucu bireysel tutma, tut sonra git arkadaşlarınla hep beraber iftar aç, sahur yap, gün boyu uyu ama bunları yap o zaman bir ömür anlamlı oluyor :)) Ben genellikle twitterdan yürüyorum, bloguma zarar gelmesin diye :))

      Sil
  6. Sevdim bu şaçmalamalar yazısını :)

    En çok #numaralarsilindi'ye güldüm, #yürümeler'de ise koptum! Sahi var mı böyle yorumlar. Tüm sosyal medyadan kopup, blog yazma sebebim seviyeli oluşuydu halbuki...

    Özellikle iş ortamında numaralarsilindi'ye ilaveten, bir de numarannedensegözükmedi var. Bunu duyunca da içimden kahkahalar savuruyorum.

    Bu arada, sevgili kapital dünya düzeni, numaralarsilindi'yi de paraya dönüştürme metodları geliştirmiş. Geçenlerde bir yakınımın başına geldi. Her nasıl olduysa tek dokunmayla tüm rehber uçmuş. Operatör bayilerine gidiyorsun hemen. Belli meblağ karşılığı yükleyiveriyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim :)) ben google plusta çokça görüyorum da blog yorumların da ilk :)) bloggerda bunun çok olması gerek çünkü moda bloglarinda kendi fotolarını paylaşıyor ama yorumlar denetimli olduğu için bunları görmek zor.

      # numarannedense gözükmediyi yeni görüyorum bak :))

      Her ihtiyaç bir ticarettir :)))

      Sil
    2. Hmm moda blogları bir nebze buna imkan sağlayabilir de, en azından benim yazılarım neticesinde böylesi yorumlara denk gelmedim.

      Geçen birini aradım iş için. İlk önce tanıyamadı ki adımı zaten söylemiş olmama rağmen. Sonra da "yaa seni 4 kez kaydettim ama #numarannedensegözükmedi" dedi :)

      Sil
    3. Adını söylemene rağmense sıkıntı :))) O zaman yeni saçmalığımızın adlarından biri #numarannedensegözükmedi, ama şunu sormak gerek aranızdaki ilişki resmi iş ilişkisinden ibaretse bilinçli anı kurtarma kelimesi de olabilir bu bak :))

      Sil
  7. Son yazdığına kahkaha attım, cidden başına geldi mi :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kahkaha önemli tabi :)) Başıma geldi hemde beteri de onu ilerleyen zamanlarda belki yazarım :))

      Sil

Yorum Kuralları
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.
*Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa İletişim Formunu kullanın.

Reklam