16.08.2015

Bla Bla Bla Üç Nokta

Bir akıl tutulmasıdır insanlık, hem de öyle bir tutulma ki daha nereden geldiğini bilmeden nereye gideceğini düşünen mahluklar sınıfı... Nedendir bilinmez kendisi çokça sever zulmü, kendisi çok sever açgözlülüğü, kendisi çok sever övünmeyi, kendisi çok sever çıkarlar uğruna soyunmayı, kendisi çok sever bla bla bla üç nokta.

Artık neye üzülesim geldiğini düşünemez bir hal almaya başladı hayatın. Gülüyoruz eğleniyoruz, güzel hoşta neye? niye? Her gün bir önceki günün tekrarını oynadığımız bu hayatta yenilik arayışı neden? Ve biz niye böyle bir hal aldık?

Oysa hep çocuk kalasım varken beni neden büyüttü annem, oysa hep çocuk kalasım varken bana neden dünyanın kötü olduğunu gösterdin babam, neden bana iyi ol! derken, karşımdakilerin aslında birer cellat olduğunu söylemedi. Neden benimde kötü biri olmam gerektiğini söylemedi, neden anne? neden baba?
Mum Işığı
Ne olduğunu bilmeden, ne olmaya çalışıyoruz...
Oysa ile yine başlayan bu paragrafta bari çocukluğuma yönelik olsun. Oysa ben çocuk kalmalıydım, tek derdim kumandayı babama kaptırıp açtığı haberler yüzünden izleyemediğim çizgi filmim olsa, tek derdim çok terliyorum, üzerimi kirletiyorum diye annemin dışarıya izin vermemesi olsa, tek derdim, bir türlü denkleştiremediğim elli kuruş yüzünden alamadığım çikolatalı gofret, meybuz olsa. Tek derdim beni oyuna almayan çocuklar olsa, tek derdim mahalledeki o süslenmiş sek sek oynayan kızlara aşık olmak olsa, tek derdim bla bla bla üç nokta.

Evrildim artık ya da evrildik mi desek, artık boğuluyorum, zevk falan da aldığım yok bu lanet hayattan. Bir nevi boğuyor beni, dünküler kalmadı, artık onlar yok. Belki de unutamadığımdan ya da bu geleceğin insanı olmadığımdan bu kadar saçma isyan, ee o zaman ne diyeyim bu hayat için manası yok, bla bla bla üç nokta.
Duman-Manası Yok

18 yorum:

  1. Güzel şarkı, güzel ama karamsar yazı.
    Belki de manalar doğru zamanı bulunca kendiliğinden, tıpış tıpış geliyordur. Olamaz mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karamsarlık artık benim genlerimin bir parçası diyorum, kötümserlik hal aldı bedenimde, bilmiyorum son 2 aydır yaşadıklarım ve yaklaşık 5 senedir süre gelen olaylar ciddi yıprattı beni, belki de olmak istemediğim bir yerde olmaya çalışmak zorunda olmak bu durumlara yol açıyor.

      Bendeki manaların doğru zamanı herhalde 80-90 yaşında ya da mezarda bir araya gelip anlam oluşturacaklar, herhalde.

      Sil
    2. Hayıııır öyle deme yahu! Bence tüm bu karamsarlık Ağustos'tan, sıcaktan :) Hem Eylül'e kaç gün kaldı ki şunun şurasında.
      Yaşadıkların eminim çok derin ve tesirlidir, saygı duyarım. Fakat, insan olma gereği, bir şekilde sıyrılmak gerekiyor kötümser duygulardan. Yazmak iyidir arkadaşım. Devam ;)

      Sil
    3. Haha uzun süredir hayatımda Afrika sıcaklarını yaşıyorum, bakalım bu kış gider diye umuyorum. :) İnsanlığın fıtratı bana verilen bu yapıya uygun değil, toplama bilgisayar mantığı parçalarım parçalarıma uygun değil :)) Yalnız böyle karamsarlığımın çoştuğu bir gün bloga son verecem o kötü, teşekkür ederim bu arada :))
      Not: Sevmek Zamanını izledin mi? geri dönüş alamadık olmadı :)))

      Sil
    4. Vallahi kalbin temizmiş! Tam da Sevmek Zamanı konulu bir mail yazıyordum sana :)
      Bloga son vermek lafını duymamış olayım. Fikirlerini yaz ki, biz de birşeyler karalayalım, ya da en olmadı biz de karamsar olalım :P

      Sil
    5. Ya bloglar her zaman son bulur da neyse ben bu lafı 3 senedir söylüyorum bunun içinde manalar bir araya gelirse mantıklı bir sonuç olursa ancak öyle kapıtacam :)

      Sil
  2. Seni anlıyorum demek yetermi bilmem ama Ruhsuz Atmaca kardeşim maalesef anlıyorum.Hayatın hiç çekilecek,akıllının zevk alacağı,kendini kandıracağı hali kalmadı.Bir kere önümüz ne ki sonumuz ne bilelim.Sıra ile yaşayıp,geçip gidiyoruz bu sahneden.Ben şahsen biraz aptal olsaydım da zevk alsaydım hayattan isterdim.Ya da senin de dediğin gibi kötü ve acımasız.Bizimkilerde hep,iyi olmaktan yana fetvalar verip kafamıza kazıdılar.Neyse,arada bir değişik hissetmemizi dilemekten başka çare yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel ve tamda istediğim şeyleri yazmışsınız cidden teşekkür ederim. Belki de sürekli iyiyi arama çabası bizim iyinin ne olduğunu bilmediğimizde ötürü bu denli karamsarlığa etti, temennim o dur ki keşke hep çocuk kalsak dertlerimiz basit olsa.

      Sil
  3. çocukluk gerçekten bir başka.Bazen acayip özlüyorum.O zamanın dertleri bile şirin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birde bana sor, özlemi bıraktım mumla arıyorum. :))

      Sil
  4. küçükken de o saydıkların sana ağır geliyordur mutlaka. büyük,dertler de büyüdü. orantılıyız hayata karşı. demekki direnebilecek,dayanabilecek gücümüz de var. farkına varabilmek umuduyla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok küçükken cidden çok dert değildi benim için çok takmazdım böyle şeyleri oyun gelirdi, ama büyümek birde son zamanlarda artık güven sorunu yaşamak artık biraz zorluyor beni. Teşekkür ederim değerli yorumunuz için.

      Sil
  5. Yazıyı okuyunca beynimin en köşesine tıktığım görmek istemedigim sorunlar sanki bir bir tıkıldıkları yerden kurtuldular. Neden niçin yaşıyoruz gibi filozofların ettiği lafları edemem çünkü onların düşünmekten başka yapacak birşeyleri yoktu :D Ama herkes gibi çocuklugumu özledigimi inkar edemem. Salaktım falan ama iyiydim ya :p

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neden sürekli kendine oydum buydum deme üzerinden gidiyorsun, bence sen salak falan değildin, sen akıllyıdın etrafındakiler sıkıntılıydı :) Duymuyayım bir daha... :)

      Sil
    2. ruhsuz ruhsuz ruhsuz...

      tamam salak degil de saflığım tutuyordu arada. çok mu diyorum kendime şuydum buydum diye? hiç farkında degilim :D

      neyse yeni yazı yaz artık :D ya da bana biraz film önerir misin?
      öyle film olsun ki, bittiğinde içime öküz oturmuş gibi hissedeyim :d

      Sil
    3. Artık böyle şeyler deme kendine en ufakta olsa.
      Bu ara moralim berbat haftasonu belki yazarım belki yazmam, iyi hissetmiyorum kendimi; sana film olarak Leon tam öküz oturtmalık film izlediysen onu, Piyanist, Can Dostum (iki tane var, 2011 de olan film) , Berlin Kanatlarımın Altında, Animasyon olarak: Ölü Gelin, Pariste Çılgın Mecera eğer hepsini izlediysen başka önereyim listeme bakmadan aklıma gelenler bunlar.

      Sil
  6. yaa evet be ruhsuzum manası yok cidden hayatın, dolayısıyla manasız dertlenmemek lazım ;)

    YanıtlaSil

Yorum Kuralları
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.
*Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa İletişim Formunu kullanın.

Reklam