30.09.2015

Yersiz Yurtsuz, Dertsiz Dinsiz

Bazen diyorum ki kendi kendime: "Bu hayat nasıl sonlanmalı?" Ne olmalı da ben bu hayatın sonuna "Game over!" yazdırmalıyım. Bir şırınga mı? bir zehir mi? bir kurşun mu? yoksa aşırı bunalıma girip, aşırı anlam yüklediğim bir intihar mı? Sevgiyi söylemiyorum o yok zaten hep halüsinasyondu zaten bu hayatta...

Sanki güneşe her baktığımda, nerde bir manevi yönelme gördüğümde kötülük gel bana der, gibiyim. Hüznü çağırır ona yönelir oldu hayatım, umutlar zaten hep öteki bahara kalmıştı, artık olmayan bahara da bir umut bulmaya gerek kalmadı.

Belki de bizim hatamız hep övündüğümüz ve sürekli bir statü yarattığımız: "İnsan düşünen bir varlıktır!" söyleminde saklıdır. Düşünüyoruz da ne oluyor, keşke düşleyebilsek. Ne başımıza gelse hep o düşüncelerimiz yüzünden gelmiyor mu? Ne yaparsak, ne istersek ve ne arzularsak bu lanet düşünceler yüzünden gelmiyor mu?
Mein Herz Brennt
          Keşke düşleyebilseydik...
(Foto: Rammstein-Mein Herz Brennt Klibinden)
Savaşlar, ölümler, haksızlıklar, zulümler, aşklar, bunalımlar... Hep bunlar bizim bu düşünce yaratımımızdan kaynaklanmıyor mu? Haksız yere yarattığımız haklar hep bizim düşüncemiz değil mi? Oysa sadece sabahleyin kalkıp belli bir saat otlayan inek olsak ya da tek derdi sadece kışa hazırlık için yemek toplamak olan karınca gibi olsak ne olurdu...

İnsanoğlu ah insanoğlu, nesin sen neyin var senin! Keşke düşleyebilseydin bazı şeyleri belki o zaman hayatın sonu konusunda bir takım öngörüler olabilirdi. Sonu görmek önemli midir? bunu da bilmiyorum, hele ki her gün birbirini geçmeye çalışan bu düşünen varlıklar arasında hiç. Peki ne olacak, ne olmalı ya da olmamalı?
Sevgiyle Kalın...

Rammstein-Mein Herz Brennt

18 yorum:

  1. Düşünmedik mi tamamen düşünmüyoruz, düşündüysek de en ince ayrıntısına kadar. Önce bu ikisi arasındaki kararı tutturmaları lazım insanların bence yoksa düş kurmayı da aşağı görüyorlar.
    Klip çok dramatik geldi. Bir koşu anlamına bakayım şarkının :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani şöyle diyim düşünüyorlar ama istedikleri ölçüde, zulüm, ölüm onların düşünceleri; düşlere gelirsek onların yerini de düşünceleri almış durumda. Rammstein candır, bu şarkının sözleri de dramatiktir... :)))

      Sil
  2. Rammstein dinlemekten hep bu fikirler :) Biraz da Beirut dinlemeyi deneseniz, belki katkısı olur güzel düşünceler için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya seviyoruz ne diyeyim. :)) Önerinize de bakarım ama şuanki psikolojik durumum hep bu şarkılara endeksli galiba hayatımdaki pozitiflikler artık yok oluyor.

      Sil
  3. Depresyona gireceğimi anladığım an bir demet akalın şarkısı açarım, havaya girer kendime gelirim :D Rammstein falan beni bozar :p

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kim, Türk mü kızım :))) herkesin depresyon havası farklı, yalnız bu ara zihinsel olarak ciddi ciddi yoruldum. Rammstein candır, her zaman iyi gelir :))) Dinle sevecen:
      Not: arkadaş lily hesapları kapatırken bize sana ulaşabilecek bir hesap bir işaret bırak...

      Sil
    2. Demet ablamız canımız kanımız ayıp şu söyledigin yani :D Rammstein ilk dinlemem degil, biraz dinlemişliğim var ama bana göre degil pek.
      Nota cevap: işaret? Hemmen agabey! :D Nasıl olsun nasıl istersiniz işaretinizi? Sipariş alınır, kargo gecikir yolda kalabilir :p

      Sil
    3. Benim canım kanım olmadığı kesin ama alana da mani olmadığım daha kesin. Bilemiyorum ama Rammstein candır yani hele ki şu performansı offf offf :)

      En azından twitter hesabını falan kapatma ordan iletişim kuruyorduk yılda bir :)

      Sil
    4. Ben almancayı sevmiyorum ondan ısınamıyorum galiba :)
      Twitter açaydım iyiydi de açmayacağım ya iyi böyle. Mailleşiriz , buralardayım daha.

      Sil
    5. Almancayı bende sevmiyorum ben Rammstein ı seviyorum :)))

      Ohoho bari özel bir şey aç üç beş kişi ekle, ama açmayacaksanda iletişimi koparma bu benim için kafi. :)

      Sil
    6. Ahaha sana rammsteinle mutluluklar o zaman :D

      yeni bir adres açmak için çok yorgunum :) ya sana burdayım diyorum niye inanmıyorsun arkadaşım :))

      Sil
    7. Mutluyum Rammstein dinlemekten :))
      Tamamdır karar senindir iletişimi koparmayalım, dedeye sahip çıkalım :)

      Sil
    8. Yaşasın iletişim! :D

      Sil
  4. Derin düşüncelerin var abi. Yazılarına ara ara bakıyorum da sanırım fazla benziyoruz birbirimize. Neyse ara ara yine uğrayacağım. Kendine iyi bakın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Düşüncelerim beni çok yaralıyor, anlarsın halimden. Her zaman beklerim sende kendine iyi bak görüşürüz. :)

      Sil
  5. Bu şarkıyı dinleyip bu yazıyı yazmamak olmazmış :) Ben sonuna gelemedim şarkının bu arada :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu şarkı hayatımı karartıyor bazen :) Şarkının sonuna gelmeme olayını güzel oluşuna bağlıyorum :))

      Sil
    2. Hahahaha tamam öyle olsun bakalım :)

      Sil

Yorum Kuralları
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.
*Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa İletişim Formunu kullanın.

Reklam