22.10.2015

İnfial Yaptı Bir İntihar

Artık bu beden yaşamak istemiyor, neden bilmiyorum ama bu hayatı artık olumlayamıyorum. Herkes yaratıklaşmış bir halde, ucubeleşmişken nasıl olurda bu hayatta yaşayabilirim, "Bende varım!" diyebilirim. Herkes bulanıklaştı, istediğine Allah derken; istemediğine yAllah demeye başladı, yazık çok yazık...

Nasıl bir hal aldı  da bu hale geldik, kim kimsesizleştirdi bu beyinleri, kim bu beyinlerin içine virüsü yerleştirdi. Kimsiniz, nesiniz, necisiniz... Cidden bu hal kötü, insanlık kötü; zalimlik dolu, kin dolu, cinayet dolu bu hayat...

Yazık ki biraz düşünebiliyorum, ama bu da suç, çünkü iyiyi söylemek, zarar gördüğünü düşünmek suç onlara göre; kalbim acıyor bilemiyorum, ne yapacağım, ne yapmalıyım, düşünemiyorum artık. Belki de intihar bu bedeni özgürleştirir, korkularından uzaklaştırır, huzuru buldurur; çünkü cehennem bile bu varlıklarla bulunduğun ortamdan daha iyidir...
Mein Herz Brennt
Cenneti bu dünyada kaybettik...
(Foto: Mein Herz Brennt klibinden)
Hem ne olabilir ki bir intihar, güzel cümlelerle bezenmiş güzel bir intihar; hem gazetelerde belki büyük puntolarla yazar: "Atmaca özgürlüğüne uçtu...", "Bu hayat ve beden ona ait değildi..." Bir takım uzmanlarda çıkıp benim üzerimden toplumsal eleştiriler yapar ve kendi de dahil olmak üzere bu yaratıklaştırdıkları dünyayı konuşmayı düşünürler, hıh ama boş düşünürler...

Bilmiyorum, bir intihar ne kadar kötü olabilir ki; hem ölünce acımıyor galiba, yaşarken acımadığını düşündüğümüz gibi...
Sevgiyle Kalın...

57 yorum:

  1. Gazetelere düşebilmek için ölümünün olagandışı bir gizemi olmalı. Tıpkı... Tıpkı Sherlock Holmes romanlarındaki gibi! :))
    İntihar bir kurtuluş degil, kaçıştır. Kimden nereye kaçıyorsun ki? Cehennem bile bu varlıklarla bulunduğun ortamdan daha iyidir derken? Küçük bir kıvılcıma bile dayanamayan insan, cehennemi çok basite indirgemiyor mu sencede?

    İnançlı bir insan mısın Atmaca?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten ölsem de ne için olduğunu anlamayacak kadar gözleri kararmış ve leviathan, canavarlaşmış bünyeler ya anlamak istemezler ya da hiç bir şekilde anlamayacaklar. Öyle bir hale gel ki yaşarken cenneti elde edememek koyuyor, çünkü bütün bedenler benzerleşti. Hepsi artık bu dünyaya tapmaya bu dünyaya kul olmaya başladılar. Aslında çokta umrumda değil ama bana zararı artık hissedilir derecede olmaya başladı. Artık ciddi anlamda acıtıyor, hem de çok ciddi ve ne yapacağımı bilemiyorum. İntihar bir kaçış değildir aslında ama işte nedir onun adını tam söyliyemem, he kal savaş dersen ben vurduya kırdıya giremeyecek kadar zayıf ve çelimsiz biriyim.

      İnanç meselesine gelince Elhamdülillah. :)

      Sil
    2. Yaşarken cenneti kim elde etmiş ki?

      Senin şu aile meselesi mi hala? Bahsettiğin? Yoksa başka birşey mi? Seni intiharı düşünmeye sevk edecek kadar ne olmuş olabilir? Bence bir ara anlat ya çözüm bulalım bulmaya çalışalım.

      Bilmem, savaşman gerekmez her zaman. Pasif direnişte göstersen yetebilir çoğu zaman.

      Evinizindelisidrama.blogspot adresindeki delinin bir yazısında pasif direniş olarak adlandırdıgı bir yazısı vardı. Tanıdığım en dirençli insan. Ona bir göz atmalısın, sayın atmaca :))

      Sil
    3. Evet cenneti kim elde etmiş doğru ama onlar elde etmişler ki kimseyle paylaşmak istemiyor. Olayı sadece aileye bağlayamam ama çok çok büyük kısmını oluşturuyor, ama hani onun dışında gördüğüm insanlık, gördüğüm insanlar benim dışımda başkalarının yaşadıklarını duymak üzüyor beni, yoruyor. Pasif direnişi uzun zamandır yapıyorum ama acı veriyor. Yazının linki at bana bir ara.

      Sil
    4. http://evinizindelisidrama.blogspot.com.tr/2015/10/cant-stop.html?m=1#comment-form

      Burdan atmam sorun olur mu? Reklama girer mi asdfghjkl

      Yazdıklarına gelince.. Başkalarının acılarına üzüntülerine üzülmek onların acılarını sırtlanmakla eş değer. Bence. Ve buna değmez.

      Elinden gelen varsa yap tabii ama yoksa kendini kahretme yolunu neden seçesin ki?

      Na buraya yazıyorum, senin kesin yükselenin ya balık ya da yengeç. Çok duyarlısın. Cidden. Takdir ediyorum. Ama sana zarar bu dostum.

      Sil
    5. Burdan yazman sıkıntı değildir görenlerde okur belki yararlı yazıysa işe yarar. Başkalarının acılarına üzülmeyeceksek insan denen varlıklar neden bir arada yaşıyor sorunu ortaya çıkar, diğer türlü onlar gibi oluruz. Ben yükselen alçalan olayından anlamamda burcumun yengeç olduğunu söyleyebilirim. Zaten büyük ihtimal bu duyarlılık yüzünden otuzumda tahtalı köye adım atıcam, dostumlu cümleler ayrıca şekli katmış :)

      Sil
    6. Iıı yararlı mıdır bilmem de blogun sahibinde çok garip bir enerji var. Huzur veriyor sanki insana. Ve çekmesini istemeyecegim kadar çok acı çekiyor. Yine de enerjisi insanı tüketen türünden degil. Neyse..

      Ya üzülme demiyorum ki kendini yıpratma. Böyle dememe bakma gerçi kötü olaylardan bende etkileniyorum ama ona takılıp kalırsam yerimde bile kalamıyorum direk dibe çekiliyorum. Pek sevmiyorum bu durumu o yüzden elinden gelen birşey varsa yap yoksa geride bırak diyorum kendime. Etikliği tartışılır tabi. Saat kaçta dogdugunu biliyorsan internette direk hesaplayabiliyorsun. Kolay birşey yani.
      Eh büyük ihtimal. Ehöm burda sana yalan söylemem gerekiyordu sanırım. Hala ögrenemedim be. :p
      O benim yeni imaj. Nasıl? :D İşsiz lily karakter degiştiriyor işte asdffgjkl

      Sil
    7. Ne dersek diyelim eğer bir olayda varsa hüzün ne dersen olur boş, acı veriyor bazı şeyler bakalım sonumuz ne olur meçhul, burç hesaplamasını boş ver. Karakter değiştirmeyelim onu tarza yansıtalım, ayrıca okuyacan işi boşver :)

      Sil
  2. Bu insanlarıda yani kötüleri görmemezlikten gelemiyoruz ve maalesef hep etrafımızdalar hatta hayatı güzel ve iyi giden insanların yaşamını bok ediyorlar.
    İntihara gelirsek bu sadece gitmek seni memnun eder kalan sevdiklerini ise mahveder.
    İntiharı ise ailesinde yaşamış biri olarak söylüyorum
    :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu dünyadan en azından bu insanlardan farklı bir yere gitme ihtimali aslında intihar, ya da delirmek, deli olmak o zaman işte insanlar ciddiye alınmıyor, takmıyorsun. Gelirsek düşüncene doğru ama ne yapmak gerek can yanınca ne yapmak gerek?

      Sil
    2. Canımız hep en derinden yanıyor
      canını yakan insanında bir yanma noktası varmış sende onunkini yak
      Merak etme kötülerin canları bile bu dünyadaki en saçma durumla yanabiliyor.
      Ama ben delirdim istiyorsan sende delir.
      Gayet deli bir şekilde takılıyorum.
      Sen ne tuhaf kızsın damgasının hakkını veriyorum

      Sil
    3. Can yakmak çok zor, birde çok zaman alır ama işte ne bileyim, zor ya insan hayatı, hele ki yanlış bir dönemde yaşama katılman işin içine ediyor.

      Sil
    4. Boşver sen onlar gibi olma kötü olma.
      Hayatında inşallah o kişiler gider hayatın düzelir.
      Yalnız genellikle hiç gitmezler benimkiler kovuyom gidiyorlar uzaktsn bile kötü etkileri var.
      Ama onları kim takar le yan çoktan delirdi

      Sil
    5. Bakalım ya yılmak kötü bir şey cidden yıldım, umarım seninde işlerin yoluna girer ama bu bela virüs gibi bir şeydir; kurtulmak çok zor. Yine de güzel yorumların için teşekkür ederim.

      Sil
    6. Biraz onları değil kendini dinle.
      Benim duruma gelirsek onları ar damarınıda çatlattım ama yine etkileri var aynen gitmeyen virüsler.

      Atmaca bey birşey değil ben sana her zaman yorum yaparım:)

      Sil
    7. Kendim olmaya çalışırsam başkaları da zarar görür ki bunlar sevdiklerim, bakalım hayırlısı demek önemli ama zihinsel olarak ciddi yıpranmalarım var ne olur hayırlısı, hakkımızda hayırlısı, yine teşekkür ederim genç insan. :)

      Sil
    8. Dostum sen yengeç misin ee bende yengecim:)
      Zaten bizim baştan bu durumlara girmemiz muhtemel:/

      Sil
    9. Yengeç burcundan çok çektim herkesin ilk söylediği buydu bana, bu konuda kaderci olabiliriz :)

      Sil
  3. Bana hiç yabancı olmayan bu eylemin safhalarını, daha onyedi yaşımda geçirmişliğim ve birebir denemişliğim var..Eleştirel yorum alma ihtimalin fazla olsa da,seni bu duyguya iten nedenlerin tamamını bilemesem de,en azından dünyanın şu anda bulunduğu kaos ortamı,tüm devletleri idare eden!!!seçilen kişilerin,gizli güçler?tarafından insanlığı getirdikleri şu duruma bakarsak, herkesin tahammül edeceği bir durum değil.Zaten yaşamın gizemliliği bizi boğarken,hangi inanç bizi,hangi aşamada rahatlatmış?Güzel düşünmek,mutlu olmak için içimiz ferahlatılıp ,şöyle derin bir nefes alıp''Allah'ım bu ne güzel dünya,mutsuz olduğum için utanmalıyım!''dedirtmiş.Dişlerimiz sıkılı,çaresiz bırakıldık.Duyarsız,egoist ve namussuz insanların dışında bence herkes mutsuz.Bu duygu durumundan zararsız çıkman dileğiyle kardeşim.Şu günlerde tüm dünya üstüme geliyor sanki.Üst komşumun tacizlerinden sonra evden çıkma zahmetine sokulduğumuz ve içim içime sığmadığı için ve vatanın insanların dejenereliğinden midem bulandığı için,,Yeşilköy'ün sokaklarında ''Lanet olsun size,ülkemde ve dünyada yaşananlara,yaşatanlara ,herşeye ..''diye bağırasım var.Yalnız değilsin.Sevgiyle..Ece ablan..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim abla, umarım haklı olduğunuz konuda sonucu hayırlı olan bir durum olur. Eğer inancım olmasa herhalde şuanda sokakta bende onlar gibi çıldırmış olacaktım. Fakat şöyle etraflıca bakınca insanlardaki bu yarış hevesi, cinsellik düşleri, kimliksizleşme, yalandan roller, yapmacık gülümsemeleri görmek canımı yakıyor. Birde bile bile söylenen yalanlar ve bu yalanlara inanan boş beyinler; ne diyeyim dünya boş, burda cennet yok...

      Sil
  4. İnsanlar hep canavardı hep iğrençti ki zaten. Sadece bunu her zaman göremiyoruz ki bu da bir nevi nimet. Ya açıkçası "iyilikleri de gör" demek istiyorum fakat onların içinden de bir şeyler çıkıyor. Bildiğim tek kesin şey intihar çare olmuyor hiç birine. Sevdiklerini onca pisliğin içinde bir de acınla bırakıp gitmek ne kadar hoş geliyor kulağa? Böyle durumlarda aklıma ilk anne-babam ve kardeşlerim gelir. Atmaca belki de yuvasında kalmalı, nasıl olsa göç zamanı gelecek ve herkes gibi sende uçacaksın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim genç insan; zaten ardında birinin olması insanı çıldırtıyor bakma ama işte pis ağlarla örülmüş insan bozuntuları artık o kadar pisleşti ki hani yalnızlaşmak gerek, kaçmak gerek bu intihar aslında benim nezdimde kendimi asmak, zehirlemek ya da ne bileyim fiili bir ölüm değil sadece ruhumu artık çürütmek, diğer akil zihinlerden uzaklaştırmak. Bakalım göç zamanı gelecek benim beklentimde; teşekkürler genç insan. :)

      Sil
  5. Benim yorumum düşmemiş.Üzüldüm.

    YanıtlaSil
  6. Her şeyden öte cesaretli olmak gerekiyor bunun için cesaretin varsa neden olmasın diyeceğim ama şimdi hukukumuzda intihar eden değil yönlendiren suç alıyor o yüzden susuyorum :P
    Sabır en büyük erdemdir diye boşuna söylememişler sabretmek ve mücadele etmek hayatımızda yaptığımız rutinlerin başında ;)
    Atmaca özgürlüğüne bedeninden çıkınca değil bedenine güvenince kavuşabilir . Canını yakanların canını yakma yoksa onlardan farkın kalmazKendine güven başarıların zaten senin canını yakanları istemeden yakacaktır ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hukuksal söylemler o zaman sürekli korktuğumuz ve uymaya çalıştığımız adaletsiz bu normlar benim bu hareketimden tüm insanları kendileri dahil suçlayacak ve yaptırım uygulayacaksa keserim kellemi :)
      Sabır çokça deniyorum hatta sabrede sabrede nötürleştim, değersiz bir varlık olmaya başladım hatta ve hatta beni ciddiye alacak kişiler bile bu nötürleşmeden mütevellit görmüyorlar ben.
      Bakalım o zaman senin söylemini bir atasözü ile taçlandırıyorum: "Keser döner sap döner gün gelir hesap döner..." :)

      Sil
  7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum güzeldi en azından bir ifade biçimiydi neden sildiniz. :)

      Sil
    2. kendine bi şey yaparsın, sonra teşfik etti bu zatı muhterem derler diye sildim :))

      Sil
    3. Haha sen lafını ortaya isteyen alır isteyen almaz. :)))

      Sil
  8. Atmaca, oluyor bazen, hepimizin ''yeter artık'' dediği anlar..Yok olup gitmeyi düşünmeyen var mıdır ki?
    Bu düşünceni bloguna yazman iyi bir şey; sevindim. Senin bu kadar çersiz- umutsuz hissetmene neden olan şeyleri ortaya çıkarman ve aslında olayların yalnızca sahne önü olduğunu, esas meselenin sahne gerisinde yer aldığını anlaman için iyi bir fırsat.

    Senin için ne yapabiliriz? Sana kendini ne iyi hissettirir? e.aydinsari@gmail.com mail adresim. İstersen yaz uzun uzun. Okurum. Telefonumu verebilirim.

    İki önerim var acil tarafından:
    1.Sana yakın birinden birlikte psikologa gitmek için yardım iste.
    2. Evden çık. Odana kapanma. Kendine uzaktan bakmaya çalış.

    Sevgiler güzel insan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel insanlar görmek çok hoş, bu blog bana çok şey kattı hele ki güzel insanlar güzel dostluklar; hakkını ödeyemem belki iki senedir bırakıyorum bırakıyorum dememe rağmen bırakamam bu yüzdendir. Bunun dışında aslında bu yazım birazda artık kalabalığın, insan yığınlarının verdiği zararı anlatmamdı; herhalde kendimi asamam ama ruhsal olarak bir çöküntülük yaşıyorum; kötü şeyler ani geliyor tabi ki geri dönüşlerde biraz yanlış anlaşıma şeklinde oldu. Fakat düşünmedim mi derseniz intiharı bir ara evet, hayat ve insanlar o kadar bazen zorluyor ki bunu yaşamadan bilemiyorsunuz.
      He bunun dışında buna neden olan şeylere gelirsek son birkaç aydır başlayan ve son bulacağını düşünmediğim aile olayları çok yordu beni. Hele ki çevremde bunca yalan söyleyen insan gördükten sonra. Ama çok melankolik biriyim fakat içe kapanık sayılmam diyeyim. Bunun dışında çok teşekkür ederim, çok dert anlatan biri değilim, anlatırken bile dertlendiğim için mutlu haberim olduğunda sizi rahatsız edicem. Bir kez daha teşekkür ederim varolun. :)

      Sil
  9. Atmaca özgürlüğüne uçtu da ne demek yahu:(
    Her şey bir süreç aslında. Hayat bu inişler ve çıkışlarla dolu. Arada inebilir hatta bata da bilirsin şayet abartmadan tabi ki, yoksa battığın o çukurdan çıkmak bi hayli güç olabiliyor.
    Ama ne kadar klişe de her şey bakmakla alakalı imiş meğer... Bakış açısı yani;)
    Nasıl bakar isen öyle görürsün
    Sevgiyle kal...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ama acayip derecede zevk almıyorum bu hayattan da ne bileyim, ne olur görecez.

      Sil
    2. Bence yeni bir şeylerle uğraşmalısın. Çok iyi gelecek emin ol;) dans gibi mesela :)

      Sil
    3. Teşekkür ederim, ama benim için tek çözüm bu şehirden uzaklaşmak aslında; burda çok yoruluyorum, okul dolayısıyla zor; bu arada bir waffle sözünüz vardır unuttunuz mu acep! :)))

      Sil
  10. Aaa evet, öyle bir şey vardı di mi:)) tamam olur, bak tatlı iyi gelir belki bu durumuna ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vardı ya sınavlardan sonra bir hatırlatma yaparım o zaman, tatlının iyi geleceği kesin; fakat waffle ismen kalsın ben kazandibi alayım. :)

      Sil
  11. Tamamdır anlaştık o zaman;)
    Sen sınavları hallet güzelce haberleşiriz. Hem tatlı yeriz, mutluluk hormonları salgılarız, sonra seni dinlerim;)
    Görüşürüz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaa teşekkür ederim, çok çıkarcı bir mahlukat gibi gördüm kendimi, düşünmeniz yeter, bakalım haberleşiriz. :)

      Sil
  12. kötüler yüzünden diğerlerinin böyle düşünmesi çok üzücü. Bazen ben de böyle düşünüyorum ama hiçbir şey benden daha değerli değil ve bence görülmesi yaşanması gereken daha çok güzel şeyler var her şeyi koyvermek için. ben böyle hissettiğim zamanlarda hislerime sebep olan yerden şeyden kişiden uzaklaşıyorum. bir süre kendimle baş başa kalıyorum ve sadece sevdiğim işlerle meşgul oluyorum. Devamsızlığı boşverip okula da gitmiyorum tabi :DÇok iyi geliyor, bence sen de öyle yapmalısın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buradaki okul ve devamsızlık vurgusuz önemli :) tabi o işin şakasını bir tarafa bırakırsak yapı gereği sıkıntı varsa onlardan çok uzaklaşan biri değilim genellikle hep bir taraftan çevreler beni bu sıkıntı şuanda fikrim kısa sürede bir plan yapıp temelli şekilde bu ailemler olur ya da olmaz buradan uzaklaşmak genel bir plan olarak bu ülkeyi terk etmek tabi bu biraz hayal ama bakalım. Teşekkür ederim değerli yorumun için :))

      Sil
  13. İyi ki bloğuma gelmişsiniz ve ben sizden yazılarınızdan haberdar olmuşum, teşekkür ederim. Hayatı olumlamaya ihtiyacınız olduğunda ben size bir dost olabilirim ne zaman ümitsizliğe düşerseniz yardımcı olabilirim. Ne düşüncelerin ne bedenlerin intiharına gerek var, Allah korusun, kötülükten mutsuzluktan yanlıştan. Bir daha ümitsiz olmayıp hep güzel görmeniz dileğiyle. Sevgiler :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, varolun. Dünyayı çok iyimser göreceğim günü o kadar istiyorum ki bakalım ne zaman bu olacak :)

      Sil
  14. İçinde ki biriktirdiğin satırları cümleleri güzel ifade etmişsin insanın içinde o kadar çok şey var kı dile getirmek istediği hep bir adım geri kalıyoruz engel takılıyor insanın ruhuna bazen görmemek gerek mi acaba bazı şeyleri ..Rabbım herkese güzel ömürler versin inşallah size de ...mutluluk her daim sizinle olsun inşallah ..Emeğinize yüreğinize sağlık güzel bir yazı olmuş ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için, Allah razı olsun, varolun.

      Sil
  15. Sanırım bu duygu halini şu aralar çoğu insan yaşıyordur Ruhsuz Atmaca. Belki seninki kadar yoğun olmayabilir, ama inan bende de son günlerde bir anlamsızlık, bir isteksizlik hali hakim. Belki de yaşamamızı istedikleri ruh halidir tam anlamıyla. Belki de buna teslim olmayıp, ruhumuza iyi gelecek şeyleri bulup, sıkı sıkı sarılmak lazımdır kimbilir?! Belki bu ruh haliyle böyle bir yorum hoşuna gitmeyebilir, ama kendim için de aklıma gelen en iyi çözüm budur son günlerde. Sevgiler Atmaca kardeş... <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyorum birçok şeyi denedim ama bir bitkinlik, yılgınlık aldı beni. Ama çok çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için :)

      Sil
  16. Hey heyyooo atmaca naber :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burdan yürüme bana genç insan. :)

      Sil
    2. Yuh ahahahahahah :D
      Nerden yürüyeyim istersiniz efendim :p bisiklet yolu varsa oraya da geçebilirim :D (bence espri iyiydi :D:D)

      Sil
    3. Şu moralsiz günüme moral verdin genç. Ama yazı dışı konularda mailden yürüyünüz ibaresi var. :) Espriye gelince hava soğuk sıcak bir espri olmasını isterdim :)

      Sil
    4. Üzgünüm dogalgaza zam geldi :p

      Sil
    5. Esprilere bak intihar sebebi ;)

      Sil
    6. Soguk espri yapma keyfi xD
      Mail şart mı ya? Bloglara yorum bırakmak daha zevkli. :)))
      Hem bak işsizim kıyma bana :((

      Sil
    7. Yapma soğuk espri psikoloji bozuyor. :) Yazıyla alakasız yorum bırakma mail ne için yapılmış. İşsizlik baki bir durum okuman gerek o zaman :)

      Sil
    8. Kırılıyom söyliyim -_- OMG karşımda babam var sandım be tövbeler olsun. İyi tamam yaz maili. Okuyunca ne degişiyor ki yine herşey aynı. :)

      Sil
    9. Okuyunca en azından dertler birazda olsun erteleniyor, okumaz bir işsizsen delilik seni senden alır. :)

      Sil

Yorum Kuralları
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.
*Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa İletişim Formunu kullanın.

Reklam