3.12.2015

İndirin Gari: Akıllı Beyin!

Geliştikçe, kapitalistleşen dünyamızda insanların artık beyinlerini teknolojiye, özellikle de akıllı telefonlara emanet etmeleri geleceğimizin ne denli sıkıntılı olacağının göstergesi olduğunu, görmemiz gereken bir sorunun ortaya çıktığını gösterdi. İnsan sorunlu varlıktı, artık sorunlunun da sorunlusu olmaya başladı.

İnsanlığın sürekli olarak övündüğü ve bunu her zaman bir iktidar aracı olarak kullandığı malzeme cümlesi: "İnsan düşünen bir varlıktır!" sözü olmuştur. Evet insan düşünen varlıktır, düşündüğü için zulmü bir düşünme aracının öznesi olarak gördü, başarılarını diğer insanları, hayvanları öldürmek için ürettiği silahlarla taçlandırdı.

Aslında bu açından baktığımızda insanların bugün akıllarını, bu bizim akıllı mı akılsız mı telefonlara emanet etmeleri çokta mantıklı. Gel ki onu da kodlayan insanlık olacağı için içersine kötü bilgileri kodlayacağını düşünmek gerek. Neyse bunu düşünmeyelim sorunumuz beyin! Bir kilo beyin mi ağırdır! yoksa bir kilo pammık mı! Neyyy şaşırdım konu bu değildi, galiba olay bu yazıyla benim üzerimde hayata geçmeye başladı. (Üzücü!)

Şimdi günümüzde artık insanlar o kadar yoğun olarak akıllı dediğimiz telefonları kullanıyorlar ki; -hatta yatak eşleri yapıyorlar ara ara- insanlar bu araçları bir uzuvlaştırma çabasına girmeye başladılar. Bu yüzdende zamanla -insanlar tabi ki tahminim- bir organlarından vazgeçip bu aracı vücutlarına monte edecekler, insanı en zorlayan da düşünmek, okumak, kendini geliştirmek için kullandığı beyni olduğu için ilerleyen zamanlarda beyin out! akıllı telefonlar in! olacak tabi ki.

Telefon Uygulaması: Akıllı Beyin?
Beyin bedava ama nere kadar....

Bende buna binaen -bu sözü kullanacağımı sanmazdım!- bir uygulama düşündüm (üniversite de derste tartışmıştık ordan çıktı) . Uygulamanın adı büyük ihtimal "Akıllı Beyin!" olur. Çıkış yılı da 2030'lar falan olur, o dönemde ilk teknoloji şehitlerin göreceğimiz yıllardır. Uygulama, beyin isteyen herkes beyin sağlama açısından ve tüm insan vücutlarına uyumlu olması açısından popüler olur. Sloganı da şöyle yaparız: "Aklınız cebinizde! İndirin, beyninizin keyfini yaşamaya başlayın..." Uygulamayı birazda kapitalizme uyarlarız; iki üç özellik ücretsiz gerisi için işte, her levelden para isteriz off off köşeyi döndük.

Yalnız düşünsenize uygulama ile ilgili şikayetlerde:

  • Arkadaşlar yükledim kaldırmıyor, gözlerim siyah ekran veriyor.
  • Yükledim olmadı ne yapmam lazım!
  • Arkadaşlar kullanmayın virüs var virüs.
  • Benim beyin/vücut kaldırmadı ne yapmam lazım!
  • Ben güzel giyinme düşünceleri için ne yapmam gerek.
  • Kız tavlama özelliğini nasıl hacklerim.
  • Bunlar kapitalizmin oyunları, hep para tuzağı hep.
  • Uygulama güncelleme almıyor.
  • Uygulama güncelleme aldıktan sonra benim vücut donuyor.
  • Yemek yiyemiyorum arkadaşlar hani leveli almalıyım.
  • Alp er tunga öldü mü, ıssız acun kaldı mı? nasıl öğrenirim hangi levelde o bilgi bla bla...
Küreselleşen, değişen dönüşen dünyada insanların artık zamanla bir takım uzuvlarını, organlarını değiştirmeye gideceği düşüncesindeyim, kısacası toplama bilgisayar mantığı gibi bir hayatımız olacak. Keşfedilen şeyi keşfetme ihtiyacı olmayacağı için insanlar yapılmışını kendilerine yükleyerek kısa yoldan Lord olduklarını sanacaklar ama Kısa yolda Lord, oldu mu sana mort... gibi bir saçmalık olacak neyse... 
Sevgiyle Kalın...

34 yorum:

  1. Yazın keyifli olmuş. Gerçekler aslında.
    Ben japonların yapay beyin ürettigini okumuştum gazeteden yanlış hatırlamıyorsam tabii.
    Beyin bedava sözünü ben çok kullanırım.
    Acaba o zamanda beyin kaça satılır bilmem:)
    Yakında hepimiz robot oluruz:( her şey yapay

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Organların yapay olarak yapılabeileceğini düşünüyorum ama beyin ve kalp biraz bunun dışında kalır bana kalırsa zaten yapay beyin yapılsa eğer robot teknolojisi hayata geçer. Bunun sonucunda da terminatörler dünyamıza girer falan filan. Ama bu ilerleyen zamanlarda yazılımların beynimiz olmaya aday olması gibi bir durum ortaya çıkabilir artık bazısında tetris olur onu oynar bazısında yılan olur öyle özellikli beyinler falan olur. Beyinsiz kavramı gerçek olur işte :)))

      Sil
  2. o kadar bağımlısı halıne geldik ki.. ama kullanmayanda eksik kalıyor ne yazık kı bı gun bırakayım dıyorum aman kullanma lazım mı .. Lazım dıyorum mılyon tane sebep sayabılırım hemde eften puften olmayan..
    bırde tabı o eften puften dedıgım ozellıkler ıcın kullananlar var malesef.
    o degılde bazen gerçekten uzucu durumumuzun farkına varıyorum beyın uygulaması degıl tabıkı ama ınsanları suursuzlastırdıgını ve bakıs acılarını degıstırdıgını dusunuyorum ıs ıcın n bılım sosyal bırsey ıcın kullananlara eywallah kı burda kastettıgım blog gıbı bır sosyal hayat yoksa twıtter ve facebook degıl :) bır de oyun oynayıp hayatını unutanlar var...

    Ah genclık dıyemeyecegım cunku yaş ortalaması bizi çoook aştı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğiniz çok doğru ama bu mecranın ne olursa olsun çokta yararlı olarak kullanıldığını düşünmüyorum, hepimize bir bağımlılık sebebi verildi, herkes farklı sebeplerden ötürü bu dünyada birer bağımlı oldu. Kaçamamamızın nedeni kapitalizm ve dünyanın bu şekilde evrilmesi, arzuların sürekli olarak etrafımızda canlandırılması. Eğer kullanamazsak uzaylı oluyoruz, kullanırsak bağımlı oluyoruz.
      Gençlik dediniz ama çokta yaşlı değilsinizdir herhalde. :)))

      Sil
    2. yok yahu kendımı de kattım o genclıge :) 25 yaşındayım ama gır bak bı otobuse bın 60 yasında amca senden benden cok ınternette :) onu kastettım :)

      Sil
    3. Bende çok genç sayılmam :))) Bende o zaman konuyu şöyle bağlıyayım geçen dedeler selfie çekiyordu off offf ne haldeyim, bir tanesi de sevgilimle çekiyorum demişti, ulan dedesin ne diye 20 yaşında lise bebeleri muamelesi yapıyorsun kendine :)))

      Sil
    4. ayyyy çok mu pot kırdım kaç yaşındasınız?

      Sil
    5. Feci pot kırdınız, erkeklere yaşı sorulmaz ;)

      Sil
    6. o bayanlara bı kere :)

      Sil
    7. Demeyin öyle şeyler efendim, kadınların değil erkeklerin yaşı sorulmaz, kadınlara maaş sorulmaz çünkü maaş diye bir şey onlarda yoktur, şöyle diyim bir vardır maaşın alındığı akşamı yoktur. :)))

      Sil
    8. Bence de çünkü ben inatçıyım ama neyse ruhsuzluğumla bir hanfendiyi kırmıyayım, yaşımı senden bir yaş düşük düşün o denli yaşlıyım yani :))

      Sil
    9. bende ınatcıyım ancak sureklı zıtlaşmayalım dedim :d pis gençlik ablanı kandırmaya utanman gerekırdı :)))

      Sil
    10. Hahaha inat bizde bir sanat ama, ne kadarda büyüksün bende ah ah :)) Abla mı diyim, anne mi diyim :)

      Sil
  3. Globalleşen dünyada kapitalist sistemin git gide artmasıyla beraber,petrol ve doğalgaz kaynaklarının tehdit altinda olmasinida baz alacak olursak...
    Şaka şaka böyle bir yorum yapmayacağim elbet.Düşünülmesi gereken bir post olmuş okurken,payıma düşeni aldım ve hakli oldugunuzu dusunmekteyim.Sevgiler saygilar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum tamda siyasi kaygılara kayıyordu, ben herhalde böyle bir yoruma hep Amerika diye bir cevap verirdim. :))) Ben bir eleştiri yapmıyorum, kimseyi yadırgamıyorum aslında, sadece ilerleyen zamanlarda olabilecek bir şeyi kafamdan düşünüyorum, ama ilerde böyle bir şey olursa çıkıp "Bakın efenim ben demiştirm" diyecem orası ayrı :)))

      Sil
  4. son yorumlara bakarak buraya bir yorum bırakacak olursam putin doğalgazı keserse ne yapacağız diye bedava beyinden bu kadar olur dedirtmek istedim...
    köreliyoruz zihnimizi teknolojiye emanet ettikçe kaybediyoruz duyularımızı,duygularımızı zincirleme..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallaha o doğal gazı kesse benim için sıkıntı değil evimiz sobalı, he elektirik falan gider mum da seviyorum, geleneklere dönmek güzel, en azından millet oturur mum etrafında geçmişi konuşur, tartışır, kendisini keşfeder :))) İlerleyen zamanlarda hepimiz birer terminatör olacaz... :))

      Sil
  5. Çok keyifli bir yazı olmuş, olabilcekler bundan daha iyi anlatılamazdı herhalde atmaca :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşündükçe daha saçma şekilde anlamlı bir şeyler anlatmaya çalışacam, çok malzeme çıkar bu teknolojik işlerden :)))

      Sil
  6. Zaten deri altı cipler var telefonların da gözlük şeklinde telefon taşıyıp gerçekliği inşaa etmesine izin verilecek. Şimdiden bar bunlar bir 2030 de neler olmaz ki....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısınız ama çip teknolojisi daha istenilen seviyede değil, akıllı telefonlar vücuda montesi yakındır. Artık insanlar dövmelerle alıştırdıkları modifiye hayatı ciplerle de vücutlarına daha da bir modifiye ederler herhalde. :)))

      Sil
  7. 2030 çok erken değil mi? :D
    2015 yılı için planlanan uçan arabalar ve ışınlanma olayına ufacık bir yakınlaşma bile olmamışken üstelik..
    Ama şu kısmen doğru gibi. Akıllı telefonlar vucudumuzun bir organı olmak üzere. (Şarjım bitmek üzere!)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tez konusu araştırması yaparken okuduklarımdan dolayı 2030 olarak gördüm olayı hatta bu bizim bu kadar akıllı mı akllı telefon bağımlılığımızın sonunda insanların yakın zamanda doğacakları çocukların kambur olma ihtimali var. Şarj olayı ilk aşama artık insanlara kota yetmeme bundan dolayı birbirlerini kemirme olayları başlıyacak, kıskançlık savaşları falan sonra İsviçreli olacağını düşündüğümüz bilim adamları bize akıllı beyin uygulamasını tanıtacaklar eee zaten malum insanlığın beyini de o zamana kadar yok olacağı için kabul görecek bir düşünce bu telefonlara ulaşamayıp mahkumu olamayan insanların bu sistemde sistemi yöneten olmaları. Haydin git şarşını şarja koy bak whatsappına mesaj gelmiş mi? :)))

      Sil
    2. 15 yıl beynimizin yok olması için yeterli bir süre diyorsun yani. 40 dakikadan sonra bile beyin hücreleri bize elveda diyebiliyorsa buna şaşırmamak gerek. He gelmiş ahahah görmemiş gibi yapıp uyuyacağım sanırım.

      Sil
    3. Beyinler yandı hemde çok pis, şimdi kız çocuklarına bakıyorum resmen telefonlarda aşk yaşıyorlar, burda bir ayrımcılık yapmış gibi olacam ama popo ceplerinde telefon modası başladı ne iğrenç bir durumdur. Yani ilk önce kadınlar ele geçirildi kötü bu evlatlar hep potasyumu eksik doğacak yandık yandık. İşin gerçek tarafına gelirsek 15 yıl sonra umarım bu yazımı okurlar :))) Gel ki okusalar da anlamaları için beyinlerini güncellemeleri lazım :)))

      Sil
  8. Yanıtlar
    1. Ulen yazıları okumayın sonra gelin "mimin var, mimin var" :))) Bakarız bu hafta ya da haftaya olmadı seneye, neyse işin şakası eğer uygun görür bir mizah çıkarırsam cevaplayacam. :)

      Sil
    2. aaa okumadığımı da kim söyledi kuru iftira o.O

      Sil
    3. Guşlar söyledi gızım :))

      Sil

Yorum Kuralları
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.
*Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa İletişim Formunu kullanın.

Reklam