3.03.2016

Hüznün 3. Yılı

Seneler ne çabuk geçiyormuş, takvim yaprakları çok mu çok acımasızmış; bunu anlamak için zaman durakları gerekiyormuş. Görmek gerek bazı şeyleri artık eskinin yerine bir ikame yapılamayacak yeninin olmayacağını, tarih sahnesinden silinen bir anının daha sürdürülebilir bir hikaye olmayacağını...

Hayatımın en önemli acısını yaşayalı, bu ömürde ciddi anlamda genç yaşta yaşlılığa adım atma durumunu gösteren ilk adımın üzerinden tam 3 yıl geçti. Bugün bu saatlerde 3 yıl evveli Azrail'e ölümü ertelemesi için yapılan duaların sonuçsuz kalalı tam 3 yıl. Hüznü kalbimde hissedeli, vücuduma gelen 9,9 şiddetindeki depremle yıkılan mutlulukların üzerinden tam 3 yıl geçti.

Bir bilinmezliktir birinin kaybı üzerinden tutulan yas, insan ne yapabilir ki; insan insandır, yaşar ölür, ölürken bakar dua eder ama ölecekse karşısındaki ölür. Ne yaparsa yapsın her gün hatırlar o sevdiğini ama hiçbir şey yapmaz zihninde canlandırdığı flasbacklerden başka. Gözleri dolar şimdi olduğu gibi ama sadece ağlar yine o sığındığı flasbacklerin ardından.

Andrei Tarkovsky-Mirror
Zaman, zaman değil ki, aldıkları ile sabit...
(Foto: Mirror filminden)
Hep bir hayaldir gidenin gittiği yer, elinde olsa mekanı cennet yaparsın elbet ama insansın yapabileceğin tek şey uzaktan gönderdiğin dualar. Hüznün ışığında kalır senin duaların, hep hatırlar ağlak satırlara birer meze olur, kimsesiz bırakırsın benlik denen o anlamsız yapıyı...

3 yıldır gülmeyen bir Atmaca silüeti, güldüğünü zanneden ama rol kesen anlamsız bakışları, gidişin günü olan Cumartesilere lanet eden, o günlerde anılarını tazeleyen, sevginin sadece gözyaşlarına sığındığı kimsesiz kalmış hüzün kırıntıları. Keşke gitmeseydin, keşke, bugün 3. yıl sensiz geçen ama gittiğin her güne bir duanın parçasında sen sığdırılan 3. yıl, sevgiyle, minnetle, güzellikle...
Sevgiyle Kalın...

Müslüm Gürses- Nilüfer

20 yorum:

  1. seni o kadar iyi anlıyorum ki.. zamanla daha çok gülmeye başlıyoruz hatta acımızı saklamak için. acı acı gülüyoruz öyle.. en azından bir gün kavuşacağımızı biliyoruz ya onun umudu da güzel. Allah mekanını cennet etsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin inşallah. Acılar silinmedikçe gülüşler sahte oluyor da ne diyelim hayat sonumuz hayırlı olsun.

      Sil
  2. Her şeyin en acı ölümlerin bile sabrı oluyor ya bu da ölümü bile güzelleştiren Allah'ın ikramı olduğunu düşünüyorum. Allah mekanını cennet eylesin.. Nilüfer benimde en sevdiğim şarkılardan biridir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin inşallah, dünya sınav yeriyse ve bir sürekliliğin olması için insanların hikayenin bazı yerlerinde kopması lazım. Bu kopmalar normal olsa da acı olması kötü. Anlamlı, güzel bir şarkı, Müslüm Babanın da mekanı cennet olsun, o da bugün ayrıldı aramızdan.

      Sil
  3. ölüm gibi bir gerçek varken gülüp eğleniyoruz, unutuyoruz çoğu zaman..
    annemiz kardeşimiz eşimiz herkes yok olacak..
    ölümü unutmazsak bir dk yaşamayız, o yüzden unutmak zorundayız..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Unutmak ertelemek ama gerçek varken gerçeği ertelemek bize bir makyaj veriyor makyajı silip gerçekle karşılaşınca yüzümüzde oluşan ifade aslında bugüne kadar yapılanları bir anda dinamitliyor.

      Sil
  4. Bu tarz yazılarda ne desem bilemiyorum.Allah mekanını cennet eylesin ve sanki bu yazı da Ruhsuz Atmaca neden ruhsuz sorusuna da bir nevi cevap olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin inşallah. Ruhsuz bir Atmaca ancak böyle bir yazılar yazmalı, ne yapalım çok şairane olmasa da gerçekleri dillendirmek duygulandırmak gerek.

      Sil
  5. Bugün var yarın gerçekten yok, gidenlerin mekanı cennet olsun.

    YanıtlaSil
  6. Takvim yaprakları çok mu çok acımasızmış. Çok iyi be.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, her kopan takvim yaprağı yanında bir şeyleri götürür.

      Sil
  7. Daha dün bitirdiğim Günübirlik Hayatlar’ dan bir alıntıyı düşündürdü yazın bana yeniden: “Ben Ölüm’e uğramadığım için o nezaket edip uğradı bana.”

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Off çok fena bir söz, ölümü arada bir çay kahveye davet etmek gerek. Hal hatrını sormayınca kızıp kötü şeyler yapabiliyor.

      Sil
  8. Ben ölümü dar bir geçitte bıraktım sandım ...Hayat kimi zaman öyle bir vuruyor ki acıları Rabbım Her şeyin Hayırlısını versin ölümün bile ....Allah rahmet eylesin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin inşallah, bugün yine ne olursa olsun bize bu hayatta güzel şeyler gösteren Rabbimize bin şükür, ölümle çok sınamasın bizi...

      Sil
  9. O gidince bir daha asla eskisi gibi olamıyorsun. Tam olamıyorsun. Sen olamıyorsun. Kimse seni anlamıyor gibi geliyor, herkes aynı acıyı yaşamamış çünkü (Allah yaşatmasın da). Hayata yoğun bir acının ardından bakıyorsun. Güldüğünde hatta kendinden utanıyorsun, zaten gülüşlerin de hep yarım oluyor... Neyse işte öyle bir şey. Çok zor ve hiç geçmiyor. Allah bizi daha büyük acılarla sınamasın inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin inşalla. Çok güzel bir yorum yapmışsınız bir şey diyemedim.

      Sil
  10. Kardeşim başın sağolsun. Allah mekanını cennet eylesin, geride kalanlara da sabır versin.
    En güzel derman dua, bir de henüz yaşamaktan olan yakınlarımızın kıymetini bilmek. Dua ile...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin inşallah. Bazı şeyler kolay silinmiyor, anılar hele çoksa, sevdiğin biriyse, dua önemli, çok teşekkür ederim.

      Sil

Yorum Kuralları
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.
*Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa İletişim Formunu kullanın.

Reklam