10.03.2016

#saçmalamaca-2

Zor zamanlar insanlar için, genelde hep 20'li yaşları över bir takım güzel insanlar ama öyle değil, yaşayan bilir! Bu yaşlar hep bir sıkıntının ürünü nereye bakarsan, ne yaparsan öyle; hep bir hayat mücadelesinde tökezlememenin korkusu, gelecek kaygısı neyse bari bu sefer drama vermeyelim elleri, elleri görelim elleri. Geçen sene yaptığım komik olduğunu düşündüğüm bir başlıktı #saçmalamaca bugünde ona yeni unsurlar kataraktan eğlenelim... (Okumadan önce tıklayın geçmişe...)

#sendmenumber

Günümüz sosyal ağlarının temel özelliği "yakını uzak, uzağı yakın yapması" hani bu güzel bir şey yaklaşıyoruz, yakınlaşıyoruz, haberdar oluyoruz. Ama bir teknoloji yaban ellerde vahşileşir misali günümüzde bunu işlevselleştiren bazı insanlar, sosyal ağları birer "olta attım bekliyorum, ne çıkarsa bahtıma." şeklinde kullanmaya başladı. Maksat arkadaşlık pekişsin. 

Literatürde "mesajlaşma" olan, argoda "yürüme" olan dm (Direk Mesajlaşma) en önemli geçim kapısı. Bir ergen en çok burda oltayı atar düşen düşer, düşmeyene unfollow yapar yoluna bakar. Temel felsefe hormonların kontrol edilememesi de her neyse... 
DM'den yürüme
Yokluk halleri... (Temsili)

Bu yürüme eylemi sanılıyor ki bizim gibi garibanlar tarafından yapılıyor, aksine işi duyuran kişiyi biliyorsunuz, söyletmeyin. Alın size bunla ilgili şiir:

Send me number,
Send me number,
Yürümek istiyorum,
Lütfen please,
Send me number...

#resmileştidikkat

Şimdi "resmileşti" kelimesini gördükten sonra bir pis espiri yapayım da bütün Ruhsuz Atmaca algınız değişsin, "resmileşti" kelimesini bir yapı bozumuna uğratırsak, "resmi" ve "leşti" kelimeleri kalıyor elimizde bu yüzden resmi şeyler leştir ve günümüzdeki resmi şeylere inanmayın. Çok kötüydü neyse paylaşacağım bundan kötü...

İyi bir sosyal medya kullanıcısı olmayan topluma sahibiz belki de dünya böyle tam bilemiyorun. 
Araştırmacı bir yapıya sahip olmadığımız için her paylaşılanı paylaşıyoruz bu da bu ağların tehlikesini koyuyor, "dezenformasyon". Yakın zamanda önceden çok az olan "resmileşti", "meclisten geçti." gibi paylaşımlarla yapılan bir paylaşım dalgası mevcut ve buna inanlar. Bizde bugünkü # #saçmalamaca köşemizde buna yer vererek kanmayın diyoruz. Arkadaş zaten facebook'a kayıt olurken kullanıcı sözleşmesini onaylıyon, adam isterse profil bilgilerini uzaya çıkarır sen kiminlen dans ediyon...
Trolleme
Aman paylaşın...
Sosyal ağlarda bilinçlilik için medya okuryazarlığı şart, bu paylaşımı yapanlar sanmayın ki cahil kişiler, ben öğretmenlerimin, şuanda üst düzey yöneticilik yapan kişilerin paylaştığını gördükten sonra bunları diyorum ki, bir sosyal medya, sosyal ağ neyse onun eğitimi şart. Bilinçlenmek gerek, güldük ama bu resmiyeti de görelim he... 

Gün geçmiyor ki bir saçmalık daha bizi bulsun o saçmalığa kadar sağlıklı kalın, esen kalın ve bir takım daha benzer cümleler...
Sevgiyle Kalın...

29 yorum:

  1. 20'ler çok zoooor. Hala işsizim. Ama aynı zamanda çok güzel. Bence her yaş zor. Ama aynı zamanda çok güzel. :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya işsizliği hiç söyleme okul olmasa kafayı yerdim, şuanda bir şeyleri erteliyor ama yarının cinnet olduğu kesin. 20'ler ciddi zor diğerleri bu dönemde olanların sancıları zaten ne oluyorsa bu yaşta oluyor.

      Sil
  2. Resmi leşti bence on numara olmuştu :D :D
    Ama bence cehalet diplomalarla ölmüyor ne yazık ki :)
    Yirmili yaşlar en lanet yaşlardır mümkün olsa da transit geçsek ama nerdeee :D :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Resmileşti cehalet :))) Diploma artık cehaleti de almıyor.
      Yirmiler geçerse sonra otuzlarda evde kaldım diyecen ama :))

      Sil
    2. ahahaha ben şimdi de otuzlarda evde kalacağımdan pek de bir fark olmayacak bence :))

      Sil
    3. Hahaha bilemiyorum otuzlar tam bunun için ideal yaş :)

      Sil
  3. 20ler bana hep güzel görünüyor.Bu arada eğer iş konusunda zor diyorsan zaten ben hep öğrenci kalmayı isteyen biriyim.O konuda napicam hiç bilmiyorum.Aman neyse ya zaten çok var.
    O yürüyenler yok mu????İlk başta sinirlerimi bozuyorlardı ama artık engelliyorum,bitiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hep okumak zor sonra sıkıyor bunun en büyük örneği benim. Gelecek kaygısı gütmeden işine odaklan. :)
      Yürüyenler artık proflaştı ama sana cahiller geliyor :)))

      Sil
  4. 19 yaşındayım sorun yok. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arkadaş herkes yazının ilk paragrafını okuyor keşke yine bir dram yazmasam gülelim bu yazıda :)))
      Genç blogger seni de görecez 20'lerde. :)

      Sil
    2. Bütün yazıyı okudum, ay deme öyle deme. :)

      Sil
    3. Okuduysan tamam, şimdiden iyi bir gelecek için çabala yirmiler zor yirmiler :))

      Sil
    4. Telaşa gerek yok daha 8 ay var. :)

      Sil
    5. 8 ay çok kısa süre hadi neyse :)

      Sil
  5. Ne güzel saçmalıyorsun :) "Resmi-leşti" yi saymazsak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haha saçmalamak güzeldir öyle değil mi? Arada pis espiriler yapıyorum :))

      Sil
    2. Saçmalamanın altında bile nüanslar göz kırpıyor ama:) Bilgi fişeğine tutulduğumuz sosyal medya araçlarında her şeye balıklama atlamadan evvel yüzmeyi öğrenmemiz gerek pek tabii. Sonra senin dediğin gibi leş yığınına dönüyor ortalık. Bir aygıt aldığımızda dahi kullanım kılavuzuna bakıyorsak önce, yenilir mi içilir mi ne menem şeydir diye sağını solunu kurcalamak lazım bu mecranın da. Velhasıl çok yerinde bir konu için çok güzel saçmalamışsın:)

      Sil
    3. Her saçmalatma bir esasa serenat yapar :)) Aslında bir aygıt aldığımızda kullanım klavuzuna bakmıyoruz sorun orada başlıyor. Hep bir bilmişlik kanaat önderliği almış bizi gidiyor. Sosyal ağların bugün pek bir etkisi yok ama ileride çok kötü haller olacak o zaman vay halimize. :)

      Sil
  6. Yürümeler her daim vardı. Geçmiştte ve gelevektede olacak. Umut fakitin ekmeği misali. Erkeklere oldum olası acırım bu konuda. Ciddi hormonların esiri. Hareketler tek yöne :) Resmileşti olayını anlata anlata dişimde diken çıktı. Hala şspşal şapşal paylaşanları gördükçe kusasım geliyor. Koyun geldiniz koyun gidecekler işte...Anlamamakta usrarcılar. Bayılıyorlar böyle grup psikolojisine ve kim yaparsa yapmaya
    . ..😉.

    YanıtlaSil
  7. Uzun uzun yorum yazmıştım. Cepten yazınca silindi gitti,yanlış yere bastığım için :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun bir yere gittiği yok, sadece bende koruma engeli var. Vallaha erkekler darbe yemekten profesyonelleşti ama kadınlar hala acemi,erkeklerde tek sorun niyetlerini çok belli ediyorlar, biraz törpüleseler muazzam oyuncu olurlar. Zaten tür olarak sıkıntılıyız, bir ilerleme var.
      Korkuyorlar bir eğitim gerek, biz sosyal ağı kullanıp ben danışmanın diyenleri gördükçe zor, çünkü kısa yoldan köşeyi dönme var bu olay uyar mı bilmem ama bloglarda daha 5 aylık blogun hani nasıl para kazanıyoruz diye saldırması gibi cahil cesareti hali. Kullanıcı sözleşmeleri, kayıt olurken tuşuna basıp okumadığı için ondan bi haber olan insanlar için bu resmileşti normal. :) Neyse çok saçmaladım ama teşekkür ederim.

      Sil
    2. Cepten yazınca bende baya bir saçmalamışım:) Gecenin 3'nde normal sayalım gitsin:) Silinmediğine sevindim, gece gece pek bir sinirlenmiştim:)

      Sil
    3. Ne saçmalaması burada saçmalayan benim :) Önceden yorumlara izin veriyordum ama spam doldu sonra bıraktım. Ama yorumunuz gayet güzel :))

      Sil
  8. Özlemişim saçmalama köşesini ;)
    Sana güldürmek ve gülmek yakışıyor Atmaca. Daha sık bekliyoruz bu tarz yazılardan ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. HAha teşekkür ederim özlemişin senin yorumlarını :)) Bu tarz yazılar yazamıyorum ya gel ki yazı yazamıyorum artık :))

      Sil
  9. o halde arada birde saçmalamak lazımimiş :) emeğine sağlık güldürdün :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu hayatta bir dakika bile saçmalayabilmişsem ne ala :)

      Sil
  10. Ben sevmedim bu 20 li yaslari valla. En guzeli 16 idi kafa acayip rahatti. Simdi bildigin dunyanin en vasifsiz insani oldum. Is yok okul yok sevgili yok ne bicim dunya bu yeaa
    Resmi olan les hakikaten espri guzel haksizlik etme kendine

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yirmili yaşlar kiminin sebebi, kiminin laneti bende 10-15 yaş arası dönemimi, ilkokul yıllarımı çok özlüyorum, çok iyiydi o zaman her şey güzeldi. Ya bu espiriye güzel diyorsan off halimiz harap :))

      Sil

Yorum Kuralları
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.
*Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa İletişim Formunu kullanın.

Reklam