24.04.2016

Bu Hasret Bizim...

Dünyaya karşı gözlerimiz kapalı, her günün kimsesizliğinde çaresizce bir yaşayış sürüyoruz. Kimsesiz kaldığımız dünyada neye taptığı belli olmayan mahlukların, kişiliksiz kişilikleriyle uğraşmak insanın canını yakıyor. Nedensiz yere üzülmeler yetmez mi? Nedensiz yere sövdüğümüz saydığımız bu yalancı şeytanlar yetmez mi?

Bu kadar yalan, bu kadar vebal yetmez mi? Dur demek gerekmez mi? Neden tapar bu dünyaya insan, tapılacak bir yeri de yok oysaki, güzelliklerde yavaş yavaş ölmeye başladı. Güzellikleri de insan evladı hissizleştirdi. Artık her gün umudun simgesi olan güneş gülmüyor dünyanın uç bucağına, artık bakmıyor ağaca, yaprağa, çiçeklere, böceklere.... Dağlar rüzgarlarla konuşmuyor gizli kalmış sırlarını, sular söylemiyor özgürlük türkülerini...

Dünyayı saran bu yalnızlık peki niye? İyi olmaz mıyız, nerden aldık bu kadar bedduayı, nedendir zulme karşı zulm diyen mahluklar olduk. Kıyameti beklemeden kıyameti koparmaya başladık. Elini tutmak istediklerimizi eline tükürdük. Kendimize göre tanrılar yarattıkta, vaizlerimizi verdik, yazık...
Bu hasret bizim...
Bu hasret bizim...
Bu uçsuz bucaksız dünyayı neden bir değer olarak atfettik, değer altın, gümüşe yorduk kimliksizleştirdik. Neden, niye, nasıl... Belirsizlik var, her gün farklı senaryoyla uyanıyor insan, mutluluklar hep diğer günün başlangıç senaryosu oluyor, mutluluğu unutan bireyler mutluluğu bir sonraki güne ötelese de bilmediği bir şeyi tatması çok zor, çok zor çünkü nasıl elde edeceğini de bilmiyor...

Davet

                                                   ....

Kapansın el kapıları, bir daha açılmasın,
Yok edin insanın insana kulluğunu
Bu dâvet bizim....

****

Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür
ve bir orman gibi kardeşçesine,
                             bu hasret bizim...
                                                      Nazım HİKMET
Sevgiyle Kalın...

Dean Valentine - Now I Take Everything From You 


27 yorum:

  1. Belki de gökyüzünde 2 ayın olduğu bi evren çok daha iyi olur bizim için. Belki de olmaz kim bilir.. Bir şekilde yaşamakla yazgılıyız. Müziğe bayıldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman çatışma büyük olurdu daha bir ay ile halledemiyoz işi, ben tükendim cidden en son ne zaman mutlu oldum onu bile bilmiyorum. Müzik on numero filmi de izle Fury Brad amca oynuyor. :)

      Sil
    2. Hahah di mi :D not aliym hemen :)

      Sil
    3. Al al diğer soundtracklere kesin bak pişman olmayacaksın, film standart olsa da Brad var yeter. :)

      Sil
  2. Okudukça hayattan sıkıldım :) Güneş gülmüyor dediğinde içim daraldı valla :) Güzel yazı olmuş oldukça anlamlı kalemine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayattan sıkılmayın, çok keyif verici durumlar değil kendimden bilirim. Teşekkür ederim, elimden geldiğince bir şeyleri yazmaya çalışıyorum.

      Sil
  3. Mutsuzlukta bir neden, mutlulukta da bir neden var. hangisini bulmak istiyorsak onu buluyoruz, hangi duygunun nedeni ağar basarsa ya mutlu oluyoruz ya mutsuz. Karanlığın içinden de gök kuşağı doğar! Yazınız çok güzel olmuş sadece ben mutsuzluğu reddedenlerdenim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, tabi ki mutsuluğu red etmek gerek ama bu sana bir bağlanma durumu var. Bilmiyorum uzun süredir gerçek anlamda bir mutluluğu yakalayamadığım içindir bendeki bu durum belki ilerde bu cümlelerim tam tersine döncektir bilemiyorum. Mutsuzluğu dışlamak güzel bir şey bu da yetenek gerektirir.

      Sil
  4. Karamsar olma desem de her defasında gerçekleri suratımıza çarpan kalemine bir şey de diyemiyorum artık...
    Neden, nasıl, ne zaman... O kadar çok soru var ki içimizde, haykırmak istediğimiz ama çığlık çığlığa sustuğumuz...
    Yine de sıkı sıkıya sarılıyoruz adına umut denen duyguya. Daha güzel olacak diyoruz, yarınlar çok daha güzel...
    PS: Müzik, etkileyici...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutluluk bir kandırmaca her şey o kandırmacaya sarılmakla bozuluyor, oysa sarılarak bıraktığımız değişim arzuları yeniden canlansan her şey halolur esasen.

      Sil
    2. İçinde umut var mı canlanacağına dair? :/

      Sil
    3. Sanmıyorum sadece bazen anlamsız gülüyorum, hatta çokça da gülüyorum ama onlar umut sayılmaz, içim sıkıntılı karanlıklar sarmış dört bir yanımı.

      Sil
    4. Sen? Gülüyorsun? Hımm...
      Karanlıklar sarmasın dört bir yanını. Karamsarlığa itme ne kendini ne de çevrendekileri...

      Sil
    5. Gülme sadece bir eylem, her gülen mutlu değildir, insan 7/24 bir şeyleri aklında tutamıyor o aralarda da yalancı gülmeler alıyor tabi.

      Sil
    6. Umarım gerçekten güldüğün günler de olur...
      Herkesin öyle tabi...

      Sil
  5. muziği açıp yazıyı okuyunca kendi kendime bir filmin içerisinde bu yazıyı seslendirmek geldi vurgular ile duygular ile anlamsızlıklar içinde dolanan mutsuzluk ama mutsuzlugun içindeki umut ile.. çok şeyi bir arada yaşattı bana ne diyeyim ki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, bende müzik ve yazıyla bir mana yaratma amaçlı bir yazı yazmıştım, beğenmenize sevindim.

      Sil
  6. Belki de bizlerde farkında olmadan başkaların kalplerini kırdığımız için beddualar almışızdır.. Parmaklarına sağlık,müzik efsane olmuş :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsan bu iyilik meleği değil ancak durmak düşünmek, düşlemek gerek, suçlamak bizi bir yere getirmiyor. Keşke iyilikler birazda olsa ağır bassa bu dünya da. Çok teşekkür ederim, mutlu ettiniz beni.

      Sil
  7. Kişiliksiz kişilikleriyle , ne kadar yalın ve bir o kadar da yoğun iki kelime , güzel yazıydı gerçekten .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim mutlu oldum, bugünkü insan hallerine denilebilecek bir kelime çiftlerinden biri diyebilirim.

      Sil
  8. çok güzel bir yazı olmuş emeğine yüreğine sağlık ...hayat ,insan, yaşam mutluluk, yalnızlık, umut bunların hepsini toplan bir tebessüm çok zor çıkar belki bir ileri iki devam eder durur bu hayat neden meret işte ...geldiler bana :)
    bu arada mimlendin beklerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelsinler boşverin arada gelmeli ki öyle daha kıymetli oluyor. Ya mim işiyle ilgili affınıza sığınarak önceden yapıyordum, vakti zamanında çok saçma da bir olay yaşadım mim olayları ile ilgili fakat şimdi kendim başlattığım mim olursa yapıyorum, ancak bakıcam ve ilerde yapmaya çalışacam, yapamazsam kusuruma bakmayın.

      Sil
  9. Dünya mutluluğun kaynağını göremeyen insanlarla dolu (hissedemeyen daha yerinde olur aslında görecek bir şey yok ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Verilenin kıymetini bilemeyen çok insan var, keşke biraz da olmayanlara verilse...

      Sil

Yorum Kuralları
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.
*Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa İletişim Formunu kullanın.

Reklam