14.10.2016

Fala İnanma Anam Vol.2

Fal kelimesi, gelecekten haber verilen bir takım ritüellere verilen admış. Can sıkıntısı sonucu ortaya çıktığını düşündüğüm, kahve telvelerinden anlamların yaratıldığı bir durum. Ancak insanın sadece içtiği, kendi yapmadığı kahveden nasıl geleceğinin görüldüğünü de sorgulamak, ironikte ironik.

Serinin birinci bölümünde kaybedenimiz Ruhsuz Atmaca'ya küt saçlı bir kız görünmüştü. Arayan, tarayan, sağı solu gagalayan, Taksim'de oturma eylemi yapıp "Küt saçlı gız aranıyor!!!" şeklinde pankartlarla yarine kavuşmak isteyen Atmaca, ne yaptıysa olmadı. Gelen kütlü kızlarımız dalga geçtiler alay ettiler ama kahramanımıza yüz vermediler zalımlar ah zalımlar...

Yakın vakitte hastalıkların ve rahatsızlıkların bırakmadığı Atmaca'ya bir darbe de doktor amcadan gelmişti. Kalp ritim sorunsallarıyla uğraşan kahramanımıza, nelere dikkat etmesi gerektiğini sayarken o kötü cümleyi dilinde döktü kendileri: "Evladım sana kahve yassah da yassah..." Kaç kere direttiysem de dinlettiremedim. Bu yüzden son kahveden bir kahve önce jubileye az kala bir kahve içip küt saçlı taraması yapmak istedim, çok saygıdeğer falımda. Bakalım ne oldu?

Kahve Falı Baktırma
Fala İnanma Anam Vol.2
(Foto: Bana Ait)
Falın bölümleyerek analiz saçmalığına girişecek olursam;

"Artık şu kuruntularından kurtul canım. Etrafındaki insanları da uzaklaştırıyorsun..Senin dışarıdan gelen 2 kısmetin var canım. Bu iş, özel hayat, maddiyat herşey olabilir."

Yapay zeka canımlı cicimli konuşuyor ha teknolojine sağlık, şimdi kuruntu kısmı bana bir tövbe estağfurullah dedirtmedi değil ama kurtulmam zor. Etrafımdaki insanlar benden uzaklaşıyor bacım napiyim. Ama esas cümle burda kısmet olayı. Arkadaş gökten kısmet mi yağıyor, yağanlar bir yerden sekip beni mi kaçırıyor? Her falda kısmet var, ben o kısmetleri bulsam, onlar beni bulsa çift kale maç yapacaz, yok. Nerdesiniz len? Fal bu işten yırtmak için bunu iş, hayat diye dolaylamış ama yazanların olma ihtimali, yüzde 1. Yalançı!!!

"Senin falında başı kapalı bir kadın çıktı.Bu kadına çok dikkat etmelisin.Sanal ortamda üzerinden bir bayanla görüşüyorsun telefonla da görüşüyorsun ama bu bayan senin aklını çok karıştırıyor çünkü sana yalan söylüyor dikkat etmelisin."

Bunun kim olduğunu tahmin edebiliyorum, lanet bir kadın var evet var öyle biri bacım. Sanal ortam mevzusunda, uzun süredir tanıştığım ve telefonlaştığımız (daha çok mesajlaşma şeklinde!) olan bloggerlar okuyorsanız ve hanginizseniz söyleyin, bilelim. Lütfen bakın fal sizi ele verdi. Yanlış ben saf bir insanım olmaz!

"Bir kişi tarafından beklemediğin güzel bir haber alacaksın.Bu haber seni çok sevindirecek.İş hayatında kademe kademe ilerleme görüyorum..Devlet kapısından gelecek bir . haberiniz var." 

Arkadaş fal bile beni yiyor, bana güzel haber veren en son kişi şuanda yok, kim bana güzel haber verecek. İşim yok iş hayatında kademe alıyorum, acaba işe girdimde haberim mi yok! Devlet kapısından borç gelmesin de ne gelirse gelsin, kapıyı açtım bekliyorum...

"Hane içinde sevinç yaşanacak..Bu aralar hane içinde sıkıntılar var. Bir süre daha devam edebilir.. Artık fincanını yıkayabilirsin..."

Yani falın bu kısmı doğru ancak geneline baktığımı düşünürsek tam bir ironi de ironi. Bizim hanede sevinç yaşanma ihtimalini bir an düşündüm, şuanda mavi ekran verdim sistem yeniden başlat yaptı.

Ben kısmet kısmındayım, çıksın gelsin uğraştırmasın beni. Lütfen diyorum, yani ayıptır, bak saygıdeğer kısmet faldasın yanlış işler olmaz...

Gün geçmiyor ki yine kandırılmayayım, gün geçmiyor ki geçmiyor yani, bugün bari biraz saçmalayalım dedik, umarım vakitten çalmamışımdır. Okuyan değer veren saygı değer insanlar varsa fal anınız paylaşın yine gülelim...
Sevgiyle Kalın...

MAGIC! - Rude

56 yorum:

  1. Ruhsuzum yazı yazmış koştum geldim okudum :D Ruhsuz o falı yorumlayan sanal kafa bana neler neler dedi hatta benim bu yaz düğünüm olmuştu :D O yüzden dediğin gibi fala inanma anam :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haha teşekkür ederim. Ya hep bir umut diye bakıyorlar fala yalanda yalan. Düğün yaza olabilir ama daha çok var yaza. :D

      Sil
  2. valla ben fal baktırmıyorum ama bakanlara da mani olmuyorum hani. ama bakılması taraftarı da değilim, ne kadar inanmıyorum yeaa dense de inanılıyor anacım, inanılıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fena inananlar var ki, ciddi ciddi bu tip yazıları yazdıktan sonra bana falcıyı soranlar var. :)

      Sil
    2. ashdajkdakha al işte :D

      Sil
  3. haha ne güzel yazmışsın :D küt saçlı kızı bulamadığını söyleyince "belki de kapalıdır " diyecektim ki devamında "falında kapalı bir kadın çıktı" yazısını okudum. :))
    ah bu fallar yok mu bu fallar :P bana da hayatımın aşkı ile birlikte olduğumu, ruh eşimi bulduğumu hiç ayrılmayacağımızı yakında evleneceğimizi falan söylediydiler ama adam beni terketmiş, evlenmiş haberim olmadı ben hala sevgiliyiz sanıyorum... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin halde benim dram gibi. Küt saçlı işi çok yordu beni zaten, artık antipatim oldu dermişim. :) Ya fal bir ruhu kandırmanın afyonu da insanlar çok kaptırıyorlar o kötü. :)

      Sil
    2. Mim yapiyon mu bilmiyorum ama mimledim seni

      Sil
    3. Çok teşekkür ederim, mim konusunda yapmıyorum önceden yapıyordum ama bloga zarar verdiği için bıraktım artık. :)

      Sil
  4. Kahve yasak mııııı ?! Yeminle oturup ağlardım :( geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte erken kalpten ölmek istemiyorsan yassak ta yassak dedi yapcak bir şey yok içmemeye alıştırıyorum kendimi. :((

      Sil
  5. Üniversite yıllarında tabiri caizse cillop gibi bir erkek arkadaşı falcı aldatıyor dedi kesin haklı algısıyla, bir açıklamayı bile çok görüp (ne dicektim o da ayrı bir mevzu) ayrılmışlığım var. Türkler psikoloğa gitmez falcıya gider rahatlar algısıyla bilumum fallara para dökmüşlüğüm var. Uslanmayıp telefona uygulamayı indirip canımlı cicimli yorumlar yapan bacıya günlük 5 kahve de kendi rekorumu kırıp anksiyeteye kapı açmışlığım var:) Daha ne olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Owww sizin durum çok beter olmuş :) Kaderci zihniyetin yansıması, bir şey olmaz demenin bir şekli falcılık. Hani mantıklı işlerde olsa olur ama geleceği görse kendisini uçururdu bunu düşünmek gerek. :) Sizin durumda kötü dikkat edin :)))

      Sil
    2. Baktım o beni bırakmıyor ben bıraktım onu :) Kökten çözüm:)

      Sil
    3. Kesin ve net çözüm :))

      Sil
  6. Yine keyifle okuduğum bir yazı olmuş; bunu seri olarak devam ettirsen mi ne :):) Ahh ahh, o ilk fal yazısından beri neler olmadı ki :) Normalde inanan biri değilimdir, ama öyle bir şey çıkıyor ki o an o umuda tutunmak istiyor insan. Yine de bir ümit diyip beklemek hatasına düştükten sonra diyorum ki ben kahve işini bırakayım :) Bunun daha profesyonelleri var; ben burçlara falan başlayacağım mesela :):) Şaka bir yana gerçekten ümidimi kırdı fallar ya, üzgünüm ama bence o küt saçlı da aynı hesap :):) Yine de bence yazmaya devam et bu maceralarını; bakarsın bir şeyler değişir :) Eline sağlık tekrardan ; sevgilerle :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya yazı dizisi olur mu bilmiyorum saçma bir şey çıktıkça paylaşıyorum. Kahve pişmanlıktır, fal iki katı, oralete başlıyacam doktor o konuda bir şey demedi. :) Burç işleri yalan işler ona da çok girme ondan kurtulman çok zor. Çok teşekkür ederim güzel yorumun için bakalım kahve yasak oralet falı var mı araştıracaz. :)

      Sil
  7. Ne eğlenceli bir yazı olmuş. Kalemine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Ben fal baktıranlardan ama inanmayanlardanım. :)) Bu aralarda sürekli sana fal ile uğraşmak zorunda kalıyorum bizim mahallenin tatlı teyzeleri sağolsun. :D Her kahve içtiklerinde telefonumdaki sanal Derya ablaya koşuyorlar. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haha inanmayın bırakın bunu bu bir virüs, kısır günlerinin belası, ilerinin vebası. :))) Teyzeler kısmet odaklı işin zor zaten :)

      Sil
  9. "Fala inanma, falsız kalma" dünyanın en iyi mottolarından biri olabilir bence. Yine keyifle okudum yazını :) Bu arada MİM'ledim seni haberin olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, "Fala inanmayanlar!" kulübünü kurabilirim. :)) Ya mime baktım o mimi çok önceden yaptım aslında birde mim artık cevaplamıyorum çünkü bloga çok zarar verdi zamanında. Şimdi kahve ısmralıyayım falına bakıp affet diyecem beni ama zor o da :D

      Sil
  10. Ya çok güzel yazı olmuş, fal konusunda inancım yok fakat bakmadan da geçemiyorum vazgeçmem lazım bu alışkanlığımdan. :) Bu arada favori uygulamalarımdan biri dilinden anladım. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnancım yok ama baktırıyorum yine biraz bir fal görüşün vardır, anlamına geliyor. Bırakman gerek çok büyük hastalık bazen fal falı açar kötü yapar insanı. :))

      Sil
  11. Atmaca eğlenceli bir yazı olmuş :)
    Senin fal baktırman ve düşünmen ilginç geliyor bilmem nedendir senle falı aynı kareye koyamıyorum. Ama fal güzeldir fala inanma falsız kalma. Her kahve içtikten sonra her türlü kapatırım, fal bakabilen olsun olmasın bir iki kelime bir şey söylettiririm olmadı kendim anlamlar çıkarmaya çalışırım
    öyle,
    sen yazmaya devam et :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yas tuta tuta bir hal oldu en azından arada güzel bir şeyler çıksın dedim. :)) Ben fal işini espirisine yapıyorum ya, çok kahve içtiğim için etraftakiler genelde boşa gitmesin diye bakıyorlar, bende bu durumu güldürüye vuruyorum. :)) Şuanda kahve yasaklandı artık bu güzellikte gitti o ayrı. :) Bir gün gel sana da bakayım. :))

      Sil
  12. Kahvenin yasaklanması çok iyi denk gelmiş. :DD

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni daha sağlıksız yaptığı kesin, artık sıkıntımı yüklüyebileceğim bir şey yok :)

      Sil
  13. Çok geçmiş olsun :/ Şu telefon uygulaması hariç, hiç kahve falı baktırmadım :D Kahve içemiyorsan, bitki çayı iç, hem rahatlatır :D Elma çayı tavsiyemdir :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, kahve yasak olmayaydı iyiydi, zaten ne iyi olsa bende yasaklanıyor ya da kaybediyorum. :( Bitki çayı içerdim, özellikle papatya çayı ancak iki bardaktan sonra muazzam kafa yapıyor, içmiyorum. :)) Ama elma çayına bakıcam bir ara. :)

      Sil
  14. kahve candır ama fala ınanmıyoruz tabi yine de su uygulamalardan vazgecemıyorum :) yakınımızda faldan anlayan olmayınca :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hastalık derecesinde oluyor ya, kahve içtikçe içesi gelenler gördüm, sonra neden kalp çarpıntım var. :))

      Sil
  15. BAktırmam anacım valla baktırmam. Ne çıkacağı belli mi olur, ne baktırıcam ;)

    YanıtlaSil
  16. Keyifli bir yazıydı, üslubunuzdan ötürü. :) Fala inanmayıp falsız da kalamayan insanlarız şunun şurasında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi, falda kız çıktı diye erkek arkadaşından ayrılanlar var onlar bizim türlerden değil, kısmet çıktı diye benim gibi arayanlar mı var dermişim :))Teşekkür ederim. Amacım güldürü, tebessüm ettirdiysem ne mutlu.:)

      Sil
  17. Severim o şekillerin yorumlanışını hele kelin taşı körün başı hesabı çıkandan da çıkıyor namızsız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha o şekiller binbir şekle girince kötü oluyor ama kuş mu uçak mı, karga mı? :)))

      Sil
  18. hiç fal baktırmadım şimdiye kadar :D arada burç yorumları filan okurum ama inanmam. Her telden söylüyorlar, hangisi tutarsa diye. İlla biri de tutuyor, sonra insanlar ''aa bildi, valla bildi'' kafasına giriyorlar. Ne diyeyim, fala inanma falsız da kalma ruhsuz atmaca :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baktırma fal sonrası kötü oluyor, baktırdıkça baktırırsın. :))

      Sil
  19. Bence falcı yanlış seçimdi. İyi bakmamış. Dermişim,😂 demiyorum sayalım. Fala inanmamak lazım. Çok eğlenceli bir yazıydı. Kalemine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha bana uzay falı da baksalar çokta anlamadığım için bir şey ifade etmem. :)) Teşekkür ederim. :)

      Sil
  20. Küt saç işi kolay ya, beğendiğin bir kızı tut kuaföre götür al sana el yapımı kısmet :D
    Bir daha kahve içecek olursan fotoğrafları bana maille at da ben bakayım falına, on numara sallarım. Hatta istersen küt saçlı kızın kordinatlarını bile verebilirim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğim kız mı? Benim beğendiğim beni beğenmez. :D Tamam bakalım kahve yasaklandı artık çok sık içmiyorum. Misal bu yazıyı yazdığımdan beri hiç içmedim, bu kahveyi de komik bir şeyler çıkar diye içmiştim, yine şebek olduk. :D

      Sil
  21. İsmail YK'nın şarkı sözü gibi oldu şu sözün :D
    Eğer içecek olursam diyeyim o zaman :D Bir şey olmamış bence yaa, fala inanma falsız da kalma işte :D

    YanıtlaSil
  22. Müthiş keyifli bir yazı olmuş çok sevdim :))
    Çift kale maç :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maksatım gülelim eğlenelim dağılalım. :D Teşekkür ederim. :)

      Sil
  23. Kız arkadaşlarımla ilk defa ciddi bir falcıya para verip fal baktırdığım o anı hatırlıyorum da oldukça korkunçtu. Benim hakkımda hiçbir şey bilememesi de cabası. Güzel şeyler söylemeye çalışarak beni rahatlatmaya çalışmıştı, gergin bir dönemin içinde olduğumu fark etti herhalde. Fal baktırırken hoşuma giden şey ise gelecek zamandaki farklı Eda varsayımlarıyla yüzleşmem oldu. Şuanı yaşarken hiçbir şeyi göremiyoruz. Görebildiğimiz tek şey geçmiş ve gelecek. Geçmiş hatalar ve pişmanlıklarla dolu olduğu için konuşmak istemiyoruz. Geriye gelecek ve geleceğe açılan kapı olan fal kalıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haha fala para vermek hele senin gibi bir öğrenicinin ayıp olmuş. :D
      Yani bu bir ilüzyon sistemi gibi bir şey insanlık için genel kavramları bilen biri fal bakar, görüş bildirir. Sadece uygun kelimeleri yan yana getir. "Önünde uzun bir yol var" misal. :)

      Sil
  24. şarkıyı çok beğendim.
    fal baktırmayı saçma bulsam da bazı falcılar farklı. benim ailemde de var çünkü iş olarak yapmıyor tabi ama bir araya geldiğimizde bakıyor. çok başka bir boyuttalar. çok iyilerine denk gelsen de söylediklerini unutmak ya da hiç baktırmamak en mantıklısı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam usule uygun :D
      Yani bir ufak arınma için fal ideal, ama bu işe para yatırmak, para vermek çok yazık. Ben bayağı bu işe ödenek yatıran biliyorum, durum kötü.

      Sil
  25. Hahaha cok eglendim okurken :)) gunume renk geldi. Bu fal isine kendini kaptiran arkadaslarim geldi gozumun önüne:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Çok mutlu oldum. Son zamanlarda her ne kadar bu tarz yazılar yazmasam da birilerinin geçmişe gidip okuması yazılarımı, yorum yapması mutluluk verici. :)

      Sil

Yorum Kuralları
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.
*Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa İletişim Formunu kullanın.

Reklam