27.10.2016

Peki Ya Sol Yanım?

Artık ne ölüm bize yabancı ne de biz ölüme! Devirler geçiyor ama hala yanı başımızda ölenlerin sayısının teferruatında boğuluyoruz. Ölenlerin sayısını sistematik olarak algılayıp sadece iç huzur için ah'lara sığınıyoruz. Kim? diyemiyoruz, kimler? demeye de gücümüz yetmiyor, sadece ve sadece ruhsal bir kopuş yaşıyoruz.

Yıllarca hayvanların vahşiliğini belgesellerle belgelerken, kendi vahşiliğimizi normalleştiriyoruz. Kedilerin, köpeklerin haklarını hayvan haklarından sayarken her gün işe giderken ezdiğimiz karıncaların haklarını bir türlü savunamıyoruz. Vahşileşiyoruz, hayvanlar kadar medeni olmak yerine doğa anayı kırıp onları vahşi olarak görüyoruz...

Tam mutluluğun ortasında,
Elde ettiğin kahramanlıklarla,
Yok ettiğin hiçliğini,
Hiç mi düşünmedi sol yanın...

***

Elinde kinin,
Dilinde silahın,
Savurduğun mermilerle,
Hiç mi düşünmedi sol yanın...

***

Kimsesizlikten korkarken,
Sağı solu yok ederken,
Bir ömrü boğazlarken,
Hiç mi düşünmedi sol yanın...

***

Bir kör dilenci gibi dilenirken,
Dönen talihin,
Hiç mi vurmadı yüzüne geçmişini,
Peki hiç düşünmedi mi sol yanın...

***
Korn-Take Me (2016)
Peki Ya Sol Yanım?
(Foto: Korn-Take Me klibinden)
***

Toy duyguların,
Boş umutların,
Saf aşkın varken,
Hiç mi düşünmedi sol yanın...

***

Peki ya sol yanın,
Peki sol yanım,
Acıdıkça, acıtmayacağını,
Vahşileştikçe vahşileşmeyeceğini
Sevilmedikçe, sevmeyeceğini,
Hiç mi düşünmedi...

***

Boğuluyorum,
Kimsesizleşiyorum,
Anlamsızlaşıyorum,
Peki ya sol yanım?
...Ruhsuz Atmaca
Sevgiyle Kalın...

Korn - Take Me

42 yorum:

  1. Çok güzeldi. Bir solukta okudum. Ama açık konuşayım şarkıdan çok korktum. Bir Rammstein havası vardı. Kalemine sağlık. 😁

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Şarkı Korn'un yeni albümünden, çok vahşi değil yazdığın gibi. Rammstein daimi konuğumdur müzik önerilerinde. :))

      Sil
  2. Kısa olmaması rağmen çok etkileyici bir yazıydı. Özellikle şiirin son satırlarını okurken kendi kendime ''hiç mi düşünmedin sol yanım'' diye sordum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun yazmak istiyordum fakat zaman problemi çok fazla var, şiir yazmayı pek beceremiyorum aslında blogda bir kere yazmıştım daha yazmıyacağımı söylemiştim tersi şekilde ilerliyor durum. :) Sorgulatabiliyorsa yazı ne mutlu bana. Çok teşekkür ederim varolun. :)

      Sil
  3. Zevk ile okudum. Kaleminize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Bence şiir yazın, gayette güzel ve içinde derin anlamlar gizli olan bir şiir olmuş. Başlangıç kısmı da çok etkileyiciydi. Özellikle hayvanlarla ilgili olan kısım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim yazdıkça gelişiyorum, yorumun değerli oldu. :) Hayvan kısmına takığım zatende böyle söyleyince biraz tepki alıyorum problem değil. :)

      Sil
  5. bu günlerde son bir haftadır yaşadıklarımı anlatan yazılarla karşılaşıyorum siz güzel dostlar sayesin de biraz da olsa rahatlıyorum sizlerin yazılarını okudukça :)Senin şiirin ve yazın çok güzel olmuş Yüreğine emeğine sağlık Ruhsuz Atmaca

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tez vakitte sorunlarınızdan kurtulursunuz inşallah. Ben çok teşekkür ederim mutluluklar sizinle olsun. :)

      Sil
  6. Tek kelimeyle anlat deseler yazıyı " Etkileyici" derim. Öylede oldu etkiledi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında dillendiremediğim çok mana var ama yavaş yavaş çıkıyorlar, çok teşekkür ederim varolsın. :)

      Sil
  7. şiir sevmem ama bunu sevdim :)

    YanıtlaSil
  8. "...ruhsal bir kopuş yaşıyoruz.". Yine bir "maalesef.". Söyleyecek bir söz bulamıyorum. Derin, ince, dolu, hisli bir yazı ve şiirdi.
    Sevgiyle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence öze dönüşün sancılı hali, zaten bu denilebilecek mahluklar gelişimin tersine dönüyor, ya bu kıyamet alameti, ya da evrimin ters tepmesi. Çok teşekkür ederim yorumun için.

      Sil
  9. Sadece başlığı okudum ve kendi adıma "bomboş" cevabını veriyorum. Yarın yazıyı okuyup ona göre de bir yorum yazacağım.
    İyi geceler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha hoş bir yorum oldu o zaman geri kalanı da diğer bölümlerde bekliyorum dermişim. :))

      Sil
    2. Ah bak, yorumum uymuş sanki şiirine :D
      Sol yanıyla düşünemeyen insanlar olmak yönünde hızla ilerliyoruz. Bugün toplu taşımada can sıkıntısından saçma sapan düşünceler üşüştü kafama yine. Düşündüm ki aracın kapısını araç seyir halindeyken açıp atlasam, bedenim araçtan savrulup parçalansa diğer insanlar şok, korku ve belki bir nebze üzüntü duyduktan sonra olayı unutuverirler. Resmen başka hiçbir etki bırakmaz, yani en azından bana böyle olurmuş gibi geldi. Hislerimiz köreliyor, zombileşiyoruz sanki: Yaşayan ölüler :D Ve tabii bir de gülüyoruz ağlanacak halimize tıpkı benim şuanda yaptığım gibi. İnsanlıkta bir dengesizlik var ama hadi hayırlısı :D
      Şiiri çok beğendim, eline sağlık :)
      Şarkı bana eski rock(yoksa metal mi?) şarkılarını hatırlattı ve bu tarz şarkıları çok severim :)

      Sil
    3. Yani kendi üzerinden cinayet fantazisi düşünmek kötü. :)) Ama unutulma konusunda önceden de düşünürdüm verdiğim karar hayat devam ediyor. Hayat devam ettikçe geçmişe yaşanmışlıklara bağlı kalmak insanları kilitler. Zombileşmemiz aslında yarattığımız ırksal zeminle alakalı, insanların üstünlük hali aslında hayvanlarda da var. Lider olmak yaradılışın kodlarında saklı diye düşünüyorum. Ancak buradaki sorun işte insanın öldürme eylemini haklılaştırması. Neyse makineleşmenin adımları diyelim...
      Yani korn standardını çözemedim ama metal tarz değilde rock olur. Yeni albümünün çıkış şarkısı, diğer şarkıları hoş. :))

      Sil
    4. Fantazi demeyelim biz ona yaa, düşünce işte. Ciddiyete alınası bir şey değil, insan gün içinde neler düşünüyor :D
      Ölümün unutulmaz bir şey olduğunu kabul etmek ters geliyor bana da, tıpkı dediğin gibi insanı kilitliyor ama ölüm sahnesiyle karşılaşıp unutup geçmek de çok umarsamazca geliyor. Bir yerde ölümlerden ciddi anlamda etkilenmiş insanları görünce kendimi hissiyatsız gibi hissediyorum. Ölümün önemli olması gerekliliği de insanların birbirlerini kesip biçmesini engellemek için gerekir diye düşünüyorum. Ya da belki insanlar sadece kendi etkilerinin olduğu ölümleri umursuyordur.
      Dinleyeceğim diğer şarkılarını da :)

      Sil
    5. İnsanın her gün öleceğini düşünmesi onu psikopatlaştırır. Bir ara bu saplantım vardı, hiçbir şey yapasım gelmiyordu. Ama düşüncende mantıklı. İnsanları ölümle eğitmek kötü ancak bir yöntem, korku her şeyi yaptırır. Dinle sen şarkıları... :)

      Sil
    6. Bazı yazılarının o ölüm saplantılı dönemine denk geldiğini hissettirmiştin zaten :D
      Her zaman düşünmem öldüğümü, o kadarını kaldırabileceğimi sanmıyorum.
      Ölümle eğitmek değil de ölümü önemsemek, yani ölümü ciddiye almak gerekir demek istemiştim. Cümleyi biraz yanlış kurmuşum. İnsanlar kendi etkilerinin olmadığı ölümleri pek umursamıyorlar demeye çalıştım :D

      Sil
    7. Ya sen bendeki ölüm işine takma ben onu hayat meselesi haline getirmeye başladım. Sen benim fal yazılarını gör onlara denk gel. :D
      Yani parayı bulan biri yarın öleceğini düşünür mü? Misal ben parayı bulsam ben ne ölecem yanımdaki ölsün derim. :D

      Sil
    8. Bak yaa, aksi gibi neden hiç denk gelmemişim ben o yazılarına :D Şimdi görüyorum :D Benim kaprisli blog yazarı dönemlerime denk geldiyse demek :D
      Ve insanlık koşar adımlarla uzaklaşır :D

      Sil
    9. Hahaha arada bir komik yazılarda yazıyorum, komik bilmem ama öyle olduğunu düşünüyorum. İnsanlık uzaklaşmasın, niye uzaklaşıyor. :D

      Sil
  10. "Kedilerin, köpeklerin haklarını hayvan haklarından sayarken her gün işe giderken ezdiğimiz karıncaların haklarını bir türlü savunamıyoruz."

    Enfes. Tam anlamıyla enfesti şiir ve yazının tamamı. Sade ve oldukça keskin bir anlamı vardı. Çok güzeldi. Aklımdakilerin bir yansıması gibiydi. Kalemine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoğu kez dert ettiğim konudur hayvan hakları, hani burdan kedi köpek düşmanı olmayayım ama insanın çifte standartlığı ezici hayvan hakları diyoruz ama sivrisinekler baş belamız, onlarda bir hayvan, karıncaları evimizde istemiyoruz ama kediler evimizde durabiliyor. Belki de top gibi sağa sola atılabildiğinden herhalde.
      Çok teşekkür ederim yorumunu görmek güzel.

      Sil
  11. O sol yan, makineleşmeye başladığından beri bunları soramaz oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Makineleşme, modernleşme insan deneyiminin en kötü anısı olacak. Nitekim bu sınıf, tür, yaradılışın üyesi olduğumuz için bizim içinde kötü olacak.

      Sil
  12. Karıncalar :)

    Keyifle okudum yazınızı. Şiir çok güzeldii..

    YanıtlaSil
  13. Çok haklı cümleler. Belki, hayatın mutlaka yaşanması ve ölümün mutlak geleceğini bir ah'tan öte bilsek yolumuzu kaybetmek bu kadar kolay olmayacak.
    Eh tabi, dert gelince çekilir gelmediği de pek olmaz. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim değerli bir yorum yapmışsın. Allah yanımızdan eksik olmasın...

      Sil
  14. Yeni yazı yazmadığın için hergün düzenli olarak bu yazına yorum yapıp isyan etmeye karar verdim. Teşekkürler 🙄

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha teşekkür ederim düşünmen yeter ama son zamanlarda normal şeyler yaşamıyorum. Biraz kafamı toparlarsam yazıcam bir şeyler ayrıca benim yazı günüm perşembe ve cuma arası olan gün içersinde. :D

      Sil
  15. Cık cık cık halen yeni yazı yok. 😒😒

    YanıtlaSil
  16. Peki ya sol yanım... Tüm bunlar olurken neden sessiz kaldın?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaten olmadık yerde beyni yemekle meşgul...
      Bir düştür hayal, bu hayalde canavar sol yanım...

      Sil
  17. Yok mu bir soru sormayan
    Yarını olmayan
    Güneşi doğmayan
    Nerdesin sol yanım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki insan zihinlerinde buhar olan,
      Belki kalpler arası kaybolan,
      Ziyan oldu sol yanım...

      Sil

Yorum Kuralları
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.
*Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa İletişim Formunu kullanın.

Reklam