27.12.2017

14.12.2017

4.12.2017

5. (Geleneksel) İstanbul Bloggerlar Buluşması

Blog kavramı internet literatüründe kendi anlamını bulmaya başlamasıyla beraber, internet ortamında amatör yayıncıların katılım yönelimleri arttı. Özellikle geçmişin edilgen niyetlerinde kendisine yer veremeyen amatör zihinler blog gibi basit oluşturucu niyetlerin ortaya çıkmasıyla kendi istemlerini keşfetmeleri ortaya çıktı.

17.11.2017

31.10.2017

20.10.2017

11.10.2017

29.09.2017

BABA YAGA: "John Wick"

Hayata acımasızca sıkmak, hiç olmadık şekilde en vahşi şekilde onu affetmeyecek bir biçimde BAM BAM BAM... Bunu başarabilen kaç kişi vardır. Kaç kişi hayatın ona verdikleriyle yetinemeyecek kadar anti-maddeci ya da anti-materyalist olabilir. Bence çok zor, belki de hiç yok...

21.09.2017

7.09.2017

Cesek

Ceset demedim "Cesek" dedim. Bir İsmail Abi kelimesidir, Cesek. Ceset gibi ama tam ölmemiş hali gibi bir durum. Tam da insanı anlatan bir kelime, hani yaşam içinde denir ya insanların uyku hali, işte tam da bu hal durum. Zaten hangimiz ayık kafadaki, ne kadar yaşayabiliyor, içine yaşamı çekebilir!

24.08.2017

Her Ayın Yirmi Dördü

İnsanlar derinlerde yaralar bıraktığı zaman iyi yazmaya başlıyor. Galiba bende böyle bir durumdayım, iyi yazıyorum. Okuyanlar yazdıklarını okudukça kafa buluyoruz deyince, benimle kafa bulduklarını sandım ama doğru az dozda olsa sarhoş kafası bunlar, nitekim hiçbir zaman yazmak için ya da yaşamak için içki içmem, kafamın birtakım saçmalıkları düşünmesi için ayık olması gerekir.

21.08.2017

Rüzgarlara Doğru Uç Atmaca İkarus Gibi...

Bu esen rüzgar neyin esintisi... Doğudan mıdır? Batıdan mı? Yoksa kuzeyden mi?, güney bu kadar esmez çok kimsesiz değildir seveni çoktur. Nedir bu esinti, kimlerin hüznünü getirdi bana, kimler yine ağladı da rüzgara bıraktı göz yaşlarını... Yoksa bu esinti bütün hüzünleri esintisi midir ki bu kadar gözyaşı kokuyor... (İkarus'un Düşüşü)

15.08.2017

5.08.2017

Game Over...

Sanki bu kaybetme senaryosunu daha öncede yaşamış gibiyim, bu sefer ki biraz yitik oldu. O kadar yitik ki acısını anlayamıyorum, sadece kalbe verdiğim hükmün yarattığı acıyı anlayamıyorum. Önceden bir şeyleri değiştirmek gelirdi elimden ben yapmazken, şimdi hiçbir şeyi değiştiremiyorum...

26.07.2017

Yersiz Yurtsuz, Dertsiz Dinsiz: Koma

Bunca pişmanlığı bir güne sığdırmak çok zor, elzem geliyor bazı şeyler artık. Bu belki burnumdan akan kam damlalarıyla pekiştiriliyor belki de tansiyonum düşerken yığıldığım koltuğumda. Fakat hatalı olduğumu bilmek bu biyolojik dönüşümleri daha da kanıtlıyor. Bir insanın gözü neden mühürlenir bilmiyorum. Çoktur derdim böyle şey imkansız yaşadım. Yaşadım ve kaybettim. Geri getirmeyi o kadar çok istedim ki, kimse bilemez. Bunca yıldır yemediğim hakarete aşağılamalara rağmen.

23.07.2017

Kimsesizim

Bu hayattan ne çektim bilmiyorum ama bir şeyleri öğreniyorum. Mutluluk galiba benim için sadece bir gaz çıkışı gibi anlık rahatlık üzerine kurulmuş durumda. Anlıyorum insanlar benim onlar için neler düşündüğümü düşünmüyorlar. Ya da kendimi üzme pahasını belli aptallıklar yapmamı önemsemiyorlar. Galiba önemli olan onlar mutluluklar, zaten bende bunu istiyorum.

20.07.2017

Ruhsuz Atmaca 5 Yaşında

Bugün bu mecrada yazım hayatımın başlayışının üzerinden 5 yıl geçti. Blog dünyasında bir birey olarak varolabilmek için tam tamına 5 yıl geçti. Birçok olayı yaşadığım bu mecra bana hayatımın birçok deneyimini kazandırdı. Her statüden, her anlayıştan birçok insan tanımama vesile oldu. Hiç olmayacak insanların olduğunu düşündüğüm egolarının olmadığını düşündüm.

14.07.2017

8.07.2017

23.06.2017

Halet-i Ruhiye

Giderken gecelerin ardından bir zulme uğramış ruhun kimsesizliğe olan şükrünü kim bilir. Kim bilir sessizlikte mutluluğun olacağını, kim söyleyebilir hayatı sadeleştirmenin umut olacağını. Her beden çift yaşamak zorunda mıdır? Bir ilahi kudretler düşünmeyi kendine yetenek eylemiş bu insanlar ne yapsın bir olarak yaşamayı, oysa sadece çiftleşmek yetmez mi? Yetmez mi sadece tek vücut yeknesak bir umudunu sadece umut olarak bırakma...

15.06.2017

İçimdeki Şeytanı Öldüremiyorum

Gece karanlıktır yalanları söyler, nerde ne yaptıysan ne halt yediysen bir bir suratına suratına söyler. Çünkü gece kimsesizdir  ve neyin ne olduğunu bilmez. Saftır, yetimdir ama tek bildiği vardır o da doğru ya da doğrular.İnsanların çoğu geceleri sığınır dualara, çünkü duaların ortağıdır karanlık.

5.06.2017

Blog || Nerde Eski Bloglar?

Blogum yayın hayatına yaklaşık 4 buçuk sene önce başladı. Kişisel mantıkla çıkılan bu yolda zamanla mesleğime de yakın olan çerçevede sosyal ağ, basit teknik bilgileri içeren içeriklere de yer verdi. Bu içeriklendirme hali tek oturttuğum temellendirme ise yazdığım yazıların temelinin "deneme"olmasıydı.

25.05.2017

Work and Travel: Alanya

Bilindiği üzere tez çalışmam için uzun aralıklarla yazılar yazmak zorunda kalıyorum. Ve aralıkların uzunluğu soğuttuğunu düşünsem de tez çalışmamın argümanı yine blogumdan çıktığından dolayı motivasyon temellerim sağlam. Şimdi fakirin work and travel'ı da fakir olur derlermiş, Hani desinlermiş... Bu anlamda Rize maceramızdan sonra şimdi Alanya maceramızı da gerçekleştirmiş olduk.

5.05.2017

20.04.2017

7.04.2017

Scofield Geldi, Nerdesin Max Payne!

Günümüz yaratım dünyasında her zaman belli normların özel karakterleri vardır. Bu özel karakterler insanların özdeşim kurabildiği belli kabiliyetlerin sergilenim alanıdır. Birçok insanlar bugün idolleşme teorisinde kendisinin ideallerine karakterler oturtmaktadır. Örneğin benim blogum temel öngörüsü hırçın bir hayvan olan "Atmaca" üzerinde örneklemiştir.

30.03.2017

Blog || Fenomen

Günümüzün temel realitesi, sosyal ağların sağladığı kolay erişilebilirliğin yansıması olan yayılım. Durum öyle bir hale geldi ki bu yayılım insanların insanlara, "Sende Yapabilirsin!" söylemini destekler nitelikte. Bu nedenle temel motivasyon fikirler üzerine yerleşmiş bulunmaktadır. Fikir, bir insanı ağda var eden en temel unsurlar arasında ki, fikri olmayan bir hesabın temel ömrünün uzun olmasını beklemek mümkün olamaz.

11.03.2017

23.02.2017

10.02.2017

Blog || Bloggersın Sen Blogger Kal!

Günümüzün en temel değişimi teknoloji alanında oluyor. Özellikle ülkelerin sınırlarının resmi olarak kalkmasa da, aleni şekilde kalkması sebebiyle, dağıtımın ve kullanımın yayılması, teknolojinin tüketimini de bir zorunluluk haline getiriyor. Teknik yanında insanlara pratiği de zorunlu kılıyor ve kullanımın modern olmasını zorunlulaştırıyor.

27.01.2017

Derdime Dert

Bir mazlum gibi yaşıyoruz dünya da, kin tohumları ömre bedel. Her gün kapitalist görüntülerin frekanslarını güncelliyoruz. Varlık nedenlerimiz var ama bunlar hiç görülür değil. Kanlar özgürlüğe değil yıldırmaya adanmış. Kahramanlar kayıp, halklar kayıp, insanlık kayıp... Yapılanlar yaptıklarımıza bir ayıp!

12.01.2017

Blog || Kullanıcı Türevli Yayıncılık:"Reklamer"

Yeni yılın ilk yazısı bilgilendirici nitelikli, çok akademik olmasa da akademik düşündürücülüğe sahip olan bir yazı olsun istedim. Şimdi Web 2.0 diye bir tanımımız var benim bu aralar çokça haşır neşir olduğum kavram. Bu kavram günümüz sosyal ağlarını bilhassa blogların temelini oluşturan "çift yönlü iletişimi" sağlayan temel gelişim.

Reklam