18.07.2012

Şey...

İnsanlar da kabızlığın başlangıcıdır "şey". Öyle dönemde gelir ki sıkışırsın sıkışırsın  ama bir türlü çıkaramazsın. Çıkmaya da pek niyeti yoktur. Zorlarsın olmaz. Güzellikle yapmaya çalışırsın olmaz. Olmayınca olmuyor... O yüzden insanın en kötü rahatsızlığıdır. Doktorluk tedavisi de yoktur aslında. Çünkü tarif edilmesi güç bir his, yaşanılması ve kavranılması zor bir davranıştır "şey".

Doktora gidip:
-Doktor Bey, bende şey var.
-Ne var.
-Şey!
-Ney evladım.
-Şey işte.
-Hay Allahım çattık,gibi bir sahne yaşatabilir insana. Yanlış düşüncelere,yanlış anlamlara yolculuk edilmesine yol açar. Eee ne de olsa "şey". Çoğu kişi "kitap okumuyorsun, kelime dağarcığın yok" dese de, kitapları hatim eden arkadaşlar bile bu hastalığa yakalanmıştır. Öyle bir anda insanı vuruyor ki hani felç vursa o daha mantıklıdır. Tıkanmaların peşi sıra geldiği,anlamlandırılmamış insansal mı? hayvansal mı? hareketler silsilesini yaşatır insana.

Muhabbet çok güzel giderken, her şey tam seyrin de iken, çıkan o üç harfli "şey" insanın bir anda geri dönüşü olmayan çıkmaz sokağa sokar. Ha bu arada kelimedeki sihri de görmemek elde değil. Üç harfli olması zaten ona korkulacak,korkutacak imaj katmış. İnsanı nasıl çarptığından görüyoruz. İçine bir şey girmese, 45 dakika ilerleyen muhteşem muhabbet 1 saniyede tepe taklak olamaz herhalde. "Şey" le ilgili dua da yok ki okusak kurtulsak.

Aslında bazen işe yarar bu kelime. Çocuk eve geç geldiğinde bahane üretmek için zaman aradığında imdadına yetişir.
-Şey.
-Şey.diyerek geçiştirir. Ve kurtulur. Çok umulmadık zamanda gelmesi insanları zorlayan bir durumdur. Ve sanki bilinçsiz bir refleksmiş gibi bir anda parlar. İnsan o anda kalır. Konuşma anına kadar akıcı olan birey bir anda gelen şey sendromuyla kalır kalır kalır... Bunu aynı şuna benzetebilir. Telefonla birini aradığınız da çok iyi bir konuşma giderken bir anda karşınızdaki kişinin duraklaması sizin:

-Alo,
-Alo,
-Orada mısın? Ne oluyor orda? şekline dönüştürdüğü bir anda.
-Aradığınız kişiye ulaşılamıyor(şeyler silsilesi gelmesi),lütfen daha sonra tekrar deneyin, sesinin duyulmasıyla sizin:
-Hay Allah hat düştü. Daha sonra arıyayım bari demenize dönüşür.

Konuşma esnasında tekrarlanan "şey" insana bu havayı veriyor bir andan karşıda ki kişinin resetlemeye gittiğini düşünüyorsunuz ve bir anda kendinizi geri çekiyorsunuz. Tabi ki istemeden yapılan,söylenen bir şey ama iticiliğinin çok kötü bir unsur olduğunu söylememek ayıp olur herhalde.
Şey oldu. şeyden dolayı, şey yaptım,ha şey,şey işte. Bu yazıda bir anda "ŞEY" oldu.
-Ne oldu.
-BİTTİ...

2 yorum:

  1. Gerçekten çok "şey" olmuş güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimde çok "şey" ettiğim bir yazıdır. Teşekkür ederim... :)

      Sil

Yorum Kuralları
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.
*Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa İletişim Formunu kullanın.

Reklam