18.07.2012

Ummadık Taş Baş Yarar...

Bir yandan ceplerini karıştırıyor,bir yandan da reyonları geziyor, almak istediği ürünü arıyordu. Ne zamandır almak istiyordu ancak "buna bu kadar para verilemez" deyip, kendi kendine veryansın ediyordu. Belki de haklıydı. Haftaya başlarken "bu hafta benim için lütfen iyi bir hafta olsun" diye dua edip  iyilik duası yapmıştı sanki.İşten çıktığı bir akşam gördüğü ürün kataloğunda istediği ürünün %50 indirimli olduğunu görmüş. Ertesi gün işten izin alıp akşam erken çıkmıştı. Belki ürün kapış kapış gider diye.

Ve reyonlarda aradığını bulamıyordu. Kendi kendine söylenerek reyondan reyona baka baka gidiyordu. O kadar kaptırmıştı ki o sırada birine çarptı:
-Pardon. Çok özür dilerim.
--Önemli değil.
Çarptığı kişi bir bayandı. Zarif,güzel,hoş bir görüntüsü vardı. Ve bu çarpışma ona aşık olmasına neden olmuştu. Tutulmuştu. Yapmak istediklerini unutmuş. Yüzüne güzelliğine dalmıştı. Kadın kalkmasına yardım etti.Yere düşen eşyalarını alıp kadına verdi.Kadın yanından ayrıldı.
Fena şekilde tutulmuştu. Vurgun yemişti. Hemen reyon sorumlusuna almak istediği ürünü sordu, ürünün bittiğini duyunca hiç kızmadı. Çünkü aklı başka yerdeydi.

Aşkının peşinde koşmaya karar verdi. Reyonları arıyordu. Yalnız bulamıyordu. Her reyona, "acaba burada mı?" heyecanıyla bakıyordu. Sonunda kozmetik reyonunda yakaladı aşkını. Ama yanına gidemiyordu. Çünkü ilk kez alış veriş merkezinde görmüş ve aşık olmuştu. Ve onun kendisi hakkında ne düşündüğü bilmiyordu. Belki de çarptığı için "kaba,ruhsuz,yabani" biri olarak düşünebilirdi. Sorular ve çeşitli olumsuzluklar aklını kemiriyordu.

Kadın  alış verişini bitirip kasaya yöneldi. Bunu görünce daha da heyecanlandı ve onu kaybetme korkusu içinde doğmaya başladı.Takip etmeye karar verdi.Bir şey alıp kasaya yönelmek zorundaydı. Aramaya kalksa  belki de gitmiş olacaktı. O yüzden dalgınlık ve o anki heyecanla elinin uzandığı ilk ürünü alıp hemen aşık olduğu kadının kasasına yöneldi. Kadının  üç sıra arkasındaydı. Heyecanlıydı, onu kaybetme korkusu vardı. Son bir kez konuşup onla tanışmak belki de daha ilerisini düşünüyordu. Kadın ödemesini yapıp çıkmıştı. O da önündekileri "hastam var" bahanesiyle kandırmıştı. Yalnız herkes ona gülüyordu,kasiyere aldığı şeyi verdiğinde o da bir anda gülmeye başladı.( Aldığı şey kadınların alabileceği ama erkeklere ters bir üründü.)

Kasiyer fiyatı söylediğinde itiraz etmedi.Cebini elini attı ve hemen parayı verdi . Yalnız aldığı şey, almak istediğinde pahalıydı. O kadar odaklanmıştı ki, o ve kendisi dışındaki her şey hayali görünüyordu ona. Parayı ödedikten sonra kasadan ayrıldı koşarak kadını takip etmeye başladı.
Bir şekilde açılmalıydı. Ama nasıl? Haftaya iyilik duasıyla başlamış duası kabul olmak üzereydi. Kadına bir türlü açılamıyor sadece takip ediyordu. Bir  iki saat takiple geçti, artık sıkılmıştı ve her şeyi göze alarak sevdiği kadının yanına gitti. Kadın ilkte şaşırdı. Ve:
--Aaaa.Sizde mi buralarda oturuyorsunuz.
-Sayılır.
Konuşma normal seyirde devam etti. Kadınında kendisine sıcak baktığını düşünüyordu. Ve artık ciddiyeti belli edecekti.
Ve:
Tam noktayı koyacağı sırada kadının koşarak birine sarıldığını gördü. Bir anda başından kaynar sular dökülüyordu. Çünkü sarıldığı kişi sevgilisiydi. Kalbi kırılmıştı. İçselleşmiş,ağlamak istiyordu. Kısa sürede aşık olmuş , az buçuk tanışmış sonunda hüsrana uğramıştı. Kadın sevgilisiyle yanına gelip tanıştırdı. Yaşadıkları olayı anlattı. Ve güldüler. Nazik biri olduğunu söyledi. Artık ağlasam mı gülsem mi halindeydi. Daha sonra yanlarından ayrıldı. Rüyadan uyanmıştı. Ne yapacağını ne düşüneceğini bilmiyordu. Ve elinde ne üdüğü belirsiz bir şey vardı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum Kuralları
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.
*Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa İletişim Formunu kullanın.

Reklam