26.06.2013

Kısa Dipnot-23: Hedef

Hayat bu denklemlerle dolu, çözülmesi gereken onca problem, alınması gereken onca önlem var. İnsan dünyaya her zaman 1-0 geride başlayarak doğar. Nasıl bir ortama geldiğinin, nasıl insanlarla tanışacağını bilmediği bir ortamda doğar. Buna da "takdir-i ilahi" denir. Kaderinde yazılan çizgileri bu takdir-i ilahi dediğimiz kilit cümle belirler her zaman.

Yaşam çamurlu bir yol, engebeleri olan, yokuşları dik ve bir o kadar da kalabalık. İnsan kendi penceresinden baktığında, amaçları doğrultusunda ilerlemeyi hedef edinse de, onun gibi milyarlarca insanda belli hedefle bu yolda ilerler.  Hedefler her zaman insan hayatının var oluş sebebidir. Et parçasını, ya da başka bir değişle insanı bir hayvan sınıfına girmekten kurtaran sebeplerden biridir.

"Hedefsiz insanlarda vardır" diyen bir kişi bu hayatta insanları ne kadar yanlış yorumladığının farkında değildir.   Eğer doğru bir yorum yapabilseydi, bir insanın temel ve yegane hedefinin, amacının yaşamak olduğunu bilirdi. Bilinmelidir ki, yaşamak zor ve her geçen günde zorlaşmakta. Yaşam standartlarının insanlık tarihinin gelişimiyle, zorlaştığı ve insanların artık yaşamak için başka insanların haklarını gasp ettiğini görebiliyoruz.

Artan insan nüfusu ve buna bağlı olarak devletler tarafından karşılanmayan insani ihtiyaçlar, bazı insanların tek ve yegane hedefi olan yaşama hedefini elinden almaktadır. Bunun tek sebebi ise gelişen ve vahşileşen insan hayatı diyebiliriz.

İnsan her zaman bu dünyaya yenik başlar, çünkü belkide olmaması gereken bir ailede gelmiştir hayata. İlerde olabileceklere set koyabilecek, belkide bunun dışında belli şeyler için imkanı yetmeyecek bir ailede dünyaya gelir. Fakat, tek yegane olan yaşamaktır, yaşamak için elde etmek. Buna set koyabilecek kimse yoktur. İnsan tek başına bir ordu gibidir ve anne karnından ayrıldığı ilk günden itibaren tek ve değişmez hedefi olan yaşamaya ulaşmaya çalışır. Belki iyi, belki kötü bir yaşam olur ama bunlarda yaşamın etrafına konulan süsler olur...

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum Kuralları
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.
*Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa İletişim Formunu kullanın.

Reklam