31.08.2013

Kadınlar ve Kombinasyon

Kadınların  genelde matematiğe aklının ermediği ve onların işte televizyon programları, diziler, gezme tozma gibi eylemlere kafalarını yorduğu hep söylenir. Kısacası erkek düşüncesi "keyfi neye el verirse o". Ama gerçek düzende bu duruma baktığımızda durumun pek böyle olmadığını görürüz. Onlarda varolan bir deha var ama onlar bunun farkında değil. Matematik zor bir iştir ama kadınlar bunu her gün yapıyorlardı. En basitinden, ev ekonomisinin baş mimarları annelerimizde bunu görebiliriz. Küçük paralara alınan dünyalarca şey. Pazarlık yaparak alamayacakları şey yok o Einstein beyinli değerlilerimizin.

Bugünkü yazım biraz da bu bağlamda kadın zekasının kendi çıkarlarına kullanılması üzerine(sakın kötü düşünmeyin). Blog dünyasına girdiğimden beri kişisel blogdan çok moda blogu gördüm. O kadar fazla ki örgütlenseler, kendi sendikalarını kurabilir, "ModaSen" falan. Bazı bloglarıda bu bağlamda takip ediyorum ve görüyorum ki onlarda hiçlik yok yani olmaz diye bir şey yok. Her şeyden bir durum çıkabilir yani üç elbisen, üç pantolonun ve üç ayakkabın olsun. Bundan sana 2 ay yetecek ve her gün farklı olacak bir kombinasyon da giyim çıkabilir. Tabi bunu görünce aklıma ilkokul ve lise yıllarında gördüğümüz kombinasyon ve olasılık konusu geldi. (Ve orada çözdüğüm sorular.)

Bu konuya gelen kadar derslerde hep çuvallayan kız arkadaşlarımız nedense; konu kombinasyon ve olasılık olunca birer deha kesilmişlerdi. Çünkü hoca her problemde; Ayşenin yok 2 çift elbisesi var, 2 ayakkabısı, 4 pantolonu diye problem yazdırır, bizim kız arkadaşlarda formülü kullanmadan hemencicik çözerdi. Çünkü her gün "Bugün ne giysem? , Bunun üstüne şu nasıl olur, Ay bunu dün giydim?" falan filan sorularla uğraşmaktan artık leb... demeden Çorumu çıkarıveriyorlar.

Yeni-Kreasyon
Kendimce bir örnek hazırladım
Kadınların zeka işleyişini anlamak zor, galiba biraz işlerine gelmesi lazım. Bu konuyu yazarken arkadaşıma sorduğumda:"Biz kadınların işi çok küçük şeylerle büyük şeyler başarmaktır." Zaten orada susmak farz oldu,felsefeye bak. Kadınların olasılıkları değerlendirme konusunda uzman olduklarını her konuda görebiliriz. Belkide uzmanlık konuları olasılıktadır. Nitekim kadından başarı bekleniyorsa, onların suyuna giden konu olsun gerisini onlara bırakın onlar halleder.

4 yorum:

  1. Ahaha cok guzel anlatmissiniz gercekten:) neyse ki benin matematigim de iyiydi:p

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. :) Matematik iyiyse diyecek bir şey yok :)

      Sil
  2. :) Keyifli bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil

Yorum Kuralları
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.
*Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa İletişim Formunu kullanın.

Reklam