21.12.2014

Gün Doğumundan Atmaca'ya-1

Okumadıysanız eğer bir okuyun ondan sonra bu yazıya başlayın--->>> Bknz...
Atmaca yorgun, Atmaca bitkin, vurun beni bayıltın diyordu. Kahrolsun bağzı şeyler diye bağırmak istiyordu, otobüsü kaçırdığında Amerikan tarzı teyzenin sözlerine. Kaçmak istiyordu bulutların ötesine, uzayın en ücra köşelerine. Zaten gündüzde olmuyor selektör yakıyordu belleklere...

Tam banka doğru yönelmişti, yatak serapları görüyordu; fakat o da ne, o işi ondan önce düşünenler olmuş o bankı rezerve etmişlerdi. Belli ki onlarda seferi kaçırmışlar, sonraki sefere binmemek ve eve gidene kadarda uykularını kaçırmamak için orda banklarda uykularını taçlandıracaklardı. Atmaca artık binmek zorundaydı otobüse...

Kapılar açılmış yerler alınmıştı. Atmaca akbilini okuyucuya yöneltmiş, bir de ne duysun:
- Da di nam, da ni dam...
Akbil bile oyununu oynuyordu ona. Birden otobüse baktı, tanımadığı anlamsız gözler gördü. Şoför bey:

- Bir sor fazla akbili olan var mı? diye.
Atnaca:
- Fazla akbilii olan var mı? (Kesintili bir ses)
Kimseden bir ses çıkmamıştı, tam kafasını şoföre yöneltirken kafasına bir akbil isabet etti. Galiba o otobüs ahalisinin tarzı buydu. Arkadan bir el gördü:
- Bas getir coco! (Coco ne la...)
Akbil saldırısını ufak sıyrıklarla atlattıktan sonra otobüsün orta kesimine doğru yöneldi, tanımadık yüzler, selektörlü sabaha kızgın gözler vardı. Otobüs doluydu ve oradan bir amca Atmaca'yı çağırıp:

- Buyur evlat otur sen gençsin!

Atmaca bir anda kendi içinde:
- "Hey dostum ne manyak bir otobüs böyle..." dedi. Otobüs cidden gariptir, yaşlılar ayakta, gençler oturuyordu. Hatta cam kenarlarına kadınlar değil erkekler oturuyordu. Yaşlı teyzeler gençlerin başına gelip: "Ahhh, offf, aman nerde o eski gençler..." demiyordu. Ayakta kalan kadınlar, amcalar ellerindekileri, oturan kalksın diye kafasına şutlamıyordu.

Atmaca, acabalar içinde mutlu yolculuğuna devam ediyordu. Kulaklığını takmış, gözlerini dinlendiriyordu. Birden yanındaki amca, kulaklıkları çıkarıp onu uyandırdı.
- Hoyyyt, babayn...
- Höst, evlat, ne örüyon sen bakem.
- Efendim amca.
- Ne örüyon diyom, bu otobüste seni daha önce işitmemişem. Nerden düştün buraya.
- Ha amca ya, diğer otobüsü kaçırdım, mecbur buna bindim.
İett vampirleri
İstirham ederim, durdurun otobüsü inecek var...
Amca sohbeti hemen kurdu ve daha da öteye giderek, laf kalabalığı yapmaya başladı:
- Ne okuyan sen bakem.
- Ben mi, radyo televizyon, sinema.
- He sen filmci olcan.
- Yok filmci ne demek amca.
- Senin işin işte, işiniz iş he çekiyonuz alıyonuz manileri.
- Ah amca ah, ayakların ters dönsün, düz dünyaya tersten bak emü, lanet gelsin sana, evine ateşler salınsın...(İç ses)
Atmaca iç seste bildiği tüm bedduaları ettikten ve bildiği bir iki duayı da; hazır beddua ettik, birazda dua edelim, diyerekten duayı da ettikten sonra amca anlamış olacak ortamı sessizlik bürür. Bundan sonra Atmaca sessizleşir, Atmaca suskunlaşır. Çünkü o otobüs onun her zamanki bindiği vasıtası değildir. Ve otobüsteki gariplikler çok gariptir. (O derece anlamsız.) Kızlar, kadınlar akıllı telefonlarıyla oynamıyor, erkeklerde hava cıva olsun diye, birde malum yer kaptık vermeyelim diye, kitap okumuyordu. Ayrıca kaptan millet uyansın diye çukurların içinden sürmüyordu. Yaşlı amcalar, sıkıntıdan burnunu karıştırmıyor ve yaşlı teyzeler gençleri gözleriyle yemiyordu.

Atmaca'ya daraltı gelmişti ve bütün bu güzelliklerin yol açtığı baskıyla:
- Yeter uleyn, diye birden bağırdı. Şoför bey lütfen durdurun otobüsü inecek var.
Tam bu sözü söylediği sırada, tüm otobüs birden Atmaca'ya döner ve kızgın gözlerle ona bakar. Herkesin gözleri kırmızı, dişleri bir garip ve korkutucuydu. Ve üzerine doğru gelirler.  Atmaca korkuda:
- Şoför bey devam edelim, sıkıntı yok. Şoför bey, ay polis, imdaaaaattt...
Bir anda Atmaca, "ahhh" sesiyle uyanır. O da ne evdedir. Ve kafasına terlik isabet etmiştir. Keskin nişancı Atmaca anne hedefi tam vurmuş ve:
- Kalk tembel, kaçıncı terlik bu; getir onları bana. Ayrıca, amca kim? şoför kim? ne sayko bir çocuk çıktın sen, diye hayıflanır. Bir anda Atmaca rüyanın verdiği stresle içinden küfür eder ve kafasını yastığa koyar. Michael Jackson- Thriller şarkısı yükselir ve SON...

Not: Hikaye kurgu gerçek arası bir karşımda oldu. 2 senedir yazdığım uzun yazılardan biri oldu, daha da uzundu ama amaçtan saptığı için kısalttım. Umarım okuyanlar memnun kalır... Sevgiyle kalın...

28 yorum:

  1. Filmci degil misin sen :))))
    Akbili kafana yemen şahane ya koptum :D
    İyi terlik yemeler :p

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmci değilim, bu rötgenci demek gibi bir şey canım :)
      Akbil=Terlik olayı var bunu yakalaman lazım. O akbil aslında terlik haberin ola :)))
      Terlik her zaman vazgeçilmezimdir. :)

      Sil
    2. Çok pardon o zaman demem bi daha :) Hahaha kahkaha attım :) ciddi olamazsın hakkaten akbil=terlik fena :D yakalayamadım ya bi dahaki olursa bidahakine artık :)
      Sen vazgeçsen terlik vazgeçmez lütfen ama :)

      Sil
    3. Matematiği bol film yaparım acımam, bu yüzden yazıyı dikkatli okuman gerek. Sübliminal mesaj bile veririm, hayalin duymaz. :))) Bir daha yapsam gene anlayamazsın :))

      Sil
    4. Duyanda matematikten korkuyorum sanacak -.-
      Senin şu yazından sonra türkçeden çuvallayacagım onu anladım yani.
      Yap bi daha anlamazsam o zaman görüşürüz

      Sil
    5. İstek üzerine yazı yazmıyoruz canım. Paragrafta anlamda sıkıntı var, yarın sana ceza 100 soru sırf paragraf :) Yazıları takip et ara ara yapcam böyle :) Ama ben ruhsuz herifim benim yazı stilim bu değil :)

      Sil
    6. Yorum yapmaya geldim borçlu çıktım...😒

      Sil
    7. Malasef, ayrıca öyle tavırlı cevaplar yok soru adedi artar :)

      Sil
    8. Yarın paragraf kusacagım desene. Hakikaten ya sen bana ödev ver böyle negzel bende zorunluluk hisseder yaparım hemen.

      Sil
    9. Evet kusacaksın, bana da bildirimde bulunacaksın. Paragrafta sonra 80 cümlede anlam, 80 sözcükte anlam, 50 mantık, 70 yine paragraf ve biraz konu tekrarı 100 de mat çöz canım :)

      Sil
    10. Vur dedim öldürdün be, cenazeme davetlisin ;)

      Sil
    11. Sus ağzına biber sürerim :) Yaptın mı haber et, ayrıca çözdüğün soruları, netleri, yanlışları not et geleceğin için önemli değerlendirecem :))

      Sil
  2. Hey dostum bu otobüsteki herkes neden nidalarla konuşuyor diye soran tip yok otobüste :)
    Özellikle bağğzı yerlerde güldürdü teşekkürler, devamı yokmuş demek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Otobüsün tek yabancısı Atmaca diğerleri birbirlerini tanıyor zaten :))) Güldürdüyse bu benim için ne mutlu. :) Devamı olur ama çok devam ettirebileceğim bir yazı değil, ara ara farklı şekilde iett yazıları çıkar karşınıza :))) Teşekkür ederim yorumun için :)

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. Böyle deyince acıdım kendime. Cidden yazık ya... :)))

      Sil
  4. Yine keyifle okudum yazınızı.Yanlız göbekleri çatlasın bedduasını nedense es geçmişsiniz :p Anne iki yazınında bombası bence,en etken faktör :))
    Neyseki rüyanız gerçek olaylardan esinlenerek çekilmiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Bu yazının amacı keyif vermek verdiysem, ve böyle yorum geldiyse aslında çok çok mutlu oluyorum. Göbekleri çatlasını esasen ilk kez duyuyorum. Ama attım hafızaya :)
      Annem hep bombadır zaten. Esas kahraman o :) Rüyalar gerçekleri çağırır. Çok teşekkür ederim değerli yorumun için :)))

      Sil
  5. Oturan kalksın diye kafasına şutlamıyordu çok iyi yaaa :))
    Başka zaman ay bana yaşlı dedi diye ciyaklayacak kadınlar otobüste nine kesiliyor, illet hepsi ayrı ayrı -.-

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malesef öyleller ama :) Hahaha, otobüste yaşın önemi fazla napacan :)))

      Sil
  6. valla ne diyim bayıldım ben bu seriye keşke son olmasaydı dedim :) bas getir coco :) çok güldüm yaa. Harikaydı. O kadar eğlenceli ki sabah sabah tekrardan güldüm. Lanet olasıcalar hehehhe :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, yazı amacına ulaşmış bu olaya da ben sevindim :))) Her zaman insanların moralini bozmayalım değil mi?
      Yaw seri olarak olmaz ama olayları yaşadığım için, ara ara yazarım sıkıntı değil ama bu, bu yazının sonu oldu. :))) Otobüste yaşadıkça artık beni hatırlarsın :))

      Sil
  7. Bu seriyi bırakma sen. bu da ne güzel olmuş böyle ^.^ Fatih Eminönü arası otobüs hali geldi aklıma.. Akbil istedik sanki canlarını istedik herkes bi sağa sola bakmalar, uyumaya çalışmalar falan.. Ahha amca iyiymiş :)) filmci mi olacan seenn Atmaca Alço :)) artık adamın aklına ne geldıysee

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak sen, kızım hangi köyün manyağısın sen bakim :))) Bir çıkarcı yaptın beni, kendimi çok pislik biri sandım psikolojim bozuldu :))) Şimdide alço, senaryoda insanların hayatına hap atıyorum gibi oldu buda peh. :)) Akbil için onu yapanların dışında, basınca kalınan, alayım mı almıyayım mı ikilemini de unutmamak gerek :)))

      Sil
    2. ahaha sizin köyün delisi de olabılırım kork benden :)))) bak hele ya psikolojini doğru kur, alarmı erteleyip suçu bana atma piss sen bana tembel derken iyiydi hahaayytt (Filiz Akın gülüşü) şükür ki akbil sorunum yok ama olabilir de bana bitane ayır belediyeden gelınce alırım :))))

      Sil
    3. Bizim köyün delisi senin gibi değil. :) Sen tembelin önde gidenisin. Ayrıca yılların yorgunluğu var, bir kere geç kalmışız çok mu? :) Tembelsin, tembelsin tembelsin, bu böyle biline. :)))

      Sil
    4. Bakk ne zamandır bakamamıştım iyiki de bakamamışım.. Sen benim bilinç altıma ne yerleştırmeye çalısıyorsun oyle tembel tembel diye :)) Al sana sublımınal mesajın Türkçe karakterlisi.. Misket alcan banaa Miskeeeettt Siyah büyük camdan koccamaan miskeeeeeeeeett :)))))

      Sil
    5. Tembelsin, hemi de çok pis derecede tembel... :))) Misketleri araştırıyorum, bu hafta sınavlar var ondan sonra temin etmeye çalışacam bulursam haberleşecez... Ayrıca haberde saldım dört bir yana, bakalım nedir durumlar öğrenecem kısa sürede inşallah. Ama tembelsin yani... :)

      Sil

Yorum Kuralları
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.
*Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa İletişim Formunu kullanın.

Reklam