8.05.2015

Ben Bu Canavarlarla Yaşayamam...

Soruyorum bu anlamsız benliğime, bu insanlık neden bu kadar mutlu, neden bu kadar umursamaz, neden bu kadar vurdumduymaz. O ucube kişiliği altında neden bu kadar kendinden emin ve gururlu, hiç mi utanmıyor, hiç mi sorgulamıyor ben suçluyum diye. Yazık!!!

Oysaki her şeyi kendisi yaptı; yaktı, yıktı, yok etti. Yeri geldi zulm etti, dövdü, vurdu, öldürdü. Peki ne diye? Peki ne diye? bu haysiyetsiz ve mesnetsiz şeyleri yaptı. Dur diyemedi mi o hiç olmuş kimliğine, susturamadı mı yalnızlaşmış ve kibir topuna dönmüş benliğini...

Neden hep öldürmeye gelince susmak zorunda kaldı, neden konuşmadı ve sadece tetiğe bastı o rezil beden örtüsü. Neden bir yandan parçalanan insanlığın susamışlığına, açlığına, kimsesizliğine sessiz kaldı. Onların ölümüne bir kibritte kendisi çaktı ve öylece baktı...

Rezilsin ey insanlık, ucubesin, bu dünyanın kimsesiz bir malısın. Ne önün var, ne arkan, sadece bugünün var. Evet bugünün var ve bugününde zulmün var. Peki ya yarının? Peki yarının diyorum sana? Son kez soruyorum, peki ya yarının? Neden düşünmüyorsun yarını, neden hep geçiyorsun bu dünyanın ırzına, oysaki yaratan dünyayı sadece sana vermedi, o zaman niye?

Piyanist (2013)
Bu hayat bizim yıkıntımız...(Foto: The Pianist filminden)

Senin gibi ucubelerin yarını da bugün, ancak bugün yakar, yıkarsın yarın af dilersin. Senin namusunda bugün, ırzında bugün, nefretinde, haysiyetinde, kişiliğinde, kimsesizliğinde. Yaptıkların ve yapacaklar hepsi bir paçavra, aynı bedenin gibi. Lanet olsun senin gibi bir yaratılışa, keşke bende sen olmasaydım, o zaman lanet olsun bana da... 

12 yorum:

  1. insanlığımızdan utanacak durumua gelmişiz ama nafile...bize herşey müstehak...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke suçu olmayanlar yapılanlardan etkilenmese, keşke insan insanlığını bilip insanlık yapsa.

      Sil
  2. Dünyanın en vahşi canlısı insan, vahşi dediğimiz hayvanlar bile bizim yanımızda çok masum,daha az zarar veriyorlar dünyaya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsan düşünen bir suç makinası, çıkarları hep ömrü olmuş, bu ömürde zulmu bir marifet olmuş ne diyelim. Hayvanlar kadar adil ve sevgi dolu olabilseydik.

      Sil
  3. Tüylerim diken diken oldu :| ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  4. Kişilik her zaman önemlidir. Kişiliksiz insanların eline koz vermeyeceksin. Mesafe koyacaksın, herkes haddini bilecek. Can sıkmaya degmez ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısın ama artık herkes bir şekilde canavarlaşmaya başladı. İnsanlık insanlığı yutuyor ne bileyim, artık yaşanılası gelmiyor.

      Sil
  5. Tüm insanlık adına sorumluluk üstlenecek tek bir insan... İşte tüm dünyanın bu insanlara ihtiyacı var. Her insan bu sorgulamayı geçirse, gerisini bir düşünsene :) Süper olmaz mıydı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tekleştirirsek sıkıntı yaşarız. Her insan sorumluluğu gerekli dediğiniz gibi :)

      Sil
  6. yine de iyi ve sorgulayan insanlar var hala ;) sen gibi <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen ben yetmeyiz daha çok insan daha çok hayat sorgulamalı bunu başkan. :))

      Sil

Yorum Kuralları
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.
*Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa İletişim Formunu kullanın.

Reklam