30.04.2018

Derin Bir Uçurum Mavisi... (Seslendirme)

Bloglar tanımı gereği interaktif mecralar olarak tanımlanırlar. Blog ortamında her kullanıcı bir birey olarak kendi içeriklerini oluşturur ve zamanla belli tanışma etkileşimleri kurulur. Bu çok önemlidir.
Bende 5,5 yıllık blog deneyimi süresince tanıdığım, yardımını aldığım, yazılarını okumaktan ve paylaşmaktan keyif aldığım Temmuz Güncesi'ne geçtiğimiz ay, güzel olduğunu düşüdüğüm bir şiirimin seslendirme ricasında bulundum. Kendisi sağ olsun beni kırmayarak bu isteğimi kabul etti ve güzel bir çalışma ortaya çıktı. Şiiri dinleyip yorumlarınızı belirtmeniz önemle rica olunur. İlerleyen vakitlerde bu etkileşim dinamğini kafamda oturtabilirsem, Hande'yle ve başka blogger dostlarla benzer çalışmalar yapma niyetindeyim. Umarım bu isteğimi gerçekleşir...

Vakit ayırarak, bu güzel seslendirmeyi gerçekleştiren Hande'ye; büyük sevgilerimle, kucak dolusu güzelliklerle...


Derin Bir Uçurum Mavisi (Seslendiren: Hande Çoban)



Handeye Ulaşmak İçin:
***
....
Ne acıdır sevmek bu kadar kolayken ayrılığa yol bulmak,
Kimsesiz bırakıp,
Ucu bucağı bilinmez bir hissizliğe kanat açmak,
Ve hoşça-kal demek...

***

Zahir olmuş hayatı; zehir etmek,
Girdaplar yaratıp, rüzgaları köleleştirmek,
Sevgiyi sahipsiz bırakmak,
Sevgi sözcüklerini köle etmek.
...

Şiirin tamamını okumak için: Derin Bir Uçurum Mavisi

Sevgiyle Kalın...

18 yorum:

  1. Böylesi güzel bir projede yer almak beni ne denli mutlu etti kelimelerle anlatamam. Asıl bu güzel fırsat için ben teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben sesini youtube kaydında duyduğum an dedim: "Bir şeyler yapmalıyım!" Cidden birçok blog yorumumda söyledim. Hem güzel bir insansın hem de egosuz bir insansın. Çok teşekkür ederim. İnşallah devamı çalışmalar olur. Bakalım. :)
      Çok teşekkür ederim. :)

      Sil
  2. Gayet başarılı ben çok beğendim sevgili ruhsuzum. Sana daha önce de bahsetmiştim özellikle bu tarz çalışmaları 1 dakikaya sabitlemek gerekiyor. Tüm dünyada sosyal medya kullanıcıları arasında yapılan araştırmalar bize 1 dakikanın en ideal süre olduğunu göstermekte. Şiir daha kısa tutulabilir ve seslendirme biraz daha hızlandırılabilir elbette bu şekilde yapıldığında da bir takım eksiklikler olacaktır; bütünlük gibi vurgulama gibi ve tüm bunların yol açacağı duygu kaybı ama işte bütün bunları optimal bir şekilde kurgulamak burada önem arz ediyor. Benim için gerçekten kıymetlisin ve az biraz hakim olduğum bir konu olunca naçizane tavsiyede bulunmadan geçemedim. Hande'nin sesine senin de kalemine ve yüreğinize sağlık. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Konuşmuştuk evet, kısa şeyler ya da ben tezimden biliyorum; popüler olan kişilerin uzun imajları tutuyor.
      Bir kanal açıp ilerletme fikrim yok aslında, sadece geçen Hande'nin sesini duyduğumda acaba yapar mı? diye sorayım dedim. Kabul edeceğini de düşünmüyordum ama sağ olsun vakit ayrdı ve çokta güzel bir kayıt gerçekleştirdi.
      Temel amacım sadece bir anı olması aslında. Biraz düzene sokarsam hayatımı bunun devamı gerçekleşebilir. Bir dinleti kanalı çıkabilir. Sadece kendi şiirlerim dışında gönderilen sesleri de kurgulayıp paylaşabilirim. Ki bu temelde ses dergisi tarzı bir dijital fanzine dönüşebilir bakalım.
      Çok teşekkür ederim değerli uzun ve güzel yorumun için. :D

      Sil
    2. Evet popüler olduktan sonra tutuyor ben zaten ilk başlangıç seviyesi için söylüyorum hep bunu. Bak bunun en güzel örneğini geçtiğimiz yılın en özgün filmi olarak nitelendirdiğimiz David Lowery'nin A Ghost Story filminde görüyoruz. Rooney Mara'nın elmalı turta yediği bir plan sekans var ki burada Lowery adeta popüler sinema izleyicisine meydan okuyor benim sizinle işim yok kardeşim diyor ve elbette bunu bile isteye yapıyor bir sahneyi veya anlatıyı bu kadar uzun tutmak ancak bir yerlere gelebildikten sonra mümkün olabiliyor aksi takdirde izleyici, dinleyici ya da okuyucu çok çabuk sıkılıyor zaten hemencecik sıkılmaya meyilliyiz canım kaliteli işleri bir çırpıda silip atabiliyoruz sıkılaraktan. Oysa ki sabır en büyük erdem değil midir? Tekrar söylüyorum ben çok beğendim devamı da gelsin muhakkak gelmeli :)

      Sil
    3. Çok haklısın bakalım. Filmin sekansını bilmek nedir? Ben bıraktım bu işleri böyle insanlar görünce mutlu oluyorum ki, örnek olarak da iyi oturdu. Bakalım bir düşüncem var kafamda. Şimdilik zor ama bunu evrensel olmasa da yerel bir boyuta taşıyabilecek bir birikimim var. Sadece bu bir anı oluşturma amacı ile ortaya çıkmıştı. Geçmişte blog band diye bloggerların enstürman çaldığını görmüştük bende bir bloggerın yazıp diğerinin seslendirdiği aslında sanal olan ilişklerin nasıl gerçek olduğunu göstermek istedim.
      Fakat genel bir blog kimsesizliğinde istediğim ölçüde tepki alamadım. Alırız diye umuyorum. :)
      Ama devamını yine Hande'ye bir rica ile gerçeklştirebilirim, bir iki tane daha arkadaşımız var sesi güzel. :)
      Çok yapıcı yorumun çok mutlu oldum. :))

      Sil
  3. Çok güzel olmuş tebrik ederim şiiri yazanada seslendirenede saygılarımı sunarım ellerinize sağlık ama biraz daha hızlı olsa iyi olabilirdi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk çalışma için bir kayıt oldu. Daha güzellerini de sunmak imkanıyla inşallah. Bakalım...
      Çok teşekkür ederim...

      Sil
  4. Ne güzel bir seslendirme olmuş, devamı gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim bir niyetim var bakalım. Bir şeyleri yoluna sokabilirsem kısa sürede gelecek :)

      Sil
  5. İnstagramdan gördüğümden beri tutuldum diyebilirim. Bir de açıp buradan okumak ayrı bir tat verdi :) Kalemine sağlık efenim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Sana da bir seslendirme yapabiliriz haberin olsun. :D

      Sil
    2. Bana mı? Hahaha o kadar değecek güzellikte bir şey yazabilirsem çok mutlu olurum :)

      Sil
    3. Sesin güzel sen seslendirmek istersen düşün bunu bir şiir de sana seslendireyim. Ne çıkarcı blogger oldum. Sesim yok ondan. :)
      Burada niyet bir anı yani böyle bir şey yapılırsa belki blog içeriği girme ve bunu youtube ile entegre edilmesi sağlanabilir. :)

      Sil
    4. Hahaha ben seslendireceğim ben sen bana yaparsın diye düşündüm :D Seslendiririm ben sana farklı bir yapabiliriz bunu :)) belki bir akım çıkar

      Sil
    5. Ben yapamam seni de yazdık... :)

      Sil
  6. Elinize sağlık, şiir de seslendirme de gayet başarılı bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim bakalım devamı gelecek mi o önemli. :D

      Sil

Yorum Kuralları
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.
*Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa İletişim Formunu kullanın.

Reklam