1.07.2018

Peki Ya Sol Yanım? (Seslendirme)

Blog ortamını terk etmiyorum ama diğer sosyal mecralara da sırt dönmüyorum. Bugüne kadar en etkin kullandığım ağ instagram olsa da bloguma bir etkileşim trafiği ekleyebilmek için ve yazılara can verebilmek için bugüne kadar bir dostluk paylaşımı ortaya koymaya çalışıyorum.
İlk seslendirme aslında bunun için en ideal olan kişiye yapılan teklifti. Bana cesaret vereceğine inandığım biriydi. Hande, bu anlamda bu başlangıcın bir mimarıdır. Olabilirliği bana gösterdiği için ona teşekkürler ayrı. Bunun dışında ikinci seslendirme yani Yağmur'la yaptığımız bu işin olabilirliğini gösteren en önemli imaj oldu. Şimdi gerçekleşen üçüncü çalışmada artık kesinliğin sınırını gösteren ve desteğe ihtiyaç belirten bir durum.

Blog hayatım 6 yıla dayanmak üzere; bu süreçte gerek akademik anlamda gerekse özel yaşantım anlamında birçok yarar gördüm. Bu yüzden bırakamıyorum bu mecrayı! Aslında bu çalışmaların amacı -çalışmalar arttıkça bir yazımda anlatacağım- amatör kalınan alanda nasıl şeyler yaratılabileceği üzerinedir. Herkesin üretebileceğini göstermek; amatör seslerin, amatör değerlerin kendilerini göstermeleri sağlamaktır. Bir de benim için muhteşem bir anı... Blog dünyasında yaşlandığımı hissediyorum olur da bir bırakma olursa en önemli mirastır bu çalışmalar, üretimler...

Blogumda yazdığım şiirlerin 3. seslendirmesini bu videoyla gerçekleştirmiş bulunduk. Bu çalışma, düz yazı ve şiir karışımı bir yazı olduğu için seslendirmedeki herhangi eleştiri ihtiyacını bu duruma yorabilirsiniz. Benim çok keyif aldığım ve başarılı gördüğüm güzel bir seslendirme oldu. Seslendirmeyi "Rehargan" blogunun yazarlarından "Nihce" ile gerçekleştirdik. Yazı ve şiir her ne kadar benim olsa da şiiri seslendirerek yani ona ruh katarak bir nevi artık onun da parçası oldu. Teklifimi kırmayıp, zamanından ayırarak bu güzel seslendirmeyi gerçekleştirdiği için kendisine çok teşekkür ederim. 

Peki Ya Sol Yanım? (Seslendirme)



***
Bir kör dilenci gibi dilenirken,
Dönen talihin,
Hiç mi vurmadı yüzüne geçmişini,
Peki hiç düşünmedi mi sol yanın..
***

Yazı ve Şiirin tamamına ulaşmak için: Peki Ya Sol Yanım?

Sevgiyle Kalın...

8 yorum:

  1. Öncelikle bana böyle bir teklifte bulunduğun için çok teşekkür ederim. Rehargan ekibi olarak adım attığımız bu yolda ve blog serüveninde ilk yoldaşlığımı senin gibi deneyimli biriyle yaptığım için çok mutluyum. :) Seslendirme yapmayı daha önce hiç denememiştim, bu yüzden hatalarım olduysa affola. Benim için güzel ve heyecanlı bir deneyimdi. Umarım ruhumuz bu güzel şiire yakışmıştır! . Her şey için minnetle... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben çok teşekkür ederim. Çok mutlu oldum bu çalışmaya. Bu çalışma amatör düzeyde kalan, süresi kısa olan ama etkin profesyonellik gösteren çalışma. Hata varsa bendedir. İnşallah daha da güzelliklere yol açar. :)

      Sil
  2. Çok güzel bir fikir, güzel bir girişim, hayırlı olsun!

    YanıtlaSil
  3. 6 yıl dile kolay! Bırakılmaz, bu kadar emek var işin içinde.
    Seslendirme konusunda iyi olacağımı düşünsem ben de şiirlerinden birini okumak isterdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. :)
      Eğer seslendirmek istediğiniz bir şiir varsa bana kaydını -herhangi zamanda- atabilirsiniz. Çok mutlu olurum. :)

      Sil

Yorum Kuralları
*Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.
*Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa İletişim Formunu kullanın.

Reklam